[nopainnogame] Banshee Rampant + Fox 831
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
grzesiekfrchelm bamix71 nie ma co się dziwić,że jest mało odp. - części Darta,czy NS zna masa osób. Tutaj macie chyba pierwszą taką ramę w kraju ( to dzięki "lenistwu" 7Anna,ale może po mojej interwencji coś sie zmieniło w tej kwesti,bo już z Amp'em nie robią problemu) z mało znanym amorem w naszym kraju (wiem tylko,że są pojedyńcze sztuki z Cult Bikesa,które pewnie dopiero poszły po obniżce cen
).

https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów 

-
- Kontakt:
Chociaż nie pod moje preferencje, ale secik wygląda bosko. Jak dla mnie kolorystycznie dobrany genialnie a sądzę, że srebrne obręcze były zamierzone.. Czerwone? Nie wiem czy już nie byłoby za wiele tej czerwieni.
Tak czy siak. Gratuluję..
Tak czy siak. Gratuluję..
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl
http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
-
- Kontakt:
ArthurGreen dzięki wielkie,bo wiele nerwów i czasu zajęło mi złożenie tego do kupy za sensowne pieniądze. Jedynymi właściwymi obręczami były dla mnie właśnie 721,a że nie przedpadam za czarnymi częściami wybór był oczywisty 

nopainnogame...myślę że problem jest w tym że nasze ceny są zbyt wysoki na kieszeń "szarych ludzi" to jedno a drugie to bardziej opłaca się ściągnąć coś z za granicy bo i tak jest taniej...trzecia sprawa to rynek wtórny(raczej jego btrak)...na naszym bieda i lipa...
no i bez obrazy nie każdy "kuma" sprzęt "niszowy" 

Radix
bamix71 gadanie o rynku. 7anna akurat po prostu jest nieogarnieta. Na ramy jak rampart czy amp mogłby być u nas popyt tylko nikt ich nie reklamuje, a oni oficialnie nie chca ich nawet zamówic. Ogólnie 7anna praktycznie nie prowadzi banshee obecnie. Wiekszosci kolekcji (jesli w ogole cos jest w tym roku) nie ma na magazynie nigdzie w pl, a jak chcesz sie dowiedziec co i jak to na maila i tak nie odpowiedza.
Zreszta to nie jedyna firma gdzie podchodza bardzo profesjonalnie - koniec zapasu e13tek w maju? Zamówienie summumow mniej niz preorderów? To jest posrednik sprzedaży, nie dystrybutor. Kiepski w dodatku.
Zreszta to nie jedyna firma gdzie podchodza bardzo profesjonalnie - koniec zapasu e13tek w maju? Zamówienie summumow mniej niz preorderów? To jest posrednik sprzedaży, nie dystrybutor. Kiepski w dodatku.
-
- Kontakt:
bamix71 powiem tak,gdby nie chłopaki z Beastie Bikes,Vincere i Weeza to chyba bym stracił nadzieje w Polski rynek,bo prawie wszystko pozostałe kupowałem na CRC i to na raty,bo różnice cenowe między różnymi miesiącami były dość znaczne. Można trafić sporo okazji na Allegro : komplet nowych Elixirów CR z tarczami był za 800zł,sam kupiłem je trochę drożej, stery wyrwałem za połowę ceny. W Polsce kupiłem jeszcze tylko opony,dętki i pedały,bo na CRC ich nie było. Choć trzeba być uważnym,bo np.łańcuch kupiłem o 80zł taniej niż na CRC. Zszedłbym pewnien z kasą dużą więcej,gdybym miał jakieś znajomości,ale i bez tego zaoszczędziłem 'tylko"kilka tysięcy złotych. Kontakt z dystrybutorami to tragedia - ma sie wrażenie,że nie chce Ci niczego sprzedać, nie wiedzą co sprzedają, są strasznie niesłowni i czuć,że mają Cie gdzieś. Gdyby nie wyżej wymienieni to bym nie znalazł pozytywnej rzeczy podczas składania tego roweru. Co do rynku wtórnego - poprzedni rower sprzedawałem na części,miałem kontakt z wieloma osobami i na ogół powtarza się schemat:
- cena używanej części,która ma nieraz niecały sezon góra dwa to tak najlepiej 20-30%
- ogólne prostactwo i chamstwo w mailach - jakby ktoś mi robił łaskę,że kupuje
- poza niska ceną to najlepiej,aby jeszcze pokryć koszty przesyłki
- najlepsze jest,że dana część musi wygladąć i chodzić jak nowa!
Dużo się nauczyłem podczas tej budowy. Chore ceny wynikają po części z prostego i niewybrednego klienta dla którego liczy się znaczek. Tak wiem,że można powiedzieć,że sam mam ich sporo,ale ja od początku wiedziałem jakie parametry mnie interesują i dopiero względem tego dobierałem części. Na poszczególnych etapach składania sporo osób podrzucało pomysły,które dla mnie nie miały sensu - typu X.0 ,bo jest lżejsze i wypasione (tyle,że kosztuje krocie!),czy pedały Straitline,bo mam ich mostek (same pedały może chodzą super,ale wagowo to inna epoka).
Ogólnie to rowery składamy często prawie według szablonu - pewne ramy się wręcz powtarzają i dominują na polskim rynku. Wiem,że są to dobre ramki,ale widać,że jakos nie jesteśmy otwarci na nowości - dziwi mnie mała popularność Legenda , bo jęsli ja mam teraz mniejszy odpowiednik jego zawiechy to ta ramka musi zabójczo chodzić. Jest też jakieś dziwne parcie na duży skok - full to musowo z 8 cali ,HT to min 6cali z przodu. Nie wiem czemu właśnie jest mało ramek typu Wildcard,czy BottleRocket,przecież to ramki wręcz na polskie warunki. 1000 mitów słyszałem,że takie zawieszenia nie pracują itd. - pierd...teoretyków. Wszyscy uparcie widzą w każdej miejscowości góry,a tak naprawe ten luksus ma niewielu. Parcie na budowanie w starym stylu aż mnie poraża - wielkie płaskie hopy,a wystarczy,że ma taka już jakiś mały profil i już nagle jest szok (wszyscy dirty w tym widzą).
Jesteśmy zdecydowanie kilka lat za światem i to pod każdym względem. To się rozpisałem
- cena używanej części,która ma nieraz niecały sezon góra dwa to tak najlepiej 20-30%
- ogólne prostactwo i chamstwo w mailach - jakby ktoś mi robił łaskę,że kupuje
- poza niska ceną to najlepiej,aby jeszcze pokryć koszty przesyłki
- najlepsze jest,że dana część musi wygladąć i chodzić jak nowa!
Dużo się nauczyłem podczas tej budowy. Chore ceny wynikają po części z prostego i niewybrednego klienta dla którego liczy się znaczek. Tak wiem,że można powiedzieć,że sam mam ich sporo,ale ja od początku wiedziałem jakie parametry mnie interesują i dopiero względem tego dobierałem części. Na poszczególnych etapach składania sporo osób podrzucało pomysły,które dla mnie nie miały sensu - typu X.0 ,bo jest lżejsze i wypasione (tyle,że kosztuje krocie!),czy pedały Straitline,bo mam ich mostek (same pedały może chodzą super,ale wagowo to inna epoka).
Ogólnie to rowery składamy często prawie według szablonu - pewne ramy się wręcz powtarzają i dominują na polskim rynku. Wiem,że są to dobre ramki,ale widać,że jakos nie jesteśmy otwarci na nowości - dziwi mnie mała popularność Legenda , bo jęsli ja mam teraz mniejszy odpowiednik jego zawiechy to ta ramka musi zabójczo chodzić. Jest też jakieś dziwne parcie na duży skok - full to musowo z 8 cali ,HT to min 6cali z przodu. Nie wiem czemu właśnie jest mało ramek typu Wildcard,czy BottleRocket,przecież to ramki wręcz na polskie warunki. 1000 mitów słyszałem,że takie zawieszenia nie pracują itd. - pierd...teoretyków. Wszyscy uparcie widzą w każdej miejscowości góry,a tak naprawe ten luksus ma niewielu. Parcie na budowanie w starym stylu aż mnie poraża - wielkie płaskie hopy,a wystarczy,że ma taka już jakiś mały profil i już nagle jest szok (wszyscy dirty w tym widzą).
Jesteśmy zdecydowanie kilka lat za światem i to pod każdym względem. To się rozpisałem

nopainnogame bo ladowanie na hopie to juz nie freeride, i w ogle ten drop 7x7 na white style i 12m gap 5-6m wysoki to sa durne dirty i dobre jest tylko oldschoolowe spadanie bez stylu i tricków z tej samej wysokosci - wymaga duzo wiekszych umiejetnosci i jest bardziej hardcorowe
Szczerze to na legalnych trasach w pl chopy z dobrym lądowaniem to na palcach policzyc można.

nopainnogame mam wrażenie że ludzie coraz rzadziej doceniają oryginalny sprzęt.
Dla tego tyle jest postów w tematach z Dartmoorami czy NSami; po prostu łatwiej jest sie ludziom wypowiadać o sprzęcie który znają. Twój rower w dużej części składa sie z komponentów prawie nie znanych w PL, do tego złożony jest pod konkretny teren (znam wasze miejscówki
) i styl jazdy. Dla mnie to ta jak już pisałem jeden z najlepiej złożonych rowerów w PL. A co do dostępności części i rynku wtórnego, to jest temat na dłuższą dyskusję. Wiem coś o tym bo sam właśnie składam swój sprzęt marzeń
.
Dla tego tyle jest postów w tematach z Dartmoorami czy NSami; po prostu łatwiej jest sie ludziom wypowiadać o sprzęcie który znają. Twój rower w dużej części składa sie z komponentów prawie nie znanych w PL, do tego złożony jest pod konkretny teren (znam wasze miejscówki

Niestety z wygladu w ogole mi sie nie podoba:( Rama jakos koslawo wyglada i za duzo czerwieni... Co nie zmienia faktu, ze jest to rower marzen do slopa i slinie sie jak go widze, mimo nie trafienia w moj gust:P Polatalby takim:D
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
Na pewno też, ale głównym powodem dominacji Darta i NS jest dostepność tych części. Velo ma swoje "dobre" sklepy rowerowe w kazdej większej wiosce, NSy tez sa powszechnie dosepne. Zakup komponentów e13, Straitline, Chromag czy Hope wymaga jednak większego zachodu.Spaced pisze:mysle, ze ns i dart w pl dominuja ze wzgledu na ceny
-
- Kontakt:
muras z Straitlinem,czy Chromagiem nie ma problemów,bo Beastie Bikes dobrze to ogarniają - no musiałem trochę poczekać,ale też w sumie brałem kolor na zamówienie
E13 i Hopa ma 7Anna,więc nie ma sensu nawet pisać
Wiem jak pytałem się u nich u adapter do przedniej piasty,aby mieć w razie czego pod oś 20mm. Na początku nie wiedzieli chyba co to jest , potem niby miałem to mieć w lutym, ktoś tam się obudził ,że adapter z QR na 20mm to jest to czego potrzebuje,ale sprawdzi i wiadomo nikt mi już potem nie odpowiedział 

-
- Kontakt:
Hehe. Widzę, że nie tylko ja mam na pieńku z 7Anną.
Są niby dystro Banshee, ale jak się pytałem pół roku temu o Spitfire to uzyskałem odpowiedź "nie, nie ma, nie będzie, spadaj na drzewo, nie sprowadzimy tego roweru".
No to wsadziłem kasę w inne dobra rowerowe.
Wczoraj wchodzę na ich stronę - surprise! Spitty jest w ofercie. Ciekawe czy dostępne :P
Są niby dystro Banshee, ale jak się pytałem pół roku temu o Spitfire to uzyskałem odpowiedź "nie, nie ma, nie będzie, spadaj na drzewo, nie sprowadzimy tego roweru".
No to wsadziłem kasę w inne dobra rowerowe.
Wczoraj wchodzę na ich stronę - surprise! Spitty jest w ofercie. Ciekawe czy dostępne :P
Blog: www.uzurpator.com.pl | Zębatki: www.trybo.pl