Crankworx Whistler - Brian Lopes Air Downhill Run
-
- Kontakt:
ja nie mialem stycznosci ani z 1 ani z 2, ale na moje oko to wyraźnie tam przyspiesza i to naprawde dużo, dźwięk także jest dziwny (odglosy jazdy) jak wjeżdża w las patrzcie na tasme po prawej. Podczas gdy jest jeszcze przed to widac ze szybko sie przybliża, ale jak juz wiedzie (około 3:42) to te tasmy zapierdalaj* jak z katapulty, a drzew to juz kompletnie nie widac... Daje sobie uciąć moje małe conieco, ze to jest przyśpieszone 

GG 381005
-
- Kontakt:
Nie jestem pewien czy film jest przyśpieszony w którymkolwiek momencie. Musicie pamiętać że całość nagrana jest niesamowicie szerokim kątem. Taki zabieg nie tylko zwiększa pole widzenia ale także daje złudzenie większej prędkości.
Szczególnie to widać w tym jak Wy to mówicie "lasku" Cały film to gładkie hopki (chyba taka moda ostatnio bo coraz trudniej spotkać prawdziwą trasę DH) gdy gdy tam wjeżdża nagle drzewa bardzo szybko śmigają wzmacniając efekt.
Nie ukrywam jednak że gość pocisnął na maksa, ja bym nie był w stanie jechać tam aż tak szybko. Wydaje się bardzo stromo...
Szczególnie to widać w tym jak Wy to mówicie "lasku" Cały film to gładkie hopki (chyba taka moda ostatnio bo coraz trudniej spotkać prawdziwą trasę DH) gdy gdy tam wjeżdża nagle drzewa bardzo szybko śmigają wzmacniając efekt.
Nie ukrywam jednak że gość pocisnął na maksa, ja bym nie był w stanie jechać tam aż tak szybko. Wydaje się bardzo stromo...
Szymon_331, kilku z nas miało okazję jeździć po tej trasie
filmik trwa 4.39, z czego 9s to logo GoPro oraz 10s końcowe pierdoły..
czas Briana z Air DH 2010 to 4.15, więc zostaje 5 sekund na coś...
dystans jaki trzeba pokonać trasą między zmianą ujęcia w środku filmu, to jakieś 5-7s jazdy na full speedzie
nakręcony przejazd jest treningowy, a wątpię, aby Brian miał powtarzalność każdego przejazdu w granicach +/- 5s
wciąż uważam, że od momentu drugiego ujęcia jest przyspieszony... niektóre skoki wyglądają bardzo nienaturalnie w przeciwieństwie do pierwszej części trasy...

filmik trwa 4.39, z czego 9s to logo GoPro oraz 10s końcowe pierdoły..
czas Briana z Air DH 2010 to 4.15, więc zostaje 5 sekund na coś...
dystans jaki trzeba pokonać trasą między zmianą ujęcia w środku filmu, to jakieś 5-7s jazdy na full speedzie
nakręcony przejazd jest treningowy, a wątpię, aby Brian miał powtarzalność każdego przejazdu w granicach +/- 5s

