Filmy Filmy Filmy

Kammil
Kontakt:

Post autor: Kammil »

No muszę przyznac że od realu to on "trochę" odbiegał :D
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Wiesz dla mnie film nie musi byc realistyczny, moze byc dramatyzowany i przerysowany ale przeszkadza mi kiedy wszystko w nim dramatyzuje, a bohaterowie maja mniej głębi niż kartka papieru. Każdy w tym filmie to słaby stereotyp. Krytycy sie zajarali bo to nowe stereotypy w naszym kinie ale nie nowe w naszym społeczeństwie więc o co chodzi? Jak zrobie film o moherowych beretach gdzie każda starsza pani bedzie dewotką to tez bedzie git? W koncu nowy stereotyp w kinie.
MiP
Kontakt:

Post autor: MiP »

Sztos 2 - gorszy od pierwszej części. Miałem nadzieje, że nie będzie przereklamowany, a jednak. Nie jest to całkowita porażka, ale miałem nadzieje na coś lepszego.
Spaced
moderator
Kontakt:

Kolejny samurajski od Miikego:

http://www.traileraddict.com/trailer/ha ... re-trailer

Nie moge się doczekać. Oryginał był super.
ari4
Kontakt:

Post autor: ari4 »

Dobre polskie filmy skończyły się na "Kilerów dwóch", "Poranek Kojota" i podobnych produkcjach z tych lat.
Dzisiejsze polskie produkcje przyprawiają mnie wręcz o obrzydzenie. Wszystko robione na jedno kopyto.
Podobną opinię mam na temat bajek. Straszna moda się zrobiła na tego typu produkcje. Owszem na początku było fajnie obejrzeć (Shrek, Epoka lodowcowa). Ostatnio byłem na ostatniej części Epoki Lodowcowej (chyba 3.), to był tylko jeden moment (naprawdę), co mnie lekko rozbawił. Reszta nudna. Nie wiem, może z wiekiem moje poczucie humoru zanika...?

Co do produkcji z innych krajów, to bardzo lubię filmy wojenne. Nowsze produkcje odpadają, typu "operacja deltaforce". W tych filmach fabuła jest zerowego poziomu.
Najlepsze, jakie oglądałem i mogę Wam polecić, to: "Wzgórze złamanych serc", "Wróg u bram", bardzo stary film ale naprawdę dobry "Wielka ucieczka" no i oczywiście "Full metal Jacket", który jest w sumie dramatem wojennym, ale są tam naprawdę śmieszne momenty i teksty. Trochę trzeba się zmusić, żeby cały film oglądnąć, ale wg mnie naprawdę warto.

A co do produkcji niekomercyjnych, to kilka lat temu TVP puściła film pt. "Kukushka": http://www.filmweb.pl/film/Kuku%C5%82ka-2002-99656 . Film wydawał się w ch*j nudny, ale schematy były tam prześmieszne. Ciężko ten film gdziekolwiek dostać, ale jak ktoś go z Was znajdzie, to szczerze polecam. Idealny, żeby z laską pooglądać i się trochę pośmiać :) .
Firebird
Kontakt:

Post autor: Firebird »

ari4 pisze:Dobre polskie filmy skończyły się na "Kilerów dwóch", "Poranek Kojota"
Myślże że jednak ostatnia polska dobra komedia, to "Czas Surferów" z roku mojego Drop Offa - 2005 :) wg. mnie przebija nawet niektóre starsze produkcje.

Ostatnio oglądałem film 8 mila w którym główną rolę odegrał Eminem, film polecam nie tylko dla tych co lubią go słuchać, jest naprawdę świetny, od dawna żaden film mnie tak nie wciągnął, żebym mógł obejrzeć całość od początku do końca bez zaglądania na maila, gadu czy inne takie takie :lol:
hi men
Kontakt:

Post autor: hi men »

Od siebie polecam Pusty Dom Ki-duk Kima. Bardzo oszczedny jesli chodzi o forme, ale ostatnio malo ktory film wywarł na mnie takie wrażenie jak ten.
ari4
Kontakt:

hi men pisze:Od siebie polecam Pusty Dom Ki-duk Kima. Bardzo oszczedny jesli chodzi o forme, ale ostatnio malo ktory film wywarł na mnie takie wrażenie jak ten.
Sprawdziłem na Filmwebie, fabuła wydaje się ciekawa i dość oryginalna.
Wczoraj oglądnąłem Intouchables. Ciekawy film. Szczerze Wam polecam.
;o
Kontakt:

