[Wooyek] Specialized Pitch + Fox 32
uzurpator tylko wtedy meczey to uczucie pojscia na latwizne:P
Strasznie mi sie ta ramka spodobala i rozwazam kupno roweru na jej bazie, tylko zastanawia mnie grubosc tylnych widelek... Imo sa troche za cienkie i za dlugie. Znalazlem cos takiego http://www.youtube.com/watch?v=IGMH9prGGC4
Ale nie chcialbym sie blokowac przy wyzszych dropach, hopkach itp
Strasznie mi sie ta ramka spodobala i rozwazam kupno roweru na jej bazie, tylko zastanawia mnie grubosc tylnych widelek... Imo sa troche za cienkie i za dlugie. Znalazlem cos takiego http://www.youtube.com/watch?v=IGMH9prGGC4
Ale nie chcialbym sie blokowac przy wyzszych dropach, hopkach itp
uzurpator ja sie 1x10 (11-36) jaram bo zauwazylem, ze jak jezdze sobie XC w okolicach (tak jest niby plasko ale zdarzaja sie podjazdy długie - szkoda ze to piach i kopac jest srednio :P ) to nie zmieniam z przodu w xcku biegów czesto, tylko jak sie ratowac musze albo na szczycie podjazdu jest wystromienie.
spaced:
Mam w tej kwestii podobne odczucia. W miarę jeżdżenia coraz mniejszy zakres przełożen potrzebuję. Aktualnie w XC mam 38 z przodu i kasetę 11-26 z tyłu i wystarcza z luzem na cały teren po którym jeżdżę. Tylko mam pewną taką nieśmiałość :P jeżeli chodzi o jazdę AM na setupie 1x9, bo na 20 przód 34 tył dość często piłuję.
Z tym, że przednia przerzutka mnie drażni, nigdy nie działa tak jak powinna, łańcuch przez nią się przodu nie trzyma i w ogóle jest do d4.
Mam w tej kwestii podobne odczucia. W miarę jeżdżenia coraz mniejszy zakres przełożen potrzebuję. Aktualnie w XC mam 38 z przodu i kasetę 11-26 z tyłu i wystarcza z luzem na cały teren po którym jeżdżę. Tylko mam pewną taką nieśmiałość :P jeżeli chodzi o jazdę AM na setupie 1x9, bo na 20 przód 34 tył dość często piłuję.
Z tym, że przednia przerzutka mnie drażni, nigdy nie działa tak jak powinna, łańcuch przez nią się przodu nie trzyma i w ogóle jest do d4.
Blog: www.uzurpator.com.pl | Zębatki: www.trybo.pl
No to jak Ci psychicznie rurki nie leżą, to kup coś innego, SX Traila na przykład. Nie napiszę Ci, czy dadzą u Ciebie radę, bo:Piotr pisze:Strasznie mi sie ta ramka spodobala i rozwazam kupno roweru na jej bazie, tylko zastanawia mnie grubosc tylnych widelek... Imo sa troche za cienkie i za dlugie.
a) nigdy ich nie złamałem, więc nie mam zielonego pojęcia, ile wytrzymają (jeżdżę na tym rowerze enduro, skaczę tylko to co się nawinie na szlaku - więc niewiele)
b) jeszcze mniej wiem o tym, jak i gdzie jeździsz.
Ale wiadomo, że psychika ma duże znaczenie, więc kup to co Ci odpowiada.
Co do napędu 1x10, to odpada. Często korzystam z dwóch najbardziej miękkich przełożeń (22/32), a i szybkie (36/11) bardzo się przydają na asfaltowych dojazdach do szlaków czy do jazdy po okolicznych lasach. O ile liczba przełożeń nie ma dla mnie znaczenia, to już ich zakres jak najbardziej.
Kupiłem na Allegro za 500 zł, ale to było sporo czasu temu, teraz lepiej brać nówkę Kind Shocka i900r za ~650 zł.quilong pisze:Wooyek Jesli sztyce kupiles uzywana to moge sie dowiedziec w jakiej cenie?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: