[Tatuator] 2011 Transition TR450 + 2011 RS Boxxer RC

tatuator
Kontakt:

Post autor: tatuator »

But zdjęty (Naklejki również) tydzień na rowerze za mną.. pstryknąłem lepsze zdjęcia, zrobiłem serwis generalny hamulców, testowałem trochę z różnymi oponami i dętkami.. Miałem przez chwile jedną ściankę KENDA NEVEGAL 2.3 i dętki ultralight Maxxis ale pierwszy mocniejszy krawężnik na trawniku przy 50km/h i poszały obie. Na razie mam na miasto highrollery i normalne dętki.. Na zdjęciach jest jeden pedał wellgo (Niestety jeszcze HT nie wysłało mi ośki do tego zgiętego)

Ogólnie na wypady xc polecam nokie n8 zamontowaną na mostku w takim silikonowym kondonie nokiowskim.. Ma wszystko (gps, sports tracker, mp3, wideo) bardzo fajna sprawa!
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Jeśli chodzi o ogumienie, to pojedyncza ścianka w oponach, nawet w mieście nie daje rady :| Właśnie ze względu na krawężniki, który bywają bardziej agresywne niż Szczyrkowe kamienie :D
Z drugiej strony klasyczne opony 2ply są o wiele cięższe... ale... jakoś na przełomie lipca i sierpnia Merida ma mieć oponę Maxxis Minion 2,5 EXO 3C front. Ścianki te opony to takie pół-szmaty, bo są wzmocnione jakimiś butylowymi paskami anty-snake-bite'wymi ;)
Do tej pory ta opona była dostępna tylko w wersji MaxxPro, czyli mieszanka 60a, która chyba do niczego się nie nadaje :P Natomiast 3C podobno daje sobie radę... a teraz najlepsze i najgorsze ;) Waga opony 2,5" to ok. 900g! ale cena to ok. 250 pln w detalu :(
Ja chyba jednak skuszę się na jeden komplet ;) Bo urwanie z roweru pół kilki to nie licha gratka ;)
A co do dętek... z oponą 2ply 100-gramowe dętki Maxxisa bardzo dobrze się sprawują :) od 2 sezonów złapałem może 5 snaków?
pozdro

frango
ODPOWIEDZ