Post autor: ;o »

Musze sie zgodzic z tym, ze Sala Samobojcow to najgorsze gowno jakie ogladalem...Nie moglem zniesc tego filmu, tego jak sztuczni sa Ci 'aktorzy' jak okropnie stereotypowo potraktowana temat i jak bardzo mylne byly to stereotypy, jak plytka byla sama fabula i jak bardzo pseudo glebokie 13nastki sie jaraly tym filmem, nawet w kinie slyszalem wiele opini: 'o jaaa! Wyobraz sobie, jakie to realne, rzeczywiscie tacy ludzie sa wsrod nas! jaaa!' i na koniec, pomijajac juz to wszystko, srednio jara mnie film o rozkapryszonym pedalskim gowniarzu, ktory przez 2godziny lata w samych bokserkach przed moimi oczami :/
Scierwo, ktorego nawet najgorszemu wrogowi bym nie polecil, a juz od samego poczatku mialem nadzieje, ze sie ten gnoj zabije w koncu, szkoda, ze trzeba bylo na to czekac tak dlugo :(
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
Spaced
moderator
Kontakt:

Smutne jest to, że na prawde chodzi sie na filmy z fama dobrego niz na dobre filmy u nas. Ostatnio robiłem analize rodzimego rynku kinowego i mocno to widać.

Swoją drogą widziałęm Bez Wstydu - początek Grochowska troche drewno ale potem dobry film. Dalej mnie boli, że jak polski film to o zjebanym życiu ale jako film o relacjach miedzyludzkich to na prawde bardzo dobry (nie to nie jest film o kazirodstwie jak niektórzy myśla).

Ale spoko spoko - październik do lutego w tym roku to uczta kinowa. Bedzie co obejżeć.
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

"Gra o Tron" sezon 1 i 2 przylepiła mnie do monitora , po 5 odcinków cięgiem a i tak jeszcze by się chciało ... Jedynie to roczne czekanie na nowy sezon. :/
"Battlestar Galactica" - cała zima przy tej serii :).
Spaced
moderator
Kontakt:

Wiem, że się czepiam ale to są seriale ;)
ari4
Kontakt:

A no seriale, ale dobre. Też przykuła moją uwagę "Gra o tron" i też jestem załamany roczną przerwą ;/
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Zawsze można sobie obejrzeć American Pie dla kontrastu... :D

Zobaczymy co wyjdzie z Yumą.
Spaced
moderator
Kontakt:

ari4 pisze:A no seriale, ale dobre. Też przykuła moją uwagę "Gra o tron" i też jestem załamany roczną przerwą ;/
Są filmy dobre to nie ma co płakać ;)
MiP
Kontakt:

Post autor: MiP »

Baby są jakieś inne - bliżej do starszych komedii, niż nowszych i mi dość podeszło ;)
freed
Kontakt:

Post autor: freed »

Z filmów wojennych to mój ulubiony jest helikopter w ogniu. Oglądam go co roku i naprawdę mnie wciąga. Wróg u bram też jest super. Ja czekam na uprowadzoną 2 , coś na osłodę harowania w klasie maturalnej.
Ride 4 Fun ! Biatch !
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

Spaced pisze:Wiem, że się czepiam ale to są seriale ;)
W przypadku "Gry" sezon to 10 odcinków nakręconych z rozmachem "Braveheart" :).
Spaced
moderator
Kontakt:

ravfr pisze:W przypadku "Gry" sezon to 10 odcinków nakręconych z rozmachem "Braveheart" .
Wiem ale filmy jednak inaczej się kręci i inaczej ogląda. Lubie jedno i drugie chociaz z seriali rezygnuje przez brak czasu. Film to 2h, a serial? sporo wiecej.
freed pisze:Ja czekam na uprowadzoną 2 , coś na osłodę harowania w klasie maturalnej.
Licze, że z roboty przedpremiere wyhacze ;)

btw. Widział ktoś trailer do nowego filmu Syna Cronnenberga? Wyglada na na prawde fajny horror.
ODPOWIEDZ