Sram czy shimano ?! - przerzutka

JakubRudy
Kontakt:

Post autor: JakubRudy »

x9 ss - Sram X.9 z krótkim wózkiem (lepszy do jazdy ekstremalnej), mniej narażony na zerwanie, zahaczenie o cokolwiek, nie zrywa tak haków, mniejsza dźwignia przy uderzeniach itd...

Jednym słowem dopłać i weź ss.
Rower:
http://tiny.pl/q97gw - pinkbike
Sell:
http://tiny.pl/h4vx4 - allegro
Da__FreaK
Kontakt:

Post autor: Da__FreaK »

Widzialem ze x 9 bez ss tez jest z krotkim wozkiem. Tylko ze x 9 ss byl z roku 2010, a x 9 tez z krotkim, ale tanszy jest z roku 2012, wiec nie wiem ktory wziac, skoro konstrukcyjnie wygladaja tak samo. X9 bez ss jest tanszy.
Zatem co je rozni oprocz tego ze oba maja krotki wozek ?

Da__FreaK
Kontakt:

Normalnie za cholere nie moge dojsc czy sie roznia te modele poza data produkcji ;-/

dudek182
Kontakt:

Post autor: dudek182 »

X-9 ss - krótki wózek
X-9 gs - średni wózek
X-9 sgs - długi wózek

Tyle w temacie :D
Da__FreaK
Kontakt:

Szkoda ze nie mialem nigdy do czynienia ze sramem. Troche tak w ciemno sie pchac w system o ktorym sie nic nie wie... Nie mam realnego porownania jak wyglada praca przerzutki srama w porownaniu do shimano przy zrzucaniu na najmniejsza zebatke. Z tym mam aktualnie problem u siebie gdys przerzutka dziala jak by miala mula pomimo nowego przewodu. Jednym slowem, wrzucac jakos wrzuca, ale gorzej ze schodzeniem na dol, a probowalem juz wszelkich rozwiazan...
Jeszcze jedno. Czy przerzutke na 10 przelozen ( 2013r ), obsluzy manetka 9-cio biegowa bez problemu ?

ODPOWIEDZ