Mocny łańcuch 9 rzędowy
Mam u siebie PC 991, zawsze używałem tańszego PC 95 i ze sram'a zawsze byłem zadowolony, ogółem wytrzymalszy od shimano. Swój łańcuch czasami zaniedbuję, a i tak służy mi dzielne.
A co do czyszczenia polecam słoik + cipła woda (leje niemal wrzątek) + proszek do prania. Potrząsać kilka razy, czynność powtórzyć raz czy dwa razy. W domu nie śmierdzi, niema zawrotów głowy itd.
A co do czyszczenia polecam słoik + cipła woda (leje niemal wrzątek) + proszek do prania. Potrząsać kilka razy, czynność powtórzyć raz czy dwa razy. W domu nie śmierdzi, niema zawrotów głowy itd.
SegatiVOjciec prać? Prać! Stara szczotka do zebow + proszek do prania i gitara . Dobrym sposobem potem jest kupic smar grafitowy , wrzucic go do jakiejs puszki i podgrzac az do rozpuszczenia . Wrzucasz lancuch i czekasz az ladnie spenetruje wszystkie ogniwa . Wycierasz dokladnie i cieszysz sie cudowna praca lancucha .
GgGbez obrazy , ale 5 razy zerwales lancuch ? To raczej nie wina lancucha . Od siebie moge polecic wyroby wippermana , np 920ke , ktorej obecnie uzywam .[/quote]
Nie ma problemu, nie obraziłem się
Zresztą mnie naprawdę ciężko ruszyć tak offtopując.
Sam jestem zdziwiony, że coś takiego dzieje się z tym łańcuchem, jak już wcześniej pisałem zawsze jeździłem na najtańszym sramie na 8" i nie miałem z nim problemów, a tu takie coś. Na pewno był poprawnie założony, nasmarowany. Narazie założyłem resztki tego co mi zostało, na dojazd do sklepu będzie.
Nie ma problemu, nie obraziłem się

Sam jestem zdziwiony, że coś takiego dzieje się z tym łańcuchem, jak już wcześniej pisałem zawsze jeździłem na najtańszym sramie na 8" i nie miałem z nim problemów, a tu takie coś. Na pewno był poprawnie założony, nasmarowany. Narazie założyłem resztki tego co mi zostało, na dojazd do sklepu będzie.