Wybor pomiedzy 2 ramkami zumbi f44 vs haibike zone 7.0

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

=disbrainer= pisze:i bardzo nie uniwersalne katy, to faktycznie jest ok
Co przez nie uniwersalne kąty rozumiesz? Głowka w miare stroma, rower jest długi ale bez przesady. Pakiet neutralnie. Ja porównuje ta rame z haibike który on proponował, a mam wrazenie, ze odnosisz sie do roweru do wszystkiego ala jakis botte czy cos do enduro. Po prostu o 2 róznych rzeczach mowimy ale chyba nalezy załozyc, ze skoro chłop wybiera miedzy 2 bikami fr i dh to raczej nie szuka czegos na czym będzie podjeżdżać ;)
=disbrainer=
Kontakt:

Post autor: =disbrainer= »

jak dotad nie wyczytalem nigdzie jaki typ jazdy bardziej go kreci, po prostu. najpierw lepiej sie zastanowic czego sie od roweru oczekuje, bo potem jest za pozno gdy rame juz masz.
F-44 ma np hiper nieuniwersalny kat podsiodlowki, co sam dojazd na "lokalnego trailsa" czyni malo przyjemnym, o sile nog by na miejscu jeszcze podchodzic nie wspomne. glowka w moim rowerze ani troche nie jest stroma, z 888 byl chopper, z 66 nadal jest dosc plaska. to wszystko powoduje ze rower jest super do dh, racingu, i na strome raczej trasy. na lokalne fr, funbike, lub niezbyt mocno nachylony teren wg mnie haibike moze byc lepszy.
po prostu tych rowerow nie da sie wg mnie porownac, tym bardziej nie wiedzac podstawowej informacji czyli gdzie i jak chlop zamierza smigac. tyle ode mnie:)
"do dh jak i lekkiego fr" - niektorzy krakowski Lasek Wolski uwazaja za dh...
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Jeśli zumbi zgodnie z obietnicami spawane jest teraz zgodnie z parametrami podanymi na stronie to kąt głowki jest ten sam(a 66 stopni to raczej do chopperów nowomodnych daleko). Szczerze patrząc na geo obu rowerów widze małe róznice, dlatego w strone zumbi sie kierowałem ;)
Dla mnie patrzac na oba brałbym zumbi, a jakbym szukał czegos mniejszego i zwinnego nie brałbym żadnego ;)
ODPOWIEDZ