Teoretycznie istnieje szansa że przy iglicy zostanie powietrze ale raz, jest tam bardzo mało wolnego miejsca, dwa 90% ludzi serwisujących dampery nie odkręca nawet tłoka od tłoczyska więc napięcie powierzchniowe(nie wiem na 100% czy to akurat to a nie co innego ale mniejsza) powoduje że olej stamtąd się nie wylewa więc nie ma tam też powietrza.klexuh pisze:off_road Przeciez DHX ma odpowietrznik w IFP, zawsze w ten sposob skladalem DHX i nigdy nie okazal sie zapowietrzony.
[Damper] Fox DHX 5 Coil - Dobry serwis - co polecacie?
Pokrętła na minus ustawiasz po to żeby olej bez wymuszonego ciśnienia łatwo się przelewał. Bottom out olewasz. Spuść tylko powietrze i będzie ok.
Oczywiście w pewnym sensie masz racjępietryna pisze:powoduje że olej stamtąd się nie wylewa więc nie ma tam też powietrza.

Na IFP jest odpowietrznik ktory usuwa powietrze z pod IFP. Jak ten sam odpowietrznik wyciagnie powietrze z okolicy tłoczyska ktore przy składaniu jest wyżej? Magia siakas albo voodoo?
Panowie nie utrudniajmy rzeczy prostych i nie dopisujmy ideologii do shitu

Bo bedziemy za raz mieć ultra majtki i mega chleb

-
- Kontakt:
Witam, jako że nie chcę zakładać nowego tematu i nie znalazłem wystarczającej odpowiedzi na moje pytanie to pytam tutaj: jakiego oleju używacie do serwisowania Foxa DHX 5.0?
oryginalny za drogi i trudno dostępny w PL, nie chciałbym też żeby damper miał jakieś upośledzenie w pracy itp.
prosiłbym o pomoc
z góry dziękuję
pozdrawiam Mateusz
oryginalny za drogi i trudno dostępny w PL, nie chciałbym też żeby damper miał jakieś upośledzenie w pracy itp.
prosiłbym o pomoc
z góry dziękuję
pozdrawiam Mateusz