W zielonej anodzie żaden z nich nie wychodził, były tylko srebrne, czarne, czerwone i grafitowe. tylko jeżeli taki chcesz to musisz przeglądać allegro na bieżąco bo pojedyncze sztuki trafiają się nie częściej niż raz na pół roku. A bardzo często te co się pojawią są w zestawie z widelcem, albo przypadkiem na rowerze z którego sprzedawana jest rama dlatego znalezienie tego to potrójne szczęście:
1. pojawia się mostek na jakiejś aukcji przypadkiem
2. uprosisz sprzedającego np. ramę żeby mostek Ci sprzedał
3. będzie Ci on pasował
co do pkt 3. niektóre widelce Marzocchi miały wysokie pokrętła i płaskie korony np rcx2 2007 i jeżeli masz mostek funna który ma 35 mm długości to może się okazać, że mając niską kierę po przykręceniu do korony kierownica oprze Ci się na pokrętłach i nie dasz rady tego wszystkiego złożyć albo będzie to działać tylko przy maksymalnie wyciągniętych lagach i zamknie Ci to opcje regulacji wysokości przodu.
Ogółem skomplikowany temat. Mnie osobiście kosztował całą zimę studiowania odległości, wysokości i kątów poszczególnych kierownic i mostków, dziesiątki maili do wszystkich, którzy mieli z tymi mostkami styczność (sklepy, sprzedający, właściciele). A i monitorując allegro niemal 24h od października pojawiły się tylko 3 takie mostki, z czego jeden był na sprzedaż a reszta tylko na zdjęciach sprzedawanych rowerów czy widelców.
Niemniej jeden z nich udało mi się dostać i po długich przymiarkach między kierownicą a pokrętłami mam 1-2 mm miejsca