Rock Shox Boxxer Race RC 2011

troyo
Kontakt:

Post autor: troyo »

W polsce traci sie gware po wyjeciu widla z pudelka : P . Czytaliscie kiedys gware harfy do rs'ow ? Jest tam napisane, ze "widelce te nie sa przeznaczone do skakania" : D
kisiell
Kontakt:

Post autor: kisiell »

ale wy jestescie młotkami, glownie quake (bez obrazy) nie widzicie ze cena 665 to już z wliczoną przesyłką, weszlibyscie chociaż na linka chociaz ktory podalem na początku. Te wasze obliczenia to o kant rozbić.
zaplacilem 665$ + marne 100zl cla przy kursie 2,85zl co daje razem 2000zł, za full nowy zestaw. skąd wam 2800 wyszło to ja niewiem, jakaś abstrakcja.
NOObS

p.s. USPS to przeslyka lotnicza 6-10dni, wasze dwa miesiące czekania ktore ktos tam wymieniał to jakaś kpina.

polecam przeczytac tą akucje jeszcze raz.. tym razem ze zrozumieniem
http://kisiell.pinkbike.com/
quake
moderator
Kontakt:

Post autor: quake »

kisiell pisze:ale wy jestescie młotkami, glownie quake (bez obrazy) nie widzicie ze cena 665 to już z wliczoną przesyłką, weszlibyscie chociaż na linka chociaz ktory podalem na początku.
Nie wchodzilem w linka, zerknalem ze aukcja sie zakonczyla i nie wdawalem sie w szczegoly. Nie wiem czy sam wszedles w swojego linka i zobaczyles ze aukcja jest zakonczona.
Wczesniej, liczac procenty, wyraznie jak chlop krowie na polu, wytlumaczylem ze licze z WSZYSTKIMI oplatami jakie moga celnicy doliczyc. Liczylem tez po aktualnym, usrednionym, kursie.
To ze Tobie nie doliczyli vatu nie oznacza ze nigdy go nie naliczaja.
Odlicz sobie wiec od tego cene przesylki, wciaz wyjdzie drozej niz w PL.

Druga rzecz, chociaz nie wiem czy tlumaczenie jak chlop krowie na polu nie bedzie zbyt skomplikowane, 2 miesiace (no, dokladniej 6-8tygodni) czeka sie na przesylke statkiem, firma Polamer. Tam najlatwiej "uniknac" cla i vatu, przy przesylkach lotniczych norma jest, ze te oplaty doliczaja - bo celnicy sa bardziej skrupulatni.

Moze policze za Ciebie raz jeszcze. 665USD = 2014zl 95gr wedlug aktualnego kursu dolara.
Do tego sam napisales o 100zl cla, wiec 2014zl 95gr + 100zl = 2114zl 95gr.
Wychodzi to co napisalem - brak gwarancji za niecale 300zl oszczednosci.
Interes zycia.

Najlepiej o Tobie i Twej niebywalej inteligencji (poza zaczynaniem zdania z malej litery i brakiem umiejetnosci stawiania znakow przestankowych) swiadczy to, ze najpierw nazywasz kogos mlotkiem a potem piszesz "bez obrazy" :lol:
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

quake zwłaszcza, ze jak bawimy sie bez gwarancji to niewiele (a czasem tyle samo) mozna miec prawie nie uzywane teamy i Wcki ;)
quake
moderator
Kontakt:

Post autor: quake »

W tym rzecz, ale mamy tutaj spektakularny przyklad geniuszu biznesowego - sztuka dla sztuki pt. "Sprowadze sobie z USA, na pewno wyjde na tym swietnie i jeszcze zarobie przy odsprzedazy" :mrgreen: .
SkowronWro
Kontakt:

Post autor: SkowronWro »

wiadomo ze można taniej bo jak masz rabat na rowerowy.com maxymalny to sobie policzcie ile zamiast 2600 płacicie;)
mlynooo
Kontakt:

Post autor: mlynooo »

quake pisze:W tym rzecz, ale mamy tutaj spektakularny przyklad geniuszu biznesowego - sztuka dla sztuki pt. "Sprowadze sobie z USA, na pewno wyjde na tym swietnie i jeszcze zarobie przy odsprzedazy" Mr. Green .
quake to zalezy. ja np musze kupic widelec, hamulce, napęd i jeszcze kilka innych gratów. Na samych hamulcach i amorze mam 800zl oszczędnosci. To sie tak wydaje ale pare złotych sie uzbiera.
Spaced
moderator
Kontakt:

mlynooo ale jak masz w dupie gwarancje to wiecej sensu czasem jest poszukac okazji w pl/uk. Bo za jeszcze mniej mozna miec bez ryzyka cła, a w pl z gwara. Swoja droga co to za kilka gratów ze te 200-300zł z amora i jeszcze gdzies 500-600zl z reszty? Cody nowe kupujesz? :P
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel »

troyo Zapewniam Cię, że nie traci się gwarancji w chwili wyjęcia towaru z kartonu. Wszystkie reklamacje rock shox`a , które były w naszym sklepie zostały uznane. Choć moim zdaniem niektóre się nie kwalifikowały, uważam że akurat ten dystrybutor nie olewa klientów.
Zadowoleni klienci i dobre ceny ...
www.rowerowy.com

... na maile odpowiadamy zawsze
Spaced
moderator
Kontakt:

Daniel jakby tylko organizacje lepsza mieli bo proces gwarancji trwa czasem bardzo długo, czesto nic na skladzie nie maja i czasem nie wiedza co maja ;) Niechlujna harfa jest.

