Pozwolę sobie odświeżyć temat, co prawda już pod inną nazwą
Doszło pare nowych części, a w zasadzie ze starego BH niewiele zostało.
Plan był taki: uniwersalny lekki rower fr-enduro, nadający się do poszalenia na mieście i w lesie, raz-dwa razy do roku w góry, a jednocześnie na pojechanie wygodne wypady z kobietą, itp

stąd wybór padł na Sodę w rozmiarze L, umożliwiającą zmianę skoku oraz chainstaylength, oraz powietrzne zawieszenie. Docelowo chciałbym, by rower był dobre 6kg lżejszy od BH (21,24kg), oczywiście na oponach "miejskich", nie nadających się w konkretniejszy teren.
Z BH postanowiłem zostawić przerzutkę z manetką 8 biegową (więcej nie potrzebuję, poza tym zmiana manetki to spore fundusze, a z tej jestem zadowolony), kasetę (której stan okazał się o dziwo bardzo dobry) oraz przede wszystkim obręcze

może i troszke ciężkawe (~670g), ale nie zamienię ich na nic innego bo świetnie się spisują i nie muszę się z nimi o nic bać.
Części które doszły:
NS Soda FR 2013 L ze sterami FSA Orbit 1.5E ZS
Rock Shox Lyrik RC2DH Solo Air 2013
sztyca Boplight Team 400mm
obejma Sars
korby Shimano SLX M660 170mm wraz z suportem
łańcuch Wippermann Connex 808
napinacz Dartmoor Rush iscg05
komplet hamulców Hope Tech V2, Hope V2 8"
niektóre części, jak rockring Dark Cycles, zębatka Race Face, gripy, obręcz 26", dętki czy opony "walały się" w idealnym stanie po piwnicy od dłuższego czasu

znaki zapytania w pierwszym poście oznaczają, że jeszcze nie zdecydowałem co trafi do nowego roweru.
Życzcie powodzenia w dalszym składaniu
Pozdro!