Anodowanie lag
W ogóle to pomyliłem, powinno się wykorzystać anodowanie III typu...pietryna pisze:Ze 30um pewnie...
Grubość anody III typu to 12-115 um. 50% wytrąca się na powierzchni i 50% wrasta w materiał. Czyli luz to będzie od 6 um do 57,5 um. Grubość anody stosunkowo łatwo regulować więc zawsze można położyć troszkę grubiej niż było wcześniej.
Z gówna bata nie ukręcisz.
ale w co tu wątpić? Pasowania w takim zakresie wymiarów (30-40mm), w takich dokładnościach wykoniania, w budowie maszyn,zmieniają się właśnie o te kilkanaście mikrometrów, sam sobie tego nie wymyśliłem,a jeśli można odbudować powłokę do oryginalnych wymiarów to spoko, ale na tym się nie znam.
Nigdzie nie pisałem, że mikrometr ma na to wpływ, ale już kilkadziesiąt, owszem ma.
Nigdzie nie pisałem, że mikrometr ma na to wpływ, ale już kilkadziesiąt, owszem ma.
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...
50um to jest wartość jaką można w miarę skutecznie zmierzyć suwmiarką. To już sporo jest faktycznie. Aczkolwiek szczerze wątpię żeby przeanodowanie goleni miało większy wpływ na luzy. Szczególnie jakby robił to ktoś kto się na tym zna tj. ten tuner mx na przykład. Bo myślę że firmy takie jak anodal mogą nie zwracać uwagi na takie pierdoły. Ma być powłoka i kolorek. Tzn. może jakbyś powiedział że tak ma być to i by zrobili ale kosztowało by cię to całą kąpiel prawdopodobnie.