Weeze KeepIt

diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

to jest łącznik.
spina 2 boki klatki,z całą pewnością nie ma na celu czegokolwiek ograniczać.
timon92
Kontakt:

Post autor: timon92 »

A jednak łańcuch się o niego obija i hałasuje.
diskordia
Kontakt:

obija się o całą klatkę,nie tylko o ten element.
ale co to ma do rzeczy
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Discordia dam Ci rade :)

Od złej strony kombinujesz, żądasz od sprzętu cichej pracy, cichej jazdy itp... moze nie inwestuj w sprzęt a wydaj kase na:

STOPERY DO USZU!

Gwarantuję błogą ciszę w czasie zjazdu ;)
Co do moich filmow zeby były miarodajne musiałbym z rowerem do studia nagraniowego wpaśc i jakimś cudem usunać hałas generowany przez sam łancuch jako taki, przerzutke oraz piaste ;)
Subiektywne odczucie w moim zestawie jest takie:
Najglosniejsze sa kólka przerzutki, pozniej piasta i na samym końcu jako tło napinacz i tak wszystko zagłuszane i to skutecznie przez pracę tlumików i szum opon :)

Jak Ty w tym wszystkim rozpoznajesz u siebie napinacz generujacy i tak najmniejszy szum to ja po prostu nie wiem ;)

PS. Apropos wyprzedaży Weeze juz nie współpracuje z Vincere ;)
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

Nie kłóćmy się o głupie rzeczy :)
off_road dla mnie Twój napinacz jest całkiem cichy ale są cichsze, diskordia pewnie lubi całkowicie wyciszony. Ja mam napinacz pod rockring. Na dole mam rolke z obudową od e13, u góry sam zrobiłem prowadnice (pół klatkę), która ogranicza łańcuch od góry i jednego boku od strony pająka. Dodatkowo miejscami przykleiłem rzep (velcro) jak to Jaśko ładnie określił i jest dość cichy.
Jest też jeden napinacz e13 pod rockring, który tylko od góry ma pół klatkę a na dole nie ma nic, jednak osobiście wole mieć na dole rolkę.

I jeszcze mały offtop.
off_road pisze:http://youtu.be/Hm4tkKi4jWo
na drugim klipie słychac walniecie to zazebianie sie piasty i echo po obręczy ;)
Mam tak w swoim rowerze i chciałbym się tego pozbyć. Kolega w omenie (kaseta szosowa, przerzutka x9, piasta darta -quantic) miał to idealnie wyciszone. Macie jakieś pomysły jak zminimalizować ten dźwięk?
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
diskordia
Kontakt:

dokładnie- ja mam rolkę od mrp na górze i na dole.
napinacz jest absolutnie bezgłośny- niezależnie po czy jadę,czy skaczę.
piastę od deemaxa rownież mam wyciszoną - więc automatycznie nic niczego nie zagłusza.
jedyne hałasy z mojego roweru - to pancerze,czasem tłuką się w okolicach kierownicy..
a co do filmów? to nie przesadzajmy ze studiem.
obaj wiemy o co chodzi,i obaj to słyszymy- może jest troszkę ciszej,niż u konkurencji.akurat o tyle że nie musisz stosować dodatkowych oklejek z rzepów. w sumie to i tak nie miałbyś ich gdzie przykleić..na korzyść wpływa to że nie masz tam zbyt dużo elementów metalowych

co do zazębiania piasty-to nie wiem czy jest jakieś rozwiązanie- ale występuje to chyba tylko wtedy gdy pedały nie są obciążone i korba się cofa.
-ale "echa obręczy" jeszcze nie słyszałem.

przerzutki srama hałasują na śrubie regulującej naciąg wózka - to chyba jedyny element który czasem uderza o hak. ja w x0 mam na śrubie taki kapturek gumowy od światłowodu-i problem rozwiązany.niektórzy owijają tę śrubkę kawałkiem izolacji-też pomaga,ale szybko się przeciera.
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Discordia mozesz nagrac swoj naped? Telefonem, aparatem czymkolwiek tak dla porownania ;)
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
diskordia
Kontakt:

pewnie nagram-ale na razie nie mam czym ;(
zrobię to przy okazji.
ODPOWIEDZ