Jak zważyć samą piastę w kole?
GgG Właśnie nie interesuj się! Teraz jest elo moda na zbijanie wagi!!
heheheh tutaj ktos kiedys dobrze napisal w jaki sposob szybko i bezpiecznie zbic wage.....
mianowicie za przeproszeniem dobrze sie wysra... przed wyjsciem to masz za darmo dobre 300g:)
sory ale naprawde rece opadają
to kup sobie lepiej koles karnet na siłke a nie marudz
heheheh tutaj ktos kiedys dobrze napisal w jaki sposob szybko i bezpiecznie zbic wage.....
mianowicie za przeproszeniem dobrze sie wysra... przed wyjsciem to masz za darmo dobre 300g:)
sory ale naprawde rece opadają
to kup sobie lepiej koles karnet na siłke a nie marudz
Mordar waga roweru i własna to nie to samo. Ludzie z lajtowaniem przeginac juz zaczynaja ale jak masz cos ciezkiego to chyba lepiej to zmienic, nie uwazasz? Sam zastanawialem sie czemu ze wzglednie lekka rama mi dosc ciezko bike wychodził to zaczałem sie ciekawic ile co mi w biku wazy i okazało sie, ze mam 400g na piastach do zbicia + jeszcze oske alu moge dac i 150g na kasecie, 100g na łancuchu etc. Proste zmiany, bez utraty wytrzymałosci i za niewielkie pieniadze mogły mi dac prawie 1kg róznicy wagi w biku. Bez sensu sie interesowac co w biku ile wazy...
A co do metod to jezu jest tona stron z wagami sprzetu, jest producent (zwykle zaklamania nie sa kosmiczne) wiec problemów byc nie powinno.
A co do metod to jezu jest tona stron z wagami sprzetu, jest producent (zwykle zaklamania nie sa kosmiczne) wiec problemów byc nie powinno.
-
- Kontakt:
ok nie przecze ale złej baletnicy to i rąbek u spodnicy jak mowi przysłowie...:P
ale tak na powaznie spoko jak kogos stac nie ma sprawy mozna zbijac wage tak by rower wazyl niewiem 12kg.
Fajny jest ten wywiad z Jackiem Cienciałą....pewnie kazdy czytal...
cyt." Zamiast tracić czas na dopieszczanie roweru, lepiej zrobić kilka treningów więcej. Na każdym rozsądnie poskładanym rowerze można wygrać Mistrzostwa Świata, liczy się odpowiednie nastawienie mentalne oraz umiejętności - wypadkowa ciężkich, ale mądrze zaprojektowanych treningów".
Moze lepiej zając sie tym a nie wazyc do 0.01kg rower....
Moje jest takie zdanie szanuje zdanie innych:)
ale tak na powaznie spoko jak kogos stac nie ma sprawy mozna zbijac wage tak by rower wazyl niewiem 12kg.
Fajny jest ten wywiad z Jackiem Cienciałą....pewnie kazdy czytal...
cyt." Zamiast tracić czas na dopieszczanie roweru, lepiej zrobić kilka treningów więcej. Na każdym rozsądnie poskładanym rowerze można wygrać Mistrzostwa Świata, liczy się odpowiednie nastawienie mentalne oraz umiejętności - wypadkowa ciężkich, ale mądrze zaprojektowanych treningów".
Moze lepiej zając sie tym a nie wazyc do 0.01kg rower....
Moje jest takie zdanie szanuje zdanie innych:)
-
- Kontakt:
Soldier91 odkryj maila do producenta, odkryj galerie na sicklines, odkryj weightwennies i google 
Mordar bo to jasne, ze dobry bike nie wygra za ciebie zawodów ale na dobrym biku po prostu jezdzi sie przyjemniej, a nie wiem jak ty ale wiekszosc ludzi jednak jezdzi dla przyjemnosci wiec troche sobie umilic jazde zawsze jest fajnie
Inna sprawa, ze sam Jacek przyznaje, ze jest postep w bikach chcialby nowy i ze srednio teraz bike jest o 2kg lzejszy co jednak jest plusem, a jak nie wiesz ile ci czesci w biku waza to nie za bardzo wiesz gdzie te 2kg oszczednosci znalesc
Swoja droga uwazam, ze to jest mocno nie fair z twojej strony (jak i innych fanów starszych ciezkich bików), ze kazde zbijanie wagi porównuja do zbijania 0.01g albo innej absurdalnej wagi kiedy tak na prawde wiekszosci ludzi chodzi o duze róznice. Sam nie czuje potrzeby 16kg bika do dh ale 17-18kg to bardzo przyjemny przedział i lepiej mi sie jezdzi niz na starym 22.5kg czołgu. A ze bike sklada sie z wielu czesci to te kilogramy trzeba zbierac z kilku mniejszych oszczednosci, nie znalesc 1 czesc 2kg lzejsza 
Las3k_91 Ldz watpie bo to rama z czasów kiedy najmodniej było miec jak najciezszy rower, nawet jesli nie skrecał bo wazyl 30kg
Do norco maile próbowales pisac?

