Oszust pomarańcza, proszę coś na temat, hamulce

KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Co nie zmienia faktu, że jeśli nic się nie zmieni to czeka go tułaczka po sądach.
Z gówna bata nie ukręcisz.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

z reguly wystarczy na policje i zlozenie zeznan-wiekszosc cwaniakow spuszcza z tonu jak dostaje wezwanie na komende w celu zlozenia wyjasnien.
jesli jednak nie,to zawsze mozna jeszcze udac sie do rodzicow.
ostatecznoscia jest niestety czasochlonna walka w sadzie.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
UfuS78
Kontakt:

Post autor: UfuS78 »

Co do pomarańczy też pisałem do niego o hamulce sms'a i na pw na dh-zonie i też nie otrzymałem żadnej odpowiedzi, zero kontaktu.
juraski
Kontakt:

Post autor: juraski »

uważam że ta część zdania w opisie
cena kup teraz 700 zł wraz z przesyłką
ratuje Ci odrobinę dupsko jeśli znajdziecie się na stronie prawnej, allegro nie musi Ci pomagać bo omijaliście prowizje macie za swoje ale sąd może podejść rzeczowo i uznać to za próbę wyłudzenia w tym przypadku nawet już wyłudzenie. Nie kasuj mail, smsów, rozmów gg, dowodu zapłaty tak jak mówią przedmówcy to nie jest 50zł tylko 700zł nie odpuszczaj (w przypadku wygranych spraw w większości przypadków koszty pokrywa winny-zostaje obciążony kosztami sądowymi, zwrot wpłaty czasem jakaś dodatkowa rekompensata jeśli naraził Cię na koszta, nerwy czy utratę zdrowia ) Natomiast jeśli powołasz adwokata to są już twoje koszta, podobnie jak koszta sporządzenia przez niego wniosku(koszt od 100 do 200zł w takim przypadku i nie bierz go na rozprawę bo sprawa nie jest zawiła. To tak na przyszłość gdyby było nie po Twojej myśli, ale życzę żeby pękł i oddał pieniądze lub wysłał towar
KubaLa
moderator
Kontakt:

juraski pisze:-zostaje obciążony kosztami sądowymi,
To będą grosze, 30 zł z tego co pamiętam przy takiej kwocie sporu.
juraski pisze:koszta sporządzenia przez niego wniosku(koszt od 100 do 200zł
Ja za pozew płaciłem stówkę.
misiakr
Kontakt:

Post autor: misiakr »

Kupujecie po 2 złote a potem płaczecie. Taka prawda że nic nie odzyskasz nawet 50 groszy. 2 zł to nawet wykroczenie nie jest.
KubaLa
moderator
Kontakt:

misiakr pisze:Kupujecie po 2 złote a potem płaczecie. Taka prawda że nic nie odzyskasz nawet 50 groszy. 2 zł to nawet wykroczenie nie jest.
Umowa jest na 700.
misiakr
Kontakt:

Ok, mozecie wierzyc w cuda. Nie bede sie z wami klocil. Moim zdaniem nie dostanie nasz kolega nawet zlotowki. Zobaczymy za pare miesiecy ;p
sznib
Kontakt:

Post autor: sznib »

A jakby nie kupował na allegro, tylko np. z ogłoszenia na forum i byłby taki wałek to niby nie może walczyć o swoje? Dowód przelewu i rozmowy, jak już było pisane, są dowodami, a sprawa jak najbardziej do wygrania.
Litera
Kontakt:

Post autor: Litera »

Hamulce Pomarańczy są wystawione z mojego konta, ostatnio ktoś do mnie pisał na pb o nie i pytałem się pomarańczy jak sprawa wygląda. Kupujący WIEDZIAŁ że w hamulcach jest coś tam do zrobienia i pozostawił to do zrobienia pomarańczy, hamulce aktualnie są w serwisie i pomarańcza nie dostał jeszcze telefonu o tym żeby były zrobione więc czeka i stąd nie może ich wysłać. Więc może warto trochę wyluzować?
KubaLa
moderator
Kontakt:

Prawie miesiąc w serwisie? :shock: Fajowo. To co z nimi było, produkują je od nowa? To jest raz, a dwa to czemu brak kontaktu z gościem jest?
Litera
Kontakt:

Post autor: Litera »

Nie wiem co z nimi jest i dlaczego nie ma kontaktu. Natomiast wiem, że sprawa jest chyba wyjaśniona a kupujący otrzymał pieniądze z powrotem :)
misiakr
Kontakt:

@sznib
a wygrałeś kiedyś taką sprawę żeś taki pewien?
ODPOWIEDZ