wciąż uważam, że od momentu drugiego ujęcia jest przyspieszony... niektóre skoki wyglądają bardzo nienaturalnie w przeciwieństwie do pierwszej części trasy...
43RIDE magazyn rowerowy
Film 4.39 - 19sec "na pierdoly" = 4.20
Czas Brajana 4.15. Więc mamy nadwyżkę 5sec. a mówimy o podkręceniu prędkości. I nie masz za grosz pojęcia czy sobie chłopak nie przycisnął na treningach, często zdarza się tak że treningi są szybsze od finału.
W dodatku żeby uzyskać efekt jaki można zaobserwować na filmie, przy użyciu normalnej kamery trzeba podciągnąć speed o jakieś 25% w górę, wtedy wszystko wygląda nienaturalnie, czyli z każdej minuty robi się 45sec... Film trwałby 3.15
To po prostu złudzenie optyczne, wywołane jak już wspominałem przez szeroki kąt gopro...
Czas Brajana 4.15. Więc mamy nadwyżkę 5sec. a mówimy o podkręceniu prędkości. I nie masz za grosz pojęcia czy sobie chłopak nie przycisnął na treningach, często zdarza się tak że treningi są szybsze od finału.
W dodatku żeby uzyskać efekt jaki można zaobserwować na filmie, przy użyciu normalnej kamery trzeba podciągnąć speed o jakieś 25% w górę, wtedy wszystko wygląda nienaturalnie, czyli z każdej minuty robi się 45sec... Film trwałby 3.15
To po prostu złudzenie optyczne, wywołane jak już wspominałem przez szeroki kąt gopro...
SegatiV, nie mamy żadnej nadwyżki... na filmie NIE MA CAŁEJ TRASY
pomiędzy zmianą ujęć jest dobre 200-300 metrów szutrówki i jedna banda, których na filmie nie ma... w najlepszym wypadku film przedstawia jego rekordowy przejazd...
tylko wytłumacz mi dlaczego nikt tego wrażenia przyspieszenia nie ma w pierwszej części filmu?? trasa jest tak samo szeroka na całej długości (za wyjątkiem małego lasku), a dopiero w momencie, gdy jedzie sam każdy ma wrażenie przyspieszonych ujęć :/

tylko wytłumacz mi dlaczego nikt tego wrażenia przyspieszenia nie ma w pierwszej części filmu?? trasa jest tak samo szeroka na całej długości (za wyjątkiem małego lasku), a dopiero w momencie, gdy jedzie sam każdy ma wrażenie przyspieszonych ujęć :/
43RIDE magazyn rowerowy
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Dla wszystkich snujących teorie spiskowe i szukających cudownych i niewidzialnych przyspieszeń filmu, mam mały cytat z filmu "Taxi 3" :
Policjanci ścigający taksówkę która jedzie blisko 300km/h
W pewnym momencie tytułowy bohater zaczyna ostro "odjeżdżać Policji"...
Jeden z policjantów pyta drugiego- dlaczego zwalniasz?
-Nie zwalniam, to on przyspiesza...
Uważam więc, że w filmie z Lopes'em nie ma żadnych przyspieszeń, a sam fakt wjazdu na pełnym ogniu do lasu- owszem był szaleństwem, ale wiedząc jak doskonale jeździ Lopes i jakie ma doświadczenie i zdolność koncentracji- jego przejazd przez las z taką prędkością jest bardzo prawdopodobny. Może po prostu chłop postawił wszystko na jedną kartę na zasadzie, że albo się uda, albo nie..., albo po prostu lubi adrenalinę
Policjanci ścigający taksówkę która jedzie blisko 300km/h
W pewnym momencie tytułowy bohater zaczyna ostro "odjeżdżać Policji"...
Jeden z policjantów pyta drugiego- dlaczego zwalniasz?
-Nie zwalniam, to on przyspiesza...
Uważam więc, że w filmie z Lopes'em nie ma żadnych przyspieszeń, a sam fakt wjazdu na pełnym ogniu do lasu- owszem był szaleństwem, ale wiedząc jak doskonale jeździ Lopes i jakie ma doświadczenie i zdolność koncentracji- jego przejazd przez las z taką prędkością jest bardzo prawdopodobny. Może po prostu chłop postawił wszystko na jedną kartę na zasadzie, że albo się uda, albo nie..., albo po prostu lubi adrenalinę

-
- Kontakt:
http://www.youtube.com/watch?v=D4iU-EOJ ... re=related
Tu jest inny wjazd do tego lasku. Prędkość jest podobna. Oczywiście Lopes jakby wjechał tam szybciej ale mógł po prostu bardziej pocisnąć a kamera mieć lekko inną optykę.
Tu jest inny wjazd do tego lasku. Prędkość jest podobna. Oczywiście Lopes jakby wjechał tam szybciej ale mógł po prostu bardziej pocisnąć a kamera mieć lekko inną optykę.
-
- Kontakt: