Mini platformę odpuszczę. Srać na wagę (ale bez przesady)

oo... widze że ktoś mi reklamuje aukcje : ) i bardzo dobrze.SuchyIHK pisze:Wellgo Mg-1 ! http://allegro.pl/item1035765105_wellgo ... _375g.html
zajebiste są te pedały jędze na nich już dwa sezony nieraz walnąłem mocno o kamień i nic się z nimi nie stało polecam na prawdę !
w 510 nawet jak piętę postawisz to trzyma bardzo dobrze..taka zaleta platformy i tych butów do systemu PSD gdzie jak sie nie wepniesz to nie masz komfortu na wertepach...może jak pośmigasz trochę na platformach to to zrozumiesz i będziesz mniej się spinał w rozmowie ze mną NorbercieSpaced pisze:Wieksza platforma = wieksze mozliwosci ułozenia nogi i latwiej trafic.
kamienie staram sie omijac a nie walić w nie korbami to raz,jak mam zły dzień to sie czasem zdejmie nogę ale robię wszystko aby tego nie robić...chyba że są zakręty w których to się przydaje do szybszego ich pokonania..Spaced pisze:Schodek nigdy ci na kamieniu nogi nie zrzuciło z pedałow? Nie zdejmujesz jej czasem?
...czy ja ćwiczę ? panie kierowniku, w górach jestem więc ćwiczę cały czas...Spaced pisze:Zrozum to albo przesiądz sie na składaka bo pocwiczysz troche skilla i bedziesz ogarniac jak prosi na downhillowej maszynie
I niezaleznie jak postawisz noge jest ci zawsze wygodnie? Bo mi jednak nieSchodek pisze:w 510 nawet jak piętę postawisz to trzyma bardzo dobrze..taka zaleta platformy i tych butów do systemu PSD gdzie jak sie nie wepniesz to nie masz komfortu na wertepach...może jak pośmigasz trochę na platformach to to zrozumiesz i będziesz mniej się spinał w rozmowie ze mną Norbercie
No wlasnie trudno przestawic noge - na małej platformie latwiej jest ja dobrze połozyc i masz problemSchodek pisze:kamienie staram sie omijac a nie walić w nie korbami to raz,jak mam zły dzień to sie czasem zdejmie nogę ale robię wszystko aby tego nie robić...chyba że są zakręty w których to się przydaje do szybszego ich pokonania..
Zdejmując nogi tracisz balans i czas..cały myk aby śmigać tak aby nie zdejmować nóg...
510 trzymają tak dobrze że jak na starcie zle postawisz stopę to możesz tak dojechać do mety..bo są kłopoty z przestawieniem buta na platformie i nie gubisz pedałów na wertepach a w locie masz pełną kontrolę..
No to ja czekam az cie na skladaku zobacze :PSchodek pisze:czy ja ćwiczę ? panie kierowniku, w górach jestem więc ćwiczę cały czas...
Spaced pisze:No to ja czekam az cie na skladaku zobacze :P
...znowu nie załapałeś :0 omijam kamienie pedałami aby nie walić w nie i wybieram szybkie ale płynne linie a nie na "szmacie" z walką o życie...Spaced pisze:A co do omijania korzeni i kamieni - to nie zawsze jest najszybsza linia Wink
Tak 1 mój sezon powaznej jazdy, zreszta ja nie twierdze od tego czasu, ze chęc posiadania lepszego sprzetu wynika z niskiego skilla, i ze jak ma sie skilla lepszego to powinno sie jezdzic na sprzecie mniej wybaczajacym błedy. To twoja opiniaSchodek pisze:kilka lat temu spotkaliśmy się na Szymoszkowej i byłem tam na "składaku" 26/24 z vką na tyle i plastikową oponą a Ty na fullu już wtedy atakowałeś...i pamiętam jak sobie radziłeś w terenie więc możemy się sprawdzić ponownie Norbercik jak chcesz tyle że teraz już na trudniejszych odcinkach proponuję bo jednak trochę Wisły popłynęło od tamtej pory a i sprzętem lepszym obaj dysponujemy
I nigdy pedałem nie haczysz? Magik normalnie, magik!Schodek pisze:znowu nie załapałeś :0 omijam kamienie pedałami aby nie walić w nie i wybieram szybkie ale płynne linie a nie na "szmacie" z walką o życie...
...bez odbioru
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości