egoizm katolików przytłacza
"blogoslawieni ci ktorzy nie widzieli a uwierzyli" ...
ten co to wymyslil duuzo przewidzial. nie wierzysz bo nie widzisz? to znaczy twoja wiara jest slaba i pojdzeisz do piekielka. musisz wierzyc w to co ci powiemy i nie masz jak tego sprawdzic to wtedy bedzie sii.
manipulacja? moze.
zreszta - whatever. niedzielne popoludnie wole przeznaczyc na jazde na rowerku.
ten co to wymyslil duuzo przewidzial. nie wierzysz bo nie widzisz? to znaczy twoja wiara jest slaba i pojdzeisz do piekielka. musisz wierzyc w to co ci powiemy i nie masz jak tego sprawdzic to wtedy bedzie sii.
manipulacja? moze.
zreszta - whatever. niedzielne popoludnie wole przeznaczyc na jazde na rowerku.
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
-
- Kontakt:
Jak chcecie sobie wesolo pogawedzic z katolami, to leccie na www.katolik.pl i tam zalogujcie sie na forum. Swojego czasu prowadzilem tam gorace dyskusje, jednak tam wszyscy wierzacy na sile podpieraja sie Pismem Swietym, nawet tam, gdzie nie trzeba. Jeszcze weselej rozmawia sie ze Swiadkami Jechowy, ale to juz inna bajka :)
Sam Kosciol Katolicki to bardzo ciekawa mafia - w pelni legalna, popierana przez rzad i jawnie wyzyskujaca swoj tzw. Lud. Czy tam Ciemnogrod, jakby to okreslil Wojtek Cejrowski. Ciekawa sytuacja dzieje sie wokol Jankowskiego, ktory nie chce odejsc od koryta i mownicy, skad mogl najezdzac bezkarnie na wszelkiej masci masonow, Zydow czy innych niewygodnych jego pogladom.
W wierze katolickiej odrzuca mnie to, ze podejrzewa sie Boga o tak niskie uczucia, jak prosta zemsta czy karanie dla przykladu. Poza tym okreslanie smierci jako kary czy "bo tak musialo byc" jest dla mnie dowodem na silne ograniczenie pojmowania tej wiary. Za smiercia kryje sie cos wiecej, czego czlowiek nie zbada. I ja to przyjmuje jako opcje, a nie swiecie w to wierze.
No ale coz, zapewne w mniemaniu kilku baniek zadufanych w sobie i zapyzialych katoli bede sie smazyl w piekle. Zeby sie choilery nie przeliczyly, tak latwo sie nie dam :>
Sam Kosciol Katolicki to bardzo ciekawa mafia - w pelni legalna, popierana przez rzad i jawnie wyzyskujaca swoj tzw. Lud. Czy tam Ciemnogrod, jakby to okreslil Wojtek Cejrowski. Ciekawa sytuacja dzieje sie wokol Jankowskiego, ktory nie chce odejsc od koryta i mownicy, skad mogl najezdzac bezkarnie na wszelkiej masci masonow, Zydow czy innych niewygodnych jego pogladom.
W wierze katolickiej odrzuca mnie to, ze podejrzewa sie Boga o tak niskie uczucia, jak prosta zemsta czy karanie dla przykladu. Poza tym okreslanie smierci jako kary czy "bo tak musialo byc" jest dla mnie dowodem na silne ograniczenie pojmowania tej wiary. Za smiercia kryje sie cos wiecej, czego czlowiek nie zbada. I ja to przyjmuje jako opcje, a nie swiecie w to wierze.
No ale coz, zapewne w mniemaniu kilku baniek zadufanych w sobie i zapyzialych katoli bede sie smazyl w piekle. Zeby sie choilery nie przeliczyly, tak latwo sie nie dam :>
http://tiny.pl/8mm
łoo jaki temat
jakkolwiek kulten wytoczyl mocne dziala to nie sposob przejsc obok nich obojetnie. Sam do wierzacych nie naleze, ale pomimo swojego wieku w niedziele wyjezdzam z domu i dla swietego spokoju jade do laski. Po co? Ano po to ze nie chce robic wojny w chacie nic mi to nie da... Nie wierze bo uwazam wiare katolica za wiare ludzi slabych, jak sie czegos nie wie to do boga, a najleiej do kosciola stac 5 godzin dawac na skladke n msze w ogole oddac cala kase [Jalmuzna to milosc glosi jeden z bannerow pry kosciele w krakowie a na obrazku zdjecie habitu z wycignieta lapa i reki w garniturze ze 100pln]. Kosciol to jedno wielkie przedsiebiorstwo ktore juz dawno zaracilo swoje dawne cele. Ja nie bede ich dotowal ale z nimi nie walcze niech sobie beda. Po niemcach widac co sie dzieje jak kosciol zmienia sie w duza firme... kosciol sprzedaje sie na knajpy... i dobrze mam nadzieje ze u nas tak bedie moze sie chlopaki bardziej postaraja
jakkolwiek kulten wytoczyl mocne dziala to nie sposob przejsc obok nich obojetnie. Sam do wierzacych nie naleze, ale pomimo swojego wieku w niedziele wyjezdzam z domu i dla swietego spokoju jade do laski. Po co? Ano po to ze nie chce robic wojny w chacie nic mi to nie da... Nie wierze bo uwazam wiare katolica za wiare ludzi slabych, jak sie czegos nie wie to do boga, a najleiej do kosciola stac 5 godzin dawac na skladke n msze w ogole oddac cala kase [Jalmuzna to milosc glosi jeden z bannerow pry kosciele w krakowie a na obrazku zdjecie habitu z wycignieta lapa i reki w garniturze ze 100pln]. Kosciol to jedno wielkie przedsiebiorstwo ktore juz dawno zaracilo swoje dawne cele. Ja nie bede ich dotowal ale z nimi nie walcze niech sobie beda. Po niemcach widac co sie dzieje jak kosciol zmienia sie w duza firme... kosciol sprzedaje sie na knajpy... i dobrze mam nadzieje ze u nas tak bedie moze sie chlopaki bardziej postaraja
Giant AC2+ manitou swinger 4way+ drop off 1+ d321+ grimeca+ magura, LX
kulten ma po prostu racje, sam tak od dawna uważałem, jezus był dubrym kombinatorem, bo wiecie po co ktoś stworzył wiare? żeby ludzi mieli w czymś oparcie... żeby ta wiara dawał im siłe np: podczas średniowiecznych wojn,wtedy bardzo wierzyli w baga, bo im dowudzcy wojsk kazali, wierzyli że bóg im pomorze,a że sie raz udało, drugi raz sie udało to już tak zostało że wierzą w boga,,, pozatym jakieś 6 tysięcy lat przed naszą erą nie było żadnego boga, 3 tysiące przed naszą erą ludzie wierzyli w faraonów itd,na początku naszej ery nie wiadomo skąd pojawiła sie bozia i reszta trójcy, we tym czasie pojawiło sie dużo innych bogów którym nie udało sie zaistnieć na rynku, wieć został jezus, za kika lat będzie napewno jakiś nowy bóg....... i póxniej znowu nowy
Kopaj Pointa,kopaj równo ,przecież wiesz że to gówno!
[b]kulten[/b] mówiąc że Bóg jest głupi orażasz i mnie ponieważ ja w niego wieże... i nie mów mi że Jezus jest sadystą, czy ty wiesz co działo się w sodomi i gomorze??? były to miasta które odwróciły się od Boga i zato właśnie zostały zniszczone, tak samo było z wielkim potopem...a co do Onana to nieznam dokładnej histori to był jakiś pogański borzek itd...ale ja nie o tym, myślisz że Bóg niszcząc Sodome i Gomore to dlaczego to zrobił??? i powiedz dlaczego ostrzegł on dwojga ludzi małżeństwo, z którego w końcu i tak przeżył tylko meżczyzna bo kobieta odwracając się została zamieniona w słup soli...dlazego mówisz że wierzymy w coś czego nigdy nie było???
a Biblia to co???
dlaczego tam zostało opisane całe życie Jezusa???
dlaczego istanieją miasta opisane w Bibli????
dlaczego istnieją miejsca opisane w bibli (golgota, wieczernik itd.)???
dlaczego znaleziono dowody na życie Jezuca (całun turyński)????
dlaczego znane są przypadki objawień???
dlaczego są znaki znane nam dzisiaj (stygmaty, wino które stało się krwią i hostia która stała się ciałęm ludzkim)???
dlaczego są ludzie którzy cłe swoje życie oddają Bogu???
dlaczego sam Papież gromadzi w okuł siebie tylu młodych i nie tylko???
dlaczego są znane przypadki nawrócenia ludzi sławnych, ludzi którzy nigdy nie byli powiązani z Bogiem???
dlaczego, dlaczego, dlaczego...??????????????????????
moge z tego miejsca pogratulować DZIKUSOWI który ma dość ostre zdanie na temat kościoła ale który upomniany (nazwał Boga pojebanym czy też skórwielem) przeprosił, to nie znaczyło że on się nawraca czy coś tam, to był po prostu akt zrozumienia dla drógiego człowieka, a żeby nie ranić go ponieważ to oczym się tu tak dużo pisze 'BÓG" dla jednego jest niczym a dla drógiego całym życiem...
aha i na koniec gratuluje tobie i życze owoców wierzenia w "laske, bika"...
a Biblia to co???
dlaczego tam zostało opisane całe życie Jezusa???
dlaczego istanieją miasta opisane w Bibli????
dlaczego istnieją miejsca opisane w bibli (golgota, wieczernik itd.)???
dlaczego znaleziono dowody na życie Jezuca (całun turyński)????
dlaczego znane są przypadki objawień???
dlaczego są znaki znane nam dzisiaj (stygmaty, wino które stało się krwią i hostia która stała się ciałęm ludzkim)???
