Tłumik HSCV Rebound
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
no własnie nie przez to , napewno nie bo na 5w agipie i motulu byl ten sam problem, jak rozkrece regulacje i tym samym trzpieniem poruszam w gore i w dol to ciezko mi jest go zpowrotem wziasc do gory tak ciezko zasysa olej , ale jak zkrece lage i pouginam go pare razy to dziala tlumienie powrotu i wraca wolno kolo 3 sekund do pelni skoku natomiast po kilku ugieciach robi sie normalny czyli dziala w 50%, tzn nie odbija bardzo szybko ale... wlasniecrossfader18 pisze:A tak nawiasem to mi kiedyś serwisant powiedział jak żartowałem ze zaleje olejem silnikowym, że ten olej ma inną strukturę i że niszczy uszczelki takie jak są w amortyzatorach czy coś takiego może przez to go uszkodziłeś czy coś.
nie mam zadnych luzow m uszczelki tez trzymaja nic nie cieknie.pietryna pisze:
Ehe... I jeszcze jak na wyprostowanym amorze golenie górne lekko bujają się w dolnych to ślizgi są do wymiany
FORZA JUVE!!!
Podłączę się do tematu gdyż widzę, że dotyczy on 888 rc z 2005.
Ostatnio wymieniłem olej na motula 5w (do amortyzatorów oczywiście).
Amortyzator zaczęł płynnie chodzić ale... zapadł się około 1-2cm:-(
Wwlałem oleju po 220 ml zgodnie z zaleceniem producenta...
Co Waszym zdaniem może być tego przyczyną skoro wcześniej się nie zapadał?
Ostatnio wymieniłem olej na motula 5w (do amortyzatorów oczywiście).
Amortyzator zaczęł płynnie chodzić ale... zapadł się około 1-2cm:-(
Wwlałem oleju po 220 ml zgodnie z zaleceniem producenta...
Co Waszym zdaniem może być tego przyczyną skoro wcześniej się nie zapadał?
Zbite sprężyny? Może jakieś części nie wsadziłeś. Tzn. na pewno jakiejś części nie wsadziłeś bo innej opcji nie ma. Sam z siebie po zmianie oleju się nie zapadnie.
No chyba że masz model 888R z 2005 roku i źle poskładałeś tłumik ssvf. Ale to raczej mało prawdopodobne(posiadanie tego a nie RC)...
Możesz go wyciągnąć o te 1-2cm?
No chyba że masz model 888R z 2005 roku i źle poskładałeś tłumik ssvf. Ale to raczej mało prawdopodobne(posiadanie tego a nie RC)...
Możesz go wyciągnąć o te 1-2cm?
-
- Kontakt:
Co do zbitych sprężyn to byłoby to dziwne bo przed wymianą oleju było ok a nagle po się zapada?
Co do części to nie sądzę bo tłumik wraz ze sprężyną wyciągałem w całości i wkładałem również...więc chyba takiej opcji nie ma:-)
Czy np. za mało wlanego oleju mogłoby być tego przyczyną?
Dodam, że odkręcając górny korek od strony kompresji po wyciągnięciu sprężyny z tłumikiem zdrowo wystrzeliło zachlapując wszystko w okolicy olejem co wskazuje na to iż było tam jakieś ciśnienie...
Co do części to nie sądzę bo tłumik wraz ze sprężyną wyciągałem w całości i wkładałem również...więc chyba takiej opcji nie ma:-)
Czy np. za mało wlanego oleju mogłoby być tego przyczyną?
Dodam, że odkręcając górny korek od strony kompresji po wyciągnięciu sprężyny z tłumikiem zdrowo wystrzeliło zachlapując wszystko w okolicy olejem co wskazuje na to iż było tam jakieś ciśnienie...
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Jak wszystko wsadzieles to powinno byc dobrze
A ja juz wiem co z moim tlumikiem, nieszczelny jest, padła uszczelka i spier****a olej z tłumika przez gore.
wyciagnałes tlumik cały to ja wlales olej?????greg2405 pisze: tłumik wraz ze sprężyną wyciągałem w całości i wkładałem również...więc chyba takiej opcji nie ma:-)
A ja juz wiem co z moim tlumikiem, nieszczelny jest, padła uszczelka i spier****a olej z tłumika przez gore.
FORZA JUVE!!!
greg2405 pisze:Co do zbitych sprężyn to byłoby to dziwne bo przed wymianą oleju było ok a nagle po się zapada?
Masz odpowiedź.greg2405 pisze:Dodam, że odkręcając górny korek od strony kompresji po wyciągnięciu sprężyny z tłumikiem zdrowo wystrzeliło zachlapując wszystko w okolicy olejem co wskazuje na to iż było tam jakieś ciśnienie...