GT prototyp ramy do DH

BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

Spaced pisze:Po czym poznajesz, że mało innowacyjny? Bo nie wygląda jakby rower produkował H.R. Giger?
Spaced, czepiasz sie do kazdego mojego postu.
Wyjasniam - malo innowacyjny gdyz innowacji w nim nie widze, raz na jakis czas (wg mnie) wielu producentow zmienia konstrukcje zeby sprzedac "nowe", a nie dlatego ze "nowe" jest lepsze.

Peace!
Rassodi
Kontakt:

Post autor: Rassodi »

Mówcie co chcecie ramy GT podobają mi sie jak Joanna Krupa jak ja je tak wszystkie kocham :)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

BikerJG pisze:Wyjasniam - malo innowacyjny gdyz innowacji w nim nie widze, raz na jakis czas (wg mnie) wielu producentow zmienia konstrukcje zeby sprzedac "nowe", a nie dlatego ze "nowe" jest lepsze.
Jak oceniasz innowacyjnośc ramy po wyglądzie i piszesz ciągle podobne farmazony to co sie dziwisz, ze się czepiam. Jakiej innowacyjnosci na oko oczekujesz? Wiatrak zamiast koła?
BikerJG
Kontakt:

Spaced pisze:Jak oceniasz innowacyjnośc ramy po wyglądzie i piszesz ciągle podobne farmazony to co sie dziwisz, ze się czepiam. Jakiej innowacyjnosci na oko oczekujesz? Wiatrak zamiast koła?

Tobie radze być innowacyjnym i zamiast komentowac wszystkie dodane posty na forum wyjsc na impreze albo zajac sie czymkolwiek innym, szkoda mi czasu na polemike z Toba.
Spaced
moderator
Kontakt:

BikerJG pisze:Tobie radze być innowacyjnym i zamiast komentowac wszystkie dodane posty na forum wyjsc na impreze albo zajac sie czymkolwiek innym, szkoda mi czasu na polemike z Toba.
Byłem wczoraj, dzis choruje i pracuje. Pisanie na forum na prawde tak duzo czasu nie zajmuje. No ale jak wszystko tak dobrze oceniasz to wychodzi jak wychodzi. Pudło za pudłem
kameldh
Kontakt:

Post autor: kameldh »

Mnie sie GT nawet podoba . A co do wypowiedzi BikerJG to popieram.Na tym forum kazda wlasna opinia jest momentalnie dissowana przez miedzy innymi ciebie Spaced.Same chodzace fenomeny
Spaced
moderator
Kontakt:

Nie każda własna tylko każda bezsensowna. Rama spokojnie moze byc innowacyjna, a ocenianie tego oglądając zdjęcie ze stojaka z duzej odległosci jest zgadywaniem. Zwyczajnie nie lubie podejscia nie znam się to wypowiem sie
FRmaniak
Kontakt:

Post autor: FRmaniak »

Innowacyjne to znaczy jakieś nowe rozwiązanie, które znacznie poprawi pracę czy coś. Ciężko jest żeby każda wypuszczana rama miała w sobie coś innowacyjnego.
Innowacją było np. wprowadzenie ram 4-zawiasowych czy wirtuali lub zrobienie ramy z karbonu

BikerJG
Kontakt:

Spaced pisze:Nie każda własna tylko każda bezsensowna.

Wiesz wszystko o wszystkim, czytasz wszystkie tematy i wszystko komentujesz, znasz sie swietnie i wymieniasz korespondencje z konstruktorem kazdej marki na swiecie (mowisz do nich po imieniu przywolujac w wypowiedziach), Twoja opinia na temat 742956423965342798657423 czesci ktorych w ZYCIU NIE MIALES W REKACH ani nie widziales na oczy jest oczywiscie JEDYNA poprawna. Jedyny rower o ktorym nie mozna napisac nic zlego to Twoj. Nikt nigdy nie mial racji w zadnej kwesti bo Ty przeciez "czytales o tym na forum UK".
Czlowieku zacznij zyc w realnym swiecie.
FRmaniak pisze:Innowacyjne to znaczy jakieś nowe rozwiązanie, które znacznie poprawi pracę czy coś.
Wg mnie ten prototyp jaj nie urywa, i nie wydal bym raczej nascie tysiecy na taka "innowacje"
Spaced
moderator
Kontakt:

Prototyp jaj nie urywa, a wiesz o nim nic. Masz zero informacji co nowego wprowadzili, nowy materiał (carbon carbonowi nie równy), konkretne detale. Nie wiem ale sie wypowiem. Stąd wytykam Ci farmazony. Chcesz sie dalej przepychać to napisz na fejsie/pw/pinku

btw. Z imienia wymieniałem na forum 2 konstruktorów ram ;)
BikerJG
Kontakt:

Spaced pisze: nowy materiał (carbon carbonowi nie równy), konkretne detale.

Detal nazywasz innowacja? Smiac mi sie chce jak widze Twoje wyniosle wypowiedzi podparte niczym.
Jak wg Ciebie zmieni sie material? Czy tak sobie pleciesz bez poparcia?
Spaced
moderator
Kontakt:

BikerJG pisze:Detal nazywasz innowacja? Smiac mi sie chce jak widze Twoje wyniosle wypowiedzi podparte niczym.
Jak wg Ciebie zmieni sie material? Czy tak sobie pleciesz bez poparcia?
Różne metody plecenia, kevlar, vectran albo co innego zastosowany. Nie wiesz tez dokładnie co jest w zawieszeniu, jaka waga, jakie łozyska. Czy dla Ciebie innowacja to napęd kosmiczny. Oczekujesz czegos czego ani f1 ani wrc ani mx nie maja? Twojej definicji innowacji nie było w rowerach od 10 lat.
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Ja pieprzę, znów mod trolluje forum... Przestańcie płakać nad tą innowacyjnością.
Z gówna bata nie ukręcisz.
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

Ja pierdziele, Norbert nie rób wiochy! Wiecznie spina z Konradem. Albo na solo ustawka i załatwić to, albo po ludzku odpuścić!

Moderator ma być obiektywny, a w tym przypadku mocno subiektywnie działasz od 2 lat! Troli na dhz coraz więcej, więc Ci z wiedzą i stażem powinni się szanować. Koniec tematu i coś na temat:

http://www.vitalmtb.com/videos/member/T ... =spotlight
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Ciekawe co kombinują, skoro wrócili do aluminiowego proto...?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pozdro

frango
///Adamus
Kontakt:

Post autor: ///Adamus »

Chłopoki to je alu.. Może GT zmieniło marketing chcą zrobić coś budżetowego a na czym jeździ rodzina w Pucharze Świata. Zawsze mnie zastanawiało dlaczego by nie postawić na ilość.. a nie tylko rowery za grube kwoty...
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

A może na pierwszym zdjęciu też było alu?! Tylko większość, dużych i długich spawów miało wypolerowanych??
pozdro

frango
AlanCK
Kontakt:

Post autor: AlanCK »

Troche mi sie ta ramka kojarzy z Jamisem Dakar Bam... ale nie wiem co jest paskudniejsze :mrgreen:
Sell: Rower - Intense M9
ODPOWIEDZ