Mordar bo to jasne, ze dobry bike nie wygra za ciebie zawodów ale na dobrym biku po prostu jezdzi sie przyjemniej, a nie wiem jak ty ale wiekszosc ludzi jednak jezdzi dla przyjemnosci wiec troche sobie umilic jazde zawsze jest fajnie

Inna sprawa, ze sam Jacek przyznaje, ze jest postep w bikach chcialby nowy i ze srednio teraz bike jest o 2kg lzejszy co jednak jest plusem, a jak nie wiesz ile ci czesci w biku waza to nie za bardzo wiesz gdzie te 2kg oszczednosci znalesc

Las3k_91 Ldz watpie bo to rama z czasów kiedy najmodniej było miec jak najciezszy rower, nawet jesli nie skrecał bo wazyl 30kg

-
- Kontakt:
To dość oklepana bzduraMordar pisze:
ok nie przecze ale złej baletnicy to i rąbek u spodnicy jak mowi przysłowie...:P

Z tą baletnicą pomyśl sobie tak, dobra baletnica wykorzysta lepszy (lżejszy też) sprzęt o wiele lepiej, w każdym sporcie tak jest, bywają wyjątki, ale to już musi być ewenement, bo we wspomnianych MŚ w różnych dziedzinach między zawodnikami są tak małe różnice że często to sprzęt wygrywa.
Np. Lepszy system zawieszenie (lepsze ustawienie, dopracowanie itd) pozwala na większą kontrole nad rowerem, przy mniejszym nakładzie sił (procentowo może to być np. 0.1%, ale ten procencik przekłada się na jedno niehamowanie mniej, na jedno pociągnięcie korbą więcej, na jednym lepszym wejściu w bandę itd). Więc zejdź proszę na ziemie i nie mów o PŚ, bo nawet nasza czołówka nie jest w stanie im do pięt skoczyć, a mówmy tu o naszym podwórku, gdzie są pasjonaci, maniacy i w dupie powinniście mieć co ważą ile oszczędzają na swoich rowerach. I tu nie mówię że trzeba zawsze głaskać takich, ale np. olewanie takich tematów, bo wyładowywanie swoich frustracji na łamach forum prowadzi jedynie do sprzeczki, Ty masz swoje racje, a inni swoje, Ty chcesz pochwalić się że na czołgu super mega hiper śmigasz, a inny chce mieć lżejszy rower bo to modne, albo na prawdę tego potrzebuje. Nie bawmy się w bankierów i nie patrzmy ludziom w kieszeń, chcą kupić? Ok, droga wolna, jeśli finansowo wydolą, fajnie, jeśli na piastę 150g lżejsza będą pracować pół roku, spoko, nauczy się tego że warto/nie warto. \
A co do tematu, JESTEŚ ****** !
-
- Kontakt:
Mam pomysł: połóż koło na wadzę i przytrzymaj lekko obręcz a waga pokaże Cie ile waży sama piasta. (mam nadzieje, że ktoś pojmie ironie)
Po co Ci lżejsza piasta jak Ty myśleć nie umiesz? Zastanów się nad tym co piszesz, a potem jeździj po innych, bo jak widzę taki temat to faktycznie idzie się pośmiać a za tym idą posty nie na temat. W Polsce tak jest, że każdy chce mieć mega bike a jeździć nie umie a zły wynik potrafi zwalić na mieszankę opon etc. Myślisz, że 14kg rower da Ci wygrać, bo waży 5kg mniej niż rower kolegi...
Nawet niech Ci ten rower wyjdzie 10kg, to Twoja sprawa ale nie miej pretensji, że Ci głupio odpowiadają (głupia odpowiedź na głupie pytanie).
Ktoś pisał o zamykaniu forum- zobaczcie sobie na inne
do założyciela tematu piszesz, że na forum jest chamstwo- kto je prowokuję?
Po co Ci lżejsza piasta jak Ty myśleć nie umiesz? Zastanów się nad tym co piszesz, a potem jeździj po innych, bo jak widzę taki temat to faktycznie idzie się pośmiać a za tym idą posty nie na temat. W Polsce tak jest, że każdy chce mieć mega bike a jeździć nie umie a zły wynik potrafi zwalić na mieszankę opon etc. Myślisz, że 14kg rower da Ci wygrać, bo waży 5kg mniej niż rower kolegi...
Nawet niech Ci ten rower wyjdzie 10kg, to Twoja sprawa ale nie miej pretensji, że Ci głupio odpowiadają (głupia odpowiedź na głupie pytanie).
Ktoś pisał o zamykaniu forum- zobaczcie sobie na inne

do założyciela tematu piszesz, że na forum jest chamstwo- kto je prowokuję?
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
Temat z dupy bo z dupy.. ale mysle ze jest pomysl jak to zrobic.. Na to ze zwazysz to bez problemu liczyc co nie masz.
Jedyna opcja to zważyć całe kolo, zdjąć jedna szpryche z nyplem i zwazyć ją, nastepnie ja zważyć i x36 czy tam ile ich masz. To samo z kaseta. Dane obreczy, zapewne +/- pare gram bedziesz mial na stronie albo ktos Ci ja poda.. Poodejmuj wszystko bedziesz mial wage piasty z błędem pewno na poziomie kilku gram. Ale bez rozplatania? O dokladniejszym zapomnij.
Jedyna opcja to zważyć całe kolo, zdjąć jedna szpryche z nyplem i zwazyć ją, nastepnie ja zważyć i x36 czy tam ile ich masz. To samo z kaseta. Dane obreczy, zapewne +/- pare gram bedziesz mial na stronie albo ktos Ci ja poda.. Poodejmuj wszystko bedziesz mial wage piasty z błędem pewno na poziomie kilku gram. Ale bez rozplatania? O dokladniejszym zapomnij.
-
- Kontakt: