Giant Glory FR 2007.

boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

jak dla mnie całkiem okej. Dopisz, że cena do nego ;) Poza tym, nie sprzedaje się sprzętu mega szybko. Ja często klikam "obserwuj", jak chce sobie zapisac aukcję, mimo, że w ogole nie jestem zainteresowany kupnem
quilong
Kontakt:

Post autor: quilong »

Wish - gaint glory to są dwa bieguny, nie ma co porównywać, ramy z całkowicie różnym przeznaczeniem.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
LisuKrakow
Kontakt:

Post autor: LisuKrakow »

boogiel mam nadzieje ze te 34 osoby ktore obserwuja mojego domaina nie "klikaja sobie" :P
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

biadaczq pisze:Tylko giant wytrzymał i wytrzyma a o Wishu tego nie można powiedzieć bo tylne rurki trójkąta wyglądają jak z creepera a haki pier***lną przy większym nie dolocie. Na 2013 gdy dartmoor napewno poprawi Wisha to można się pokusić a teraz czekać aż ktoś to s
Sprawdzony jest. Sporo osób miało do testów. Produkcyjny model na majówke na tydzien Elvis wzial do Mariboru, zdarzało sie przeleciec czasem dropa/hope za daleko i sam był zadziwiony jak mu sie rower swietnie spisuje. Tydzien katów tam to dobry miesiąc jazdy w kraju wiec ja bym raczej nie panikował ;)
Irion
Kontakt:

Post autor: Irion »

Spaced, skoro mowisz ze Giant jest beee to polec mi cos dobrego do lekkiego dh/fr ze skoloem ok. 180mm za podobna kwote...
biadaczq
Kontakt:

Re: Giant Glory FR 2007.

Post autor: biadaczq »

Np. Transition DirtBag
BMX National Champion
Irion
Kontakt:

Ahahahahaha :D To zes zapodal... Transition jest rama dypowo do FR i nijak ma sie do zawieszenia Maestro Gianta... Rozmawialem z osobami ktore katowaly ta rame wiec wiem co nieco...
Spaced
moderator
Kontakt:

To glory jest do "lekkiego" dh/fr? Przeciez to ciezka strasznie rama. Juz wolałbym demo7 za 500zł wiecej bo czasem za 2500zł mozna wyrwać chociaz to tez ciezka rama.Pare innych ramek tez. Ponizej 2000zł trudniej ale to trzeba poszukać po giełdach. Glorke wszyscy z załozenia wybieraja bo to mega popularny rower był u nas ale troche wysiłku i sporo lepszych rzeczy mozna znalesc.

b
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

Ciężkie to jest demo 9, glory fr może nie jest lekkie (choć lżejsze od dh), ale wg mnie jak nazwa wskazuje do fr się dobrze nadaje. Przytaczany tutaj przez wielu ludzi sign (wielu którzy zapewne nigdy nawet nie siedzieli na tej ramie ) też się fajnie prowadził, bardzo fajnie skakało się hopy, w tym dirtowe, gdzie faith ze swoim zawieszeniem już sobie gorzej radzi.
Także nie widzę powodów żeby do freeride'u, czyli trasek z bandami, muldami, dablami i sporymi lotami nie brać glory fr, chociaż do 2000zł wybór jest duży to glorka w dobrym stanie nie jest zła (chociaż i demo i sx były by dobre, to już kwestia znalezienia dobrej sztuki)
quilong
Kontakt:

Post autor: quilong »

Jako właściciel ramki o której mowa, mogę zapewnić, że z 200mm skoku jest to jedna z bardziej skocznych ram, właśnie wpisująca się w fr. Wyłożone rowery dh są po prostu niewygodne na płaskich odcinkach, lub gdy prędkość jest mniejsza (nie mówię, że mają złą geometrie, po prostu dostosowaną do większych stromizn i większych prędkości)
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
Frcol
Kontakt:

Post autor: Frcol »

Mam tą glorke i jak na razie jestem z niej zadowolony ;] Zawieszenie wszystko łyka. Jak nazwa FR to kąty raczej nie będą typowo do DH. W każdym bądź razie ramka jest fajna i przez pewien czas nie zamierzam jej zmieniać ;P
http://tnij.org/frcol Giant Glory FR Zapraszam !
http://frcol.pinkbike.com/ Pink Bike
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

quilong pisze:Las3k_91 Ldz to jest moja ramka, suport na wys. 359mm, kąt główki (zmierzony) 65.5* do tego świetne zawieszenie...takie gówno to to do końca nie jest.
Ahh, to ponad 1cm [przy 3cm skoku mniej] i 2* więcej niż u mnie za większą kasę i masę. Przekonałeś mnie, 4 wezmę :mrgreen:
Spaced pisze:Weź pod uwage, ze to produkt od jednej z bardziej zachowawczych firm na rynku.
Patrz sypiący się jak szesnastki nowy Glory DH, stary Wasp itd.
Spaced pisze:Za 2 tysie z tulejkami offsetowymi to troche drogo. Targowałbym się.
PO CO?!
biadaczq pisze:Tylko giant wytrzymał i wytrzyma a o Wishu tego nie można powiedzieć bo tylne rurki trójkąta wyglądają jak z creepera a haki pier***lną przy większym nie dolocie.
Mało Glorek pękniętych? Skąd wiesz, że pierdolną? Pierdolnęły komuś? Kup i udowodnij, bo ja na pewno bym wolał Wisha niż taki kwadrat ;)
Irion
Kontakt:

Klocek ? Haha :D To zerknij na swoj rower albo inaczej, na wage swojego roweru i mow ze Glory to klocek... Jak widzisz, nie kazdy chce jezdzic na Norco, po to rozne firmy produkuja rozne produkty aby sie nie powielac. W sprawie ramy bede mogl sie wypowiedziec w przyszlym tygodniu bo takowa kupuje ;)
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Irion pisze:Klocek ? Haha To zerknij na swoj rower albo inaczej, na wage swojego roweru i mow ze Glory to klocek...
GLORY TO KLOCEK W HOI!!!! :mrgreen:
Mój waży 16.7kg teraz, ma niżej suport, dużo bardziej płasko główkę i rama ze sklepu wyszła taniej niż Twoja używana. I co chcesz przez to udowodnić?
quilong pisze:Wyłożone rowery dh są po prostu niewygodne na płaskich odcinkach, lub gdy prędkość jest mniejsza (nie mówię, że mają złą geometrie, po prostu dostosowaną do większych stromizn i większych prędkości)
Ta, a 19cm penis też jest za duży i niewygodny :mrgreen:
Irion
Kontakt:

To moze popraw opis w swoim temacie... Skoro tak zachwalasz swoje to pokaz mi Norco A-Line za 1600 zl w sklepie...
boogiel
Kontakt:

A ja sie zgodzę, mega płaska zjazdówka (mimo, że takiej nie mam, a i tak doskwiera) przeszkadza na płaskim/lokalnych trasach.
Las3k_91 Ldz Kurde, ale geo typu norki nie jest na lokalsy, no choćbyś się zajebał, to się nie zgodzę. Nie ma roweru uniwersalnego, ale na kwadratowej glorce fr po lokalsach śmigało mi się lepiej, niż na moim Omenie.
Trzeba sobie odpowiedzieć, czego się oczekuje od roweru i gdzie będzie użytkowany i po tym dobiera się geometrię.
ps.
Glora i Norco to kloce! :D

Irion-w USA są, nówki sztuki, widziałem, potwierdzam
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Irion pisze:To moze popraw opis w swoim temacie... Skoro tak zachwalasz swoje to pokaz mi Norco A-Line za 1600 zl w sklepie...
Poprawię, jak z dokładnością do gramów zważę. No nie mów, że uwierzyłeś w te 22kg? xD I to suche liczby, żadne "takie" zachwalanie.
http://www.ebay.com/itm/NORCO-ATOMIK-Fr ... 35bc5dafb1 1030zł inny model, takie jak moja zeszły. Daje do myślenia? Bonus info dla boogiela - to Quebec, Kanada. Tuż przy granicy, ale jednak nie USA jeszcze.
boogiel pisze:A ja sie zgodzę, mega płaska zjazdówka (mimo, że takiej nie mam, a i tak doskwiera) przeszkadza na płaskim/lokalnych trasach.
61*. No może. Nie mówię, że nie. Ale 63-64* - co to za "płaskość"?
boogiel pisze:Las3k_91 Ldz Kurde, ale geo typu norki nie jest na lokalsy, no choćbyś się zajebał, to się nie zgodzę. Nie ma roweru uniwersalnego, ale na kwadratowej glorce fr po lokalsach śmigało mi się lepiej, niż na moim Omenie.
Jw. Ja jeździłem na Glory FR i było słabo, na NSy to się może nadaje, ale gdzie masz w Polsce? Na Omenie za to nie jeździłem.
boogiel pisze:ps. Glora i Norco to kloce!
Poczekaj na dissa, jak mi ktoś Vigo użyczy, na samym wyglądzie się nie jeździ, więc nie będę go za to beształ, chociaż brzydki prawie jak ECD =*
boogiel
Kontakt:

Las3k_91 Ldz pisze:boogiel napisał(a):
"A ja sie zgodzę, mega płaska zjazdówka (mimo, że takiej nie mam, a i tak doskwiera) przeszkadza na płaskim/lokalnych trasach."

61*. No może. Nie mówię, że nie. Ale 63-64* - co to za "płaskość"?
No jak dochodzi do tego sag, to się robi płaskawo. Zbyt płaskawo.
"Las3k_91 Ldz Kurde, ale geo typu norki nie jest na lokalsy, no choćbyś się zajebał, to się nie zgodzę. Nie ma roweru uniwersalnego, ale na kwadratowej glorce fr po lokalsach śmigało mi się lepiej, niż na moim Omenie."

Jw. Ja jeździłem na Glory FR i było słabo, na NSy to się może nadaje, ale gdzie masz w Polsce? Na Omenie za to nie jeździłem.
Ja na glorce tylko w Chorzowskim jeździłem, płaskie tereny, ale była bardziej żwawa (może dlatego, że nieco mniejsza) od mojego roweru, za czym nieco tęsknię. Choć różnice mogą też wynikać z różnej pracy zawiechy.

No weź też poprawkę na preferencje, Ty lubisz mega płasko, inny może lubić stromiej. Dla innych norka to patola, a dla Ciebie glorka jest niedopuszczalna.
"ps. Glora i Norco to kloce!"

Poczekaj na dissa, jak mi ktoś Vigo użyczy, na samym wyglądzie się nie jeździ, więc nie będę go za to beształ =*
Napisałem, że kloce, bo czyste ramy ważą stosunkowo dużo. A mój rower i tak wyjdzie z 1-1.5kg cięższy, bo nie mam powietrza w zawieszeniu.
ps. "Czysty" Omen waży niecałe 3.8kg
Spaced
moderator
Kontakt:

Panowie ale to jak glorka dobra bo stroma to czemu nie wish, z którym mieliescie problemy? Lżejsza, skoczniejsza rama, z dużo niższym pakietem.
Las3k_91 Ldz pisze:1*. No może. Nie mówię, że nie. Ale 63-64* - co to za "płaskość"?
Magia numerów cię zjadła. 63-64 zabija przyjemnosc z jazdy na lokalnych trasach. 61 to nawet nie masz gdzie w polsce wykorzystać. Zamiast jarać sie ekstremalnym kątęm przejedz sie na czyms koło 66-67 na lokalsach z nikim pakietem (żadko sie zdarza stąd tez mozesz myslec ze plasko dobrze), na prawde płasko na lokalne trasy nie ma sensu jesli twoja lokalna trasa nie jest Dzikowiec ;) Płaski rower ponizej pewnych prędkości po prostu jest niemrawy. Czas pewnie na nim i tak szybki bedzie ale chodzi raczej o zabawe ;) To jeden z powodów dlaczego nigdy nie korciło brać banshee na lokalne spoty wwa. Prędzej juz drugi hebel do dirtówki kupie.
ODPOWIEDZ