Swoja droga nowe boxxery zalewa harfa czy czeka az klient odesle? ;)
mlynooo
Kontakt:

Spaced ale ja nie chce uzywki, chce nowy sprzęt. Z amora mam 400zl, nowe cody to tez ok 400zl, korba RF atlas fr wg polskiego dysrty 1100zl, w usa jakies 700-800zl. Zobacz ile to juz jest kasy.
Spaced
moderator
Kontakt:

mlynooo z amora miałbys mniej. Czytaj co quake pisał - mozna miec za mniej, napisz do niego na pm.

Korbe atlas niedawno widzialem nowa za 750zl z uk. Sainta nowego za 700 chyba jeszcze niedawno mogłem załatwic (nie iem czy dalej nie moge). Nie licz cen polskiego dystry vs amerykanski ebay ;) Atlas w sklepie wiecej wychodzi ;)
mlynooo
Kontakt:

Spaced gadalem z quake i i tak wychodzi ok 400zl za boxxa samego. sprzet moze byc z UK ;] na crc atlas wychodzi od 760- 800zl w zaleznosci od funta.
freed
Kontakt:

Post autor: freed »

www.bikemailorder.com z berlina i w rownie dobrej kasie co ze stanów...
Ride 4 Fun ! Biatch !
Daniel
Kontakt:

Spaced Napisz ile sprzedałeś amortyzatorów RS, ile miałeś reklamacji ile trwała średnia reklamacja. My prowadzimy takie statystyki i dbamy o naszych klientów. W całej współpracy z tym dystrybutorem tylko raz naprawa gwarancyjna trwała dłużej niż 7 dni. Zazwyczaj towar wraca do nas po 2 dniach. Porównując to do innych firm gdzie prawie zawsze jest problem z częściami zamiennymi są bez zarzutu. Co do zalewania amortyzatorów, to sprawa wyszła po fakcie, RS milczy do dnia dzisiejszego, a to oni powinni przeprosić klientów i dokonać akcji serwisowej. Co do stanów magazynowych to cały świat opiera się na preorderach, oni wprowadzili to samo.

Jednak to chyba nie o to chodzi abyśmy prowadzili prywatną polemikę, ceny Rock Shox`a na 2011 zapowiadają się na sporo wyższe, ale walczymy aby ten wzrost nie był tak duży i aby ceny były takie jak w CRC i innych sklepach. Wszystko rozegra się do 15 grudnia.
www.rowerowy.com

Spaced
moderator
Kontakt:

Daniel a musze sprzedac amory zeby miec nieprzyjemne kontakty z tempem serwisu w harfie (nie przez rowerowy bo nigdy tam nic nie kupilem) ? Koło rok robione, sprezyna mega długo. Znajomy sprezyny do boxa nie mógł kupic cały sezon i nie byli w stanie powiedziec kiedy będzie (a tfuned na stanie miał na luzie). Zadajesz pytanie kiedy bedzie dostawa danego produktu - odpowiedz - Jakas będzie, nie wiemy co w niej bedzie? Jasne sa gorsi dystry w polsce ale wzorowo u nich nie jest.

I nie wiem czemu sie spinasz, mam problem z harfa, nie z rowerowym, który z tego co słysze jest swietnym sklepem.
Daniel
Kontakt:

Spaced Na tym forum zacząłem pisać od samego początku i zawsze wszystkich prosiłem aby pisali o swoich doświadczeniach, a nie o zasłyszanych historiach .... Myślę, że gdybyś był osobą, która handluje wiedziałbyś, że jeśli nie handlujesz z Harfą to części zamiennych nie dostaniesz. Powtórzę szanuję Twoje uwagi i wiedzę, ale czasem Twoje osądy mają charakter wszechwiedzącego.

Zapewniam wszystkich, że serwis tego dystrybutora działa poprawnie, myślę że nasi klienci powinni o tym zaświadczyć. (tylko jeden klient miał poważny problem, ale gdy mieliśmy dać mu nowy sprzęt, dystrybutor przysłał naprawiony amor).
www.rowerowy.com

Spaced
moderator
Kontakt:

Daniel przepraszam jesli takie odniosłes wrazenie. Historie to nie sa zasłyszane bo jak dobremu znajomemu musze pomagać bo dystrybutor nie ma czegos na skladzie pol roku to raczej faktem jest, ze nie ma tego na skladzie ;) Pomijam fakt, ze jak juz mówilem sam mam nieprzyjemne 2 historie z harfa, z czego jedna to mogłbyc tez problem z mavicem.
Inna sprawa, ze bardzo chcialem kupic boxxera team w polsce na gwarze na wiosne, w konkretnym kolorze. Pytałem sie, przez sklepy, znajomosci i bezposrednio i dostałem odpowiedz - no niedługo bedzie dostawa ale nie wiemy do konca co w niej będzie, ani jakie kolory. Tak sie powazna firma nie zachowuje.

Jasne to są małe przewinienia w porównaniu z niektórymi dystry, którzy tak prowadza biznes, ze pijane małpy zrobiłby to lepiej ale nie ma co równać standardów w dół.
troyo
Kontakt:

Post autor: troyo »

Miałem okazję być parokrotnie w harfie. Powiem tak: w "starym" sklepie na księcia Witolda, obsługa była zawsze bardzo miła i pomocna. Miło wspominam wypady do tego sklepu. Byłem również w nowym "oddziale" harfy około trzech razy. Za każdym razem zostałem potraktowany jak intruz, nie wspominając już o bezczelnej i aroganckiej obsłudze. Ogólnie wiedza pracujących tam ludzi o tym co sprzedają jest równa zeru. Mam nadzieję, że za handel z Waszym sklepem Danielu, odpowiada ktoś bardziej kompetentny.
ODPOWIEDZ