SINGLE SPEED
-
- Kontakt:
pamietajcie tylko o jednej rzeczy:
decydujac sie na singla, wezice pod uwage to, ze z czasem sie do niego przyzwyczaicie, i ten bieg ktory byl dla was wczesniej odpowiedni jesli chodzi o przys[pieszenie stanie sie zbyt wolny. ja wczesniej jezdzilem ze dwa tygodnie na 20/36 i bylo zdecydowanie za wolno. potem zlozylem nowy rowerek i dalem 16/32. faktycznie bieg chba najbardziej uniwersalny bo ma dobre przyspieszenie i jeszcze mozna niezle grzac. ale ciezko na nim utrzymac dos duza predkosc o czym sie przekonalem jezdzac z kumplami uzywajacych zwyklych mtb. teraz chyba wpakuje sobie 16/36 i mysle, ze na takim biegu jzu zostane. dos wazny szczegol: mam ko,lko 24x3" wiec jest ono troche mniejsze (wolniejsze) niez np 26x2.5".
decydujac sie na singla, wezice pod uwage to, ze z czasem sie do niego przyzwyczaicie, i ten bieg ktory byl dla was wczesniej odpowiedni jesli chodzi o przys[pieszenie stanie sie zbyt wolny. ja wczesniej jezdzilem ze dwa tygodnie na 20/36 i bylo zdecydowanie za wolno. potem zlozylem nowy rowerek i dalem 16/32. faktycznie bieg chba najbardziej uniwersalny bo ma dobre przyspieszenie i jeszcze mozna niezle grzac. ale ciezko na nim utrzymac dos duza predkosc o czym sie przekonalem jezdzac z kumplami uzywajacych zwyklych mtb. teraz chyba wpakuje sobie 16/36 i mysle, ze na takim biegu jzu zostane. dos wazny szczegol: mam ko,lko 24x3" wiec jest ono troche mniejsze (wolniejsze) niez np 26x2.5".
-
- Kontakt:
Jezdzac z ludzmi na rowerach z przerzutkami mozna w ogole sie zniechecic do ss;) Tu sie czlowiek meczy zeby im dotrzymac kroku a oni cyk i juz wieksze przelozenie;) Jednak teraz, po pol roku smigania tylko na singlu, w zyciu nie przesiadlbym sie na przerzutki.
www.mushroomhead.prv.pl
.::GG[4839750]::.
.::GG[4839750]::.
najleprzy stosunek jest 2:1 czyli jakby ktos nie wiedział np;42-21
i szybki masz rozpęd i jak zamłynkujesz to pojedziesz50!
takiego przełożenia używaja cross country w swoich singlach
ja miałem tyle do skakania i byłem zadowolony
i szybki masz rozpęd i jak zamłynkujesz to pojedziesz50!
takiego przełożenia używaja cross country w swoich singlach
ja miałem tyle do skakania i byłem zadowolony
kupie
prawą klamkę do julii/deore/lx-hydra
przewód tył do julii/shimano!
gg 5732171
prawą klamkę do julii/deore/lx-hydra
przewód tył do julii/shimano!
gg 5732171
z tego co sie dowiedzialem ja mam teraz 40->16 i jest za ciezko ;) jezdzilem kiedys na 42-14... i to byla masakra -> 3/1... zobacze jak bedzie wygladac 40/18 a jak nadal kijowo to zmienie na 40/20 i bedzie ten wasz stosunek 2/1 ;)
hmm a te wolnobiegi dicta to w jakich rozmiarach sa? jakies sensowne? 16/18/20 czy jak? bo jesli 16 to moge nawet zembatke 32 zalozyc do przodu zeby nie byla za duza...
a tak wogole chyba dorwe dzis kumpla z przerzutkami i zobacze co i jak :)
hmm a te wolnobiegi dicta to w jakich rozmiarach sa? jakies sensowne? 16/18/20 czy jak? bo jesli 16 to moge nawet zembatke 32 zalozyc do przodu zeby nie byla za duza...
a tak wogole chyba dorwe dzis kumpla z przerzutkami i zobacze co i jak :)
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
-
- Kontakt:
Takie pytanie a jakby do przodu 38 i z tyłu coś z kasety szosowej 11 czy 10 (i czu wogólel takie zębatki tylnie są, bo spec od szosy nie jestem:), czy też dwie zebatki koło siebie czy cós(w starym biek actionie było coś takiego, kolo miał singla i 2 zebatki, i jak by co to swicz i ma mientki bieg)
Powstaje pytanie po co te 2 zebatki, prooste, street duża, a jak z górki to mała i speed.
Abstrahując singiel to kalsyk i ma gest i mniej sie tłucze, może se sprawie za rok, tylko czekam na a gangi z poziomymi hakami :)
Powstaje pytanie po co te 2 zebatki, prooste, street duża, a jak z górki to mała i speed.
Abstrahując singiel to kalsyk i ma gest i mniej sie tłucze, może se sprawie za rok, tylko czekam na a gangi z poziomymi hakami :)
Haro Nyquist...R24.....http://forum.bikeaction.pl/album_page.php?pic_id=1874
słuchajcie uważnie:) Mam kilka pytań o singla i nie jestem niczego pewien, poprostu potrzebuje pomocy:)
1. Czy są jakieś koronki które są specjalnie do singli robione? ( jakieś wyższe na piastę mtb, bo chyba bmx mają inne, co?
2. Czy w każdym sklepie dostane podkładki na piastę?
3. Czy ma ktoś singla w dragu 14"? Jakie przełożenia dobrane?
4. Lepiej jest zrobić np. 44 na korbie i 20 z tyłu, czy 32 i 14 z tyłu?( zakładając, że przełożenie ma taką samą siłe, lepiej zrobić to na mniejszych koronkach czy większych? )
Jakby ktoś podał link do sklepu w którym kupie koronkę i podkładki byłoby miło:), albo ewentulanie w którym sklepie w Wawie kupie wszelkie zaopatrzenie do budowy singla? Znaczy podkładki i jakieś koronki.
PozdRower!
1. Czy są jakieś koronki które są specjalnie do singli robione? ( jakieś wyższe na piastę mtb, bo chyba bmx mają inne, co?
2. Czy w każdym sklepie dostane podkładki na piastę?
3. Czy ma ktoś singla w dragu 14"? Jakie przełożenia dobrane?
4. Lepiej jest zrobić np. 44 na korbie i 20 z tyłu, czy 32 i 14 z tyłu?( zakładając, że przełożenie ma taką samą siłe, lepiej zrobić to na mniejszych koronkach czy większych? )
Jakby ktoś podał link do sklepu w którym kupie koronkę i podkładki byłoby miło:), albo ewentulanie w którym sklepie w Wawie kupie wszelkie zaopatrzenie do budowy singla? Znaczy podkładki i jakieś koronki.
PozdRower!