Kona
-
- Kontakt:
kaczorku :]
Nie pyskuj, nie wyzywaj bo gnojek jestes.
A jezeli autorytetem jest dla ciebie sprzedawca ktory gowno wie, a w dodatku stwierdzasz (nie znajac mojej wiedzy na ten temat) iz ja, jezdzacy na konie stuff prawie 2 lata, nie wiem czym ona sie rozni od innych to splywaj do stawu :)
Hoss jest rama do xc/enduro. Kropka.
Nie pyskuj, nie wyzywaj bo gnojek jestes.
A jezeli autorytetem jest dla ciebie sprzedawca ktory gowno wie, a w dodatku stwierdzasz (nie znajac mojej wiedzy na ten temat) iz ja, jezdzacy na konie stuff prawie 2 lata, nie wiem czym ona sie rozni od innych to splywaj do stawu :)
Hoss jest rama do xc/enduro. Kropka.
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
tak przeczytalem jeszcze raz posta...
nie drazni mnie to co uslyszales bo mie to jebie. drazni mnie to ze zarzucasz niewiedze komus, podajac falszywe info i nie umiesz sie do tego przyznac - jeszcze probujesz mi wmawiac ze dobrze robisz, ze po to jest forum. gowno prawda :)
a bulwersuje sie tym ze na forum juz po ra n'ty ktos mowi ze ramy kony sa takie same, pewnie nie widzial ich wsyzstkich na oczy nawet o jezdzie nie mowiac.
a jak mi nie wierzysz, to stan obok panic'a i obejrzyj jego scrapa to zobaczysz ze prawde mowilem :)
nie drazni mnie to co uslyszales bo mie to jebie. drazni mnie to ze zarzucasz niewiedze komus, podajac falszywe info i nie umiesz sie do tego przyznac - jeszcze probujesz mi wmawiac ze dobrze robisz, ze po to jest forum. gowno prawda :)
a bulwersuje sie tym ze na forum juz po ra n'ty ktos mowi ze ramy kony sa takie same, pewnie nie widzial ich wsyzstkich na oczy nawet o jezdzie nie mowiac.
a jak mi nie wierzysz, to stan obok panic'a i obejrzyj jego scrapa to zobaczysz ze prawde mowilem :)
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
rufus spoko juz wiem ze to ja sie mylilem i dowiedzialem sie o tym zaraz po tym jak napisalem ze ramy sa takie same i juz nie o tym sie teraz rozmawia ... chodzi mi o to ze jezeli ja myslalem ze ty sie mylisz (bo bylem przekonany ze ja mam racje) to tylko POWIEDZIALEM CO MYSLE a wy zrobiliscie afere wiec jezeli chciales udowodnic ze jednak TY MASZ RACJE to obylo by sie bez splywania do stawu
a co do sprzedawcy to przy kupnie (juz wiedzialem ze wezme jakas kone) zapytalem czy wszystkie ramy w/w modelach sa takie same a on odpowiedzial ze roznia sie tylko kolorem. Juz wiem ze tak nie jest, i ze sie mylilem wiec wasze wypowiedzi mogly wygladac tak :
"sorry ale chyba sprzedawcy sie cos poyebalo te ramy roznia sie :
(i tu piszecie czym sie roznia)
wiec to ty sie pomyliles"
czy nie lepiej to wyglada ?? chyba macie troche zestresowane zycie i musicie sie wyzyc i w kazdej wypowiedzi skrytykowac kogos wiec moja rada WYLUZUJCIE
a co do sprzedawcy to przy kupnie (juz wiedzialem ze wezme jakas kone) zapytalem czy wszystkie ramy w/w modelach sa takie same a on odpowiedzial ze roznia sie tylko kolorem. Juz wiem ze tak nie jest, i ze sie mylilem wiec wasze wypowiedzi mogly wygladac tak :
"sorry ale chyba sprzedawcy sie cos poyebalo te ramy roznia sie :
(i tu piszecie czym sie roznia)
wiec to ty sie pomyliles"
czy nie lepiej to wyglada ?? chyba macie troche zestresowane zycie i musicie sie wyzyc i w kazdej wypowiedzi skrytykowac kogos wiec moja rada WYLUZUJCIE
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Moich głoopich postów. Ma limit 90 znaków
ja jestem wyluzowany ^^
moglem napiasc duzo rzeczy, a napisalem to co chcialem. i to TY zaczales mnie wyzywac nie ja Ciebie...
robic z siebie lamusa a byc lamusem to 2 rozne rzeczy... a ty "hujogromem" i "koczkodanem" mnie nazwales. chlip zamkne sie w sobie i nikogo wpuszczac do srodka nie bede ;(
hehe
moglem napiasc duzo rzeczy, a napisalem to co chcialem. i to TY zaczales mnie wyzywac nie ja Ciebie...
robic z siebie lamusa a byc lamusem to 2 rozne rzeczy... a ty "hujogromem" i "koczkodanem" mnie nazwales. chlip zamkne sie w sobie i nikogo wpuszczac do srodka nie bede ;(
hehe
www.bikeaction.pl
-
- Kontakt:
Tak sobie czytam odpowiedzi i żal mi was panowie. Może akurat hoss to nie jest idealny wybór, ale bez porównań do a-ganga proszę. Co to za podpowiedzi DJIII ? ( złom totalny, nawet 100 km XC nie wytrzymał, to jak ma skoki ? ). Hoss nie jest rowerem do streetu ani do dualu. Do takiej zabawy masz 4 modele: shred, scrap, stuff i roast. Przyznam, że ja składałbym inaczej niż firmowo, ale kto co lubi. Co do ramy Kony, to mogę spokojnie polecić jako naprawdę bardzo dobrą, choć troszkę siły trzeba mieć. Co do widelca, to już trudniejszy temat, ja osobiście uważam, że coś naprawdę ciężkiego by się przydało ( z osią 20mm ) . Do Marzocchi się bardzo zraziłem po nieudanej przygodzie z DJIII i Drop Off Triple. Oczywiście pamiętaj również o tym, że trzeba wziąc pod uwagę swoją wagę. Bez sensu dla 40 kg 13 latka montować od razu DJI na oś, bo i tak nie zauważy różnicy w sztywności. Powodzenia w wyborze i zakupach. Jak byś podał coś bliżej dot wagi, stylu jazdy, umiejętności, to można by dokładniej coś dobrać. Na razie polecam rundę po rowerowych i dokładne przepytanie sprzedawców ( nigdy nie bierz jednej opini pod uwagę )
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=340174
Co do skałdania się zgodzę. A a-ganga to możesz sobie wsadzić. Ramka wytrzymała całe 5 min intensywnej zabawy na testach. Cool sprzęt polecam. A co do Kony to się nie wypowiadaj, bo się nie znasz. Jakoś ja miałem okazję jeżdzić na a-gangach ( nie 1 ) a Ty na Konie? Jeśli tak to ilu modelach? Ja jeżdziłem na 8. Myślę że nie powienineś zabierać głosu w dyskusji która Cię przerasta. Ile ram połamałeś? To samo dotyczy sprzedawców. Nie prawda, że gówno wiedzą, pogadał byś z kilkoma moimi znajomymi ( pracują jako sprzedawcy w rowerowych ) i by swą wiedzą wcisneli Cię w beton. Nie dotyczy to oczywście wszystkich sprzedawców, ale są tacy co się znają i to rewelacyjnie. Tak własnie sobie czytam Twój profil i wychodzi, że ty sikałeś w gacie, gdy już jeżdiliśmy w MTB. Pierwszy puchar Polski XC pamiętasz? Nie możesz nawet, Ja już wtedy ponad rok śmigałem w XC ( czasy gdy w pucharach świata DH ludzie na sztywniakach śmigali ). Zanim się wypowiesz, pomyśl trochę a potem lepiej nic nie pisz. Do szkoły a nie na forum zaśmiecać prywatyny bzdurnymi opiniami.
tak gdybys tylko umial odroznic zart od serio pisanego textu to bys wiedzial o co chodzi. po prsotu pisane juz o tym tyle razy bylo ze o ja pierdole i trochde skrotami myslowymi poszedlem.
nie pamietam 1 polskim mistrzostw xc, wielka mi rzecz no i co z tego?? ***. a temat kon byl poruszany az za wiele razy. i nie bede sie licytowal na ilu konach jezdzilem bo po co. chociaz - bylo tego kilka - stuff rufusa, scrap jesusa, shred wujka, stuff sida... i sporo innych co juz nawet nie pamietam. i kazda ramka byla mulowata itp i mi sie nie podobal rower zlozny na niej - starczy?
a co do sprzedawcow to narazie nie spotkalem sie z porzadnymi typami (sa wyjatki ex marcel w wawie i kilkui innych) co by chcieli pomoc a nie kaske wyludzic. moze nie mialem szczescia.
nie pamietam 1 polskim mistrzostw xc, wielka mi rzecz no i co z tego?? ***. a temat kon byl poruszany az za wiele razy. i nie bede sie licytowal na ilu konach jezdzilem bo po co. chociaz - bylo tego kilka - stuff rufusa, scrap jesusa, shred wujka, stuff sida... i sporo innych co juz nawet nie pamietam. i kazda ramka byla mulowata itp i mi sie nie podobal rower zlozny na niej - starczy?
a co do sprzedawcow to narazie nie spotkalem sie z porzadnymi typami (sa wyjatki ex marcel w wawie i kilkui innych) co by chcieli pomoc a nie kaske wyludzic. moze nie mialem szczescia.
www.bikeaction.pl
i wybacz ale moge swoje opinie wyrazic, to ze mam 16 lat wcale mnie qrwa nie dyskryminuje jak myslisz ze taki powarzny jestes i wogole to prosze Cie bardzo, Twoj problem. pisze co mysle o ramach, zadnej nie polamalem i sie z tego ciesze (nic godnego chwalenia sie)
www.bikeaction.pl
"Co to za podpowiedzi DJIII ?" <- nie widze takowych
"Do takiej zabawy masz 4 modele: shred, scrap, stuff i roast"
shred i scrap -> co to za amor w nich??
stuff -> geometria mowi sama za siebie kto jezdzil wie o co chodzi
roast -> nie jezdzilem nie wypowiadam sie ale mam wrazenie ze to tez nei bedzie cudo (patrzac na inne modele)
duuza zaleta tych ram jest niezawodnosc. malo pekaja (sadzac po fotach). ale nie jezdzi sie na nich fajnie.
co do agangow nie wiem skad ta opinia moze trefny model, jezdzilem na kilku i kazdy byl fajny. paru znajomych na nich skacze i tez daja rade.
" A co do Kony to się nie wypowiadaj, bo się nie znasz" -> nie znam sie? mam inna opinie niz Ty i od razu sie nei znam? bo starszy jestes? gowno prawda.
jeszcze raz -> jestem mlodszy to znaczy gorszy? a Ty dorosly i dojrzaly to od razu wielki boss? dyskrymiancja qrwa.
pozdrawiam
"Do takiej zabawy masz 4 modele: shred, scrap, stuff i roast"
shred i scrap -> co to za amor w nich??
stuff -> geometria mowi sama za siebie kto jezdzil wie o co chodzi
roast -> nie jezdzilem nie wypowiadam sie ale mam wrazenie ze to tez nei bedzie cudo (patrzac na inne modele)
duuza zaleta tych ram jest niezawodnosc. malo pekaja (sadzac po fotach). ale nie jezdzi sie na nich fajnie.
co do agangow nie wiem skad ta opinia moze trefny model, jezdzilem na kilku i kazdy byl fajny. paru znajomych na nich skacze i tez daja rade.
" A co do Kony to się nie wypowiadaj, bo się nie znasz" -> nie znam sie? mam inna opinie niz Ty i od razu sie nei znam? bo starszy jestes? gowno prawda.
jeszcze raz -> jestem mlodszy to znaczy gorszy? a Ty dorosly i dojrzaly to od razu wielki boss? dyskrymiancja qrwa.
pozdrawiam
www.bikeaction.pl
I taka opinia jest ok, a nie opinia niedorośniętego dupka, że jest do d..... Możesz napisać, że Ci się nie podoba, że się ciężko jeżdzi itd, to jest opinia twórcza a strwierdzenia że coś jest do d... zachowaj dla siebie jako Ty może i jesteś do d..... . Opinia jaką wyraziłeś jest opinią ogólną, a taka z racji braku generalizcji prywatnych sądów nie może mieć miejsca. Dla Ciebie może i jest do d... ale dla dużej częsci bikerów nie jest . Prawdą jest że trzeba mieć troszkę siły by na tym dobrze jeżdzić. A co do Twojego wieku, to istotnie wypowieź pasuje do szczyla. Przemyśl zanim cokolwiek napiszesz bo nawet nie potrafisz spójnie się wypowiedzieć. Skup się i nie wygłaszaj sądów ostatecznych bo żaden takowy być nie może.
-
- Kontakt:
Skibi. Ciesze sie ze mailes okazje jezdzic na 8 konach. Powiedz tylko jak dlugo na kazdej z nich. Seryjne sztywniaki kony sa FATALNE. W miare dobre rowery mozna zlozyc dopiero po wymianie w nich 3/4 czesci. Stuff moim zdaniem nadaje sie do jazdy dopiero po wsadzeniu wysokiego widelca, np dnm usd 120s. Co do djiii , masz racje. Ja szczerze mowiac nie ufam juz zadnym amorom marcoka (no, moze z wyjatkiem juniora) A tak poza tematem - bardzo dobrze ze czerpiesz taka radoche z tego ze dlugo jezdzisz, ale nie jest to zaden powod zeby jechac innym. Szczerze mowiac argumenty ktore przedstawiles przeciwko Cszyvemu swiadcza tylko zle o tobie.
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.