Chwilę po serwisie zawsze się będzie zostawiać... jak będzie tak dłużej, mogą być jajaFRmaniak pisze:Mogłeś uszkodzić uszczelkę przy wyjmowaniu.
888 RC2X - czy już błagają o litość?
- w takim wypadku może jest jakieś zarysowanie/nierówna powierzchnia styku w odlewie dolnych goleni, hmm.. o ile tego nie sprawdzałeś? Duży w ogóle ten wyciek?EZrider pisze:Cieknie ciągle na każdych uszczelkach
Małe wycieki wskazywałyby raczej na rysę lub złe pasowanie któryś elementów. Albo za słabo wbite uszczelki olejowe?
Trochę poczytałem i podobnie jak w moim przypadku, gdy bez wymiany uszczelek nagle ostro leje, to prawie bankowo uszczelka jest odwrotnie założona. Jeśli nie zawsze tak jest, to proszę o skorygowanie tej tezy

Albo spróbuj smarowania uszczelek wazeliną. Poprzedni właściciel Totema moje kumpla też też miał z tym problem, Totem cieknął nawet na uszczelkach Enduro (które zjechały anodę z lewej lagi :/ ). Gdy tylko dostałem go w swoje łapy i zrobiłem serwis, jakoś magicznie zaczął trzymać olej. Wazelina? Nowy olej? Raczej wazelina.
ROWER / BLOG / YOUTUBE / PINKBIKE