Początki ale bez odpowiedniego roweru?
Kasy do grobu nie zabiorę. A ponadto jak dotąd żadna dziewoja nie udowodniła, że jest lepsza od ramy rowerowej:
- Potrzebuje Twoich pieniędzy na rzeczy potrzebne a nie na zachcianki
- Nie stara się Ciebie przegadać
- Jest dobrym słuchaczem
- Bardzo uległa i miła, chociaż czasem pokazuje pazura
- Wierna i dba z całych sił o to aby Twoje kluczowe części były bezpieczne
- Nie robi sceny jak wyjdziesz z kolegami na piwo
- Nie ma problemów jak oglądasz inne ramy
- Nie ma problemów jak pojeździsz na ramie kolegi.
- Zawsze daje pojeździć i nie ma gorszych dni
- Dobrze wygląda bez makijażu
- Nie boi się pobrudzić czy ostrej jazdy
(:
- Jest dobrym słuchaczem
(:
-
- Kontakt:
Piękne słowa.pawcisq pisze:Kasy do grobu nie zabiorę. A ponadto jak dotąd żadna dziewoja nie udowodniła, że jest lepsza od ramy rowerowej:
- Jest dobrym słuchaczem
Co do założyciela tematu. To jeździć jeździć i jeszcze raz jeździć. W jeden dzień nie nauczysz się bunnego (przynajmniej mi to zajęło ok. miesiąca, żeby robić to bez żadnych problemów).
Jak wheeliego, to później manual, bo to manual bardziej przydaje się w dh (jak przejeżdżasz szybko przez jakieś muldy czy brody).
Powodzenia

Dzięki za miłe słowa 
Wiem, że to trzeba sporo praktyki. No ale lepiej zacząć "średnie 26" niż "wczesne 27" xD
Oglądam te MTB Fundamentals. Niby wiem o czym gadają. Ale nie potrafię tego przełożyć na moje ruchy ;p Może mój rower w ogóle nie ma punktu balansu na tylnym kole? Ale to by przeczyło fizyce xD

Wiem, że to trzeba sporo praktyki. No ale lepiej zacząć "średnie 26" niż "wczesne 27" xD
Oglądam te MTB Fundamentals. Niby wiem o czym gadają. Ale nie potrafię tego przełożyć na moje ruchy ;p Może mój rower w ogóle nie ma punktu balansu na tylnym kole? Ale to by przeczyło fizyce xD
Chodzi Ci o wheelie?
No to dużo zależy od kątów ramy.
Zaczynałem na LF Dragstarze. Ramka zajebista, ale takie kąty, że przez 4 lata zdołałem się nauczyć wheeliego do max 30-40m.
Później kupiłem NS Surge, to manuala w 2tyg ogarnąłem. I to nie byle jakiego, bo potrafiłem go na dość sporych wertepach (korzenie i kamienie). Ograniczała mnie tylko długość drogi i jak przestało się obracać przednie koło.
Także w dużej mierze zależne jest to od kątów ramy.
Co do bunnego, to ja najpierw nauczyłem się skakać na 2koła. Jak to dobrze ogarnąłem (skakałem na wysokość koła), to później szlifowałem bunnego.
No to dużo zależy od kątów ramy.
Zaczynałem na LF Dragstarze. Ramka zajebista, ale takie kąty, że przez 4 lata zdołałem się nauczyć wheeliego do max 30-40m.
Później kupiłem NS Surge, to manuala w 2tyg ogarnąłem. I to nie byle jakiego, bo potrafiłem go na dość sporych wertepach (korzenie i kamienie). Ograniczała mnie tylko długość drogi i jak przestało się obracać przednie koło.
Także w dużej mierze zależne jest to od kątów ramy.
Co do bunnego, to ja najpierw nauczyłem się skakać na 2koła. Jak to dobrze ogarnąłem (skakałem na wysokość koła), to później szlifowałem bunnego.
-
- Kontakt:
Tu masz link do filmików instruktarzowych które wypuściło voo doo ( http://www.youtube.com/watch?v=4xNJR8W0YH4&feature=fvwp ) , kolesie fajne rzeczy robią ale przy zjazdach "większość" z nich jest niepotszebna. I na fullu czyba wielu z nich nie da się zrobić ( Pewnie znajdzie się jakiś zwyrol który temu podała
)