Elka Stage5 / CCDB różnice/wady/zalety

frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Hmm, to czemu jak ludzie z CC byli w Lounge PB i ileś osób, w tym ja, pytało o CC DBA z oczkiem 15mm (zamiast 16mm), usłyszeliśmy, że "wkrótce zrobią"?
pozdro

frango
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Wkrótce zrobią nie znaczy, ze są aktualnie wypuszczone ;) Ja mowię o tym co mamy dostępne na rynku aktualnie.
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Nic to... mojego DBA zamawiam za 2-3 tygodnie. Jak przyjdzie, to zobaczymy jakie ma oczko ;) Jak będzie 15mm to gitara, jak będzie 16mm, to się tulejkę dorobi ;>
pozdro

frango
off_road
moderator
Kontakt:

Jak 16 to sie nie zastanawiaj i pakuj łożyska sferyczne ;)

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
troyo
Kontakt:

Post autor: troyo »

Off_road, te dyno ploty sa raczej malo przydatne, co prawda ttx robiony pod fsae i ccdb maja to samo body ale i poppety i piston jest inny. TTX nie ma tradycyjnego pistona tylko pełny krążek, bez otworow i shimow, geometria zaworow w piggybacku tez jest inna.

Co do tematu to chyba lepiej zostac przy o zgrozo rc4 ze wzgledu na charakterystyke ramy. Spaced dobrze prawi, jak chcesz zmiane to albo ccdb-air lub elka z 2 wymienionych oprzez ciebie. Ja osobiscie jesli cos by mi nie pasowalo zapodal bym tune rc4ce zamiast zmiany dampera.
off_road
moderator
Kontakt:

troyo pisze:TTX nie ma tradycyjnego pistona tylko pełny krążek, bez otworow i shimow, geometria zaworow w piggybacku tez jest inna.
Ale pierniczysz głupoty ;) Były 2 wersje ;)

Jeśli kogo interesi dla wersji 2011 na moim pinkbike sa wykresy. ;)

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
ODPOWIEDZ