dlaczego są ludzie którzy cłe swoje życie oddają Bogu???
dlaczego sam Papież gromadzi w okuł siebie tylu młodych i nie tylko???
dlaczego są znane przypadki nawrócenia ludzi sławnych, ludzi którzy nigdy nie byli powiązani z Bogiem???
dlaczego, dlaczego, dlaczego...??????????????????????
moge z tego miejsca pogratulować DZIKUSOWI który ma dość ostre zdanie na temat kościoła ale który upomniany (nazwał Boga pojebanym czy też skórwielem) przeprosił, to nie znaczyło że on się nawraca czy coś tam, to był po prostu akt zrozumienia dla drógiego człowieka, a żeby nie ranić go ponieważ to oczym się tu tak dużo pisze 'BÓG" dla jednego jest niczym a dla drógiego całym życiem...
aha i na koniec gratuluje tobie i życze owoców wierzenia w "laske, bika"...
http://www.pinkbike.com/photo/885826/ - łower (dlaczego tu niema wolności słowa?)
o jaaaa :/
a czy wiecie, że Pan mój Anakin Skywalker (Darth Vader) został poczęty przez moc (nie miał ojca) podobnie jak rzekomo jezus? Ponieważ George Lucas pisał scenariusz do Gwiezdnych Wojen pod wpływem mocy (midichloriany, które są obecne od zarania tego wszechświata) można uznać, że to Lord Darth Vader jest protoplastą postaci jezusa, z czego wynika, że to chrześcijaństwo jest plagiatem mojej (i nie tylko mojej) religii!! Jednak nasz Pan uznał, że skoro czerpiecie tak dużo z jego nauk, uzna was za Swoich uczniów!
a czy wiecie, że Pan mój Anakin Skywalker (Darth Vader) został poczęty przez moc (nie miał ojca) podobnie jak rzekomo jezus? Ponieważ George Lucas pisał scenariusz do Gwiezdnych Wojen pod wpływem mocy (midichloriany, które są obecne od zarania tego wszechświata) można uznać, że to Lord Darth Vader jest protoplastą postaci jezusa, z czego wynika, że to chrześcijaństwo jest plagiatem mojej (i nie tylko mojej) religii!! Jednak nasz Pan uznał, że skoro czerpiecie tak dużo z jego nauk, uzna was za Swoich uczniów!
enjoy to ty tez w tej samej sek... kosciele co ja jestes :P nie bardzo kumam co piszesz w sumie nie chce bo to jakies nic nie warte nasmiewanie sie z koos pewnie jest jak zwykle :D ale no offence :]
a tak wogole to SW roox :]
no doba przeczytalem - enjoy jedno ale ja wiem ze masz swoj walsny swiat i wogole aczkolwiek yesus byl przed lusaem i cala ferajna SW :P
a tak wogole to SW roox :]
no doba przeczytalem - enjoy jedno ale ja wiem ze masz swoj walsny swiat i wogole aczkolwiek yesus byl przed lusaem i cala ferajna SW :P
www.bikeaction.pl
Bóg nie jest sadystą????
ahha dobre
ten gość wybił swego czasu cała ludzkość bo według niego się zgorszyła (potop) i zachował śmiesznego Noe.
dobra jade dalej!
biblia mówi o tym co było?
ahha dobre
według biblii choroby genetyczne nie istnieją (kain i jego zona to rodzeństwo) i z dwójki ludzi powstala by cala ludzkość?? gratuluje
dobra dalej
ewolucja gdzie tam jest w tej smiesznej ksiązeczce?
ja jej nie znalazłem
jezus istniał bo znaleziono calun turynski?
haha no moze i znaleziono cos a co jakiegos biedaka nie mogli w to zawinąc?
ech szkoda mi Was
ahha dobre
ten gość wybił swego czasu cała ludzkość bo według niego się zgorszyła (potop) i zachował śmiesznego Noe.
dobra jade dalej!
biblia mówi o tym co było?
ahha dobre
według biblii choroby genetyczne nie istnieją (kain i jego zona to rodzeństwo) i z dwójki ludzi powstala by cala ludzkość?? gratuluje
dobra dalej
ewolucja gdzie tam jest w tej smiesznej ksiązeczce?
ja jej nie znalazłem
jezus istniał bo znaleziono calun turynski?
haha no moze i znaleziono cos a co jakiegos biedaka nie mogli w to zawinąc?
ech szkoda mi Was
http://www.freeride.j.com.pl
http://tiny.pl/qr55 - w powietrzu :)
http://tiny.pl/qr55 - w powietrzu :)
teraz wymyslili nowe 5 przykazan koscielnych 5 jest najlepsze "Trszczy cie o potrzeby wspólnoty kosciola" kurw a płowia sie w kasie te klechy i jeszcze chca. Rozbijaja sie samochodami za 70 tys(minimum) a te stare dewoty co maja kolo 70 lat nosza im jeszcze kase
sprzedam ns roller przod 60zl do negocjaci