SC Heckler czy Kona Stinky
5 zywioł to zamulony damper:)
vanilla uber alles!!:)
co do posta stinkyego ja na deeluxie robiłem 80 km..srednia 23km/h-max dystans 100 km.......a rower wazy 20 kg..plus opony2,5 ..
wienc da sie nim jehac daleko i da szybko bo max speed na prostej płaskiej 46km/h....
no ale nogi silne tesz sie liczom :)
jak hcesz skakac to łykaj smierdziela...rama nie do zajebania.wazy ale daje rady na wszytskim...
a santa (klaus;p) to amerykański shit!:)
KONA-im lovin it!
vanilla uber alles!!:)
co do posta stinkyego ja na deeluxie robiłem 80 km..srednia 23km/h-max dystans 100 km.......a rower wazy 20 kg..plus opony2,5 ..
wienc da sie nim jehac daleko i da szybko bo max speed na prostej płaskiej 46km/h....
no ale nogi silne tesz sie liczom :)
jak hcesz skakac to łykaj smierdziela...rama nie do zajebania.wazy ale daje rady na wszytskim...
a santa (klaus;p) to amerykański shit!:)
KONA-im lovin it!
live fast
die young
die young
STINKY NIE JEST RAMĄ CZTEROZAWIASOWĄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To są zwykły jednozawias z ogniwami pośredniczącymi!!!!!!!!!!!!
Macałem obydwa rowery i powiem jedno: Stinky nie jest bardziej pancerny od Hecklera a wahacz Hecklera jest na 100% wytrzymalszy!!!!!
Vanilla z propedalem jak to powiedział jeden gość zachowuje się jakby do niej napchali waty. Czułość kiepska. Piąty element to klasa sama dla siebie.
Waga przemawia też na + dla Santa Cruza.
Jakość wykonania jest porównywalna
Reasumując: Nie myśl w ogóle nad Koną. Tylko Heckler!!!!!
To są zwykły jednozawias z ogniwami pośredniczącymi!!!!!!!!!!!!
Macałem obydwa rowery i powiem jedno: Stinky nie jest bardziej pancerny od Hecklera a wahacz Hecklera jest na 100% wytrzymalszy!!!!!
Vanilla z propedalem jak to powiedział jeden gość zachowuje się jakby do niej napchali waty. Czułość kiepska. Piąty element to klasa sama dla siebie.
Waga przemawia też na + dla Santa Cruza.
Jakość wykonania jest porównywalna
Reasumując: Nie myśl w ogóle nad Koną. Tylko Heckler!!!!!
http://www.ridemonkey.com/forums/archiv ... 78746.html
polecam to jak i inne fora dyskusyjne... mozesz Stinky sie wiele dowiedziec... np. ze rower na ktorym jezdzisz a po twojej ksywie sadze ze to jest smierdziel nie ma jak uwazales dotad systemu "horsa" bueheheh :)
polecam to jak i inne fora dyskusyjne... mozesz Stinky sie wiele dowiedziec... np. ze rower na ktorym jezdzisz a po twojej ksywie sadze ze to jest smierdziel nie ma jak uwazales dotad systemu "horsa" bueheheh :)
-
- Kontakt:
ja mam stinkiego trchoe go zmienilem w stosunku do serii,wywalilem amora tripla 150mm i wsadzilem dirta 3 2003 130mm i oponki na tioge 2.30 i zrobil sie rowerek do wszystkiego a przy okazji troche lzejszy a hample tem zmienilem na shimano 525 i naprawde wypasik mam dwa damperki jeden to fabryczny fox drugi berner,polecam ten drugi gdyz skok sie robi troche wiekszy a pozatym duzo czulsze zawieszenie!!!!fox z tym system strasznie mulowaty jest...generalnie rowerek zajebisty jedynie co lepsze od sc to bulit !!!!!!!!!
kona stini 2003 buhhahaha
juz nie bluznijmy, ja tam santy za shit nie uwazam, nie uwazam tez kony za shit (stinki, coiler, stab - reszta nie warta zachodu) ALE-kazdy ma swoje preferencje i mowienie komus nie kupuj bo to gowno jest bez sensu, jezdzilem juz w zyciu na kilkunastu rowerach i jak dla mnie smierdziel ma zajebista geometrie (bardziej mi odpowiada niz bighit), bzdura tez jest pierdolenie ze ramy 4-ro zawiasowe produkowane bez ogiwa H. to jednozawiasy- ludzie mowiac tak dajecie upust swojej ignorancji- jakbym mial zrobic 60-70km na jednozawiasie bym sie chyba zajechal, jak chcecie cos konstruktywnego wniesc do dyskusji to powiedzcie jakie sa plusy a nie gadajcie bezsensownymi ogolnikami
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=303150
a to moje dziecko-wszystkie dzieci sa piekne
peace
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=303150
a to moje dziecko-wszystkie dzieci sa piekne
peace
Local Swinga-Swinga
akcja z jednozawiasami jest taka ze występuje obciożenie boczne tłumika :)
czyli po prostu wygina go na boki..to jest wada jednozawiasowcóW i basta...jakos jak miałem smierdziela nie spotkałem sie z tym zeby vannilla (ice:)) była jakos narazona na gięcie -wyginanie-wienc co wy pier.... :)
a czy heckler jest pancerny od stinkacza to ja niewiem -jak zes macał :) jak tak babe macasz to hyba zadowolona nie jest :)
moja to jeczy..: )
looknij ziom na spawy w konie i spawy w hecklerze-bo spawy to rzecz wazna!jak wyglondajom i jak som zrobione :)
(miałem warsztaty spawalnicze jak i w kużni..i troszke sie orientuje(kiedys nawet sobie miecz wykułem :)) i spaw KONY to długi sliczny równiutki nie wystający za bardzo spaw,z elemenetami wspomagającymi umiejscowiony w miejscag tego wymagajoncyh..mufa,rurapodsiodłowa ,no i główka -patrz iel tam materiały ma stycznosc ze sobom..heckeler tego niema-ma jakies dziwne wzmocnienia główki-wyglonda to mizernie-na mufie nie ma nic :) i na podsiodłowej tesz cieniutko...przekróuj poprzeczny rury tesz masz jakis raki owalowy -w konie to raczej kątownik :)
jak sanata klaus to tylko v 10...ale stara wersja bo nowa to jak zabwaka wyglonda:)
elo!
czyli po prostu wygina go na boki..to jest wada jednozawiasowcóW i basta...jakos jak miałem smierdziela nie spotkałem sie z tym zeby vannilla (ice:)) była jakos narazona na gięcie -wyginanie-wienc co wy pier.... :)
a czy heckler jest pancerny od stinkacza to ja niewiem -jak zes macał :) jak tak babe macasz to hyba zadowolona nie jest :)
moja to jeczy..: )
looknij ziom na spawy w konie i spawy w hecklerze-bo spawy to rzecz wazna!jak wyglondajom i jak som zrobione :)
(miałem warsztaty spawalnicze jak i w kużni..i troszke sie orientuje(kiedys nawet sobie miecz wykułem :)) i spaw KONY to długi sliczny równiutki nie wystający za bardzo spaw,z elemenetami wspomagającymi umiejscowiony w miejscag tego wymagajoncyh..mufa,rurapodsiodłowa ,no i główka -patrz iel tam materiały ma stycznosc ze sobom..heckeler tego niema-ma jakies dziwne wzmocnienia główki-wyglonda to mizernie-na mufie nie ma nic :) i na podsiodłowej tesz cieniutko...przekróuj poprzeczny rury tesz masz jakis raki owalowy -w konie to raczej kątownik :)
jak sanata klaus to tylko v 10...ale stara wersja bo nowa to jak zabwaka wyglonda:)
elo!
live fast
die young
die young
>blind< i co będziesz się chwalił co ty nie robiłeś????
Stinky jest jednozawiasem!!! Popatrz sobie jaki jest tor ruchu tylnej osi przy ugięciu w stinkim i w hecklerze. Jest identyczny. W czterozawiasach jest inny.
Spawy w Santa Cruz'ie są pięknie położone.
Jakbyś zobaczył Hecklera na żywo to byś miał inne zdanie. Zdjęcia nie oddają jego pancerności i nadal twierdze że wahacz w Hecklerze jest mocniejszy. Z dwóch powodów: 1. grubsze rurki 2. cały wachacz to jedna całość (mocna, sztywna i nie łapiąca luzów).
Gdzie ty widziałeś KĄTOWNIK w Konie??????? Widze że warsztaty na nic Ci się nie przydały ;)
Stinky jest jednozawiasem!!! Popatrz sobie jaki jest tor ruchu tylnej osi przy ugięciu w stinkim i w hecklerze. Jest identyczny. W czterozawiasach jest inny.
Spawy w Santa Cruz'ie są pięknie położone.
Jakbyś zobaczył Hecklera na żywo to byś miał inne zdanie. Zdjęcia nie oddają jego pancerności i nadal twierdze że wahacz w Hecklerze jest mocniejszy. Z dwóch powodów: 1. grubsze rurki 2. cały wachacz to jedna całość (mocna, sztywna i nie łapiąca luzów).
Gdzie ty widziałeś KĄTOWNIK w Konie??????? Widze że warsztaty na nic Ci się nie przydały ;)
moze i sie hwale ( w sumie to nic złego ..po to sie jezdzi aby mie c z tego satysfakcje) ale pokazuje tesz ze ten sprzent niby do dropów,hop i innyh out of bounds :) nadaje sie tesz do jazdy po płaskim i se radzi :)
kątownik?rura dolna od suportu do główki ramy..co to owal jest?jak tak to ja jestem murzynem :) to raczej cos kątownikopodobne:) ..
wahacz......
w konie dolne rury nie dosc ze tesz majom przekrój prawie kątownika to som mocarne..górne som jusz mnie mocarne -ale tam nie działajom takie siły jak w przpadku dolnych..
malowanie sc jest do bani :)
to ma byc ładny rower?
w tym całym temacie tesz nie ma za bardzo sensu :)
jak i w podobnyh z kategorii co wybrac to czy to :)
rower jak i wszystko jest kwestiom gustu..i nie mozna sie tu spierac co jest lepsze...ramy som podobne wienc zostaje tylko nam to co wyzwala w nas wieksze emocje gdy widzimy te 2 rowery...czy kona?czy sc?
a tak na forum wypowie sie 30 osób za sc bo im si epodobajom a 29 za konom..i co ?to bedzie rzetelna wypowiedz?wontpie to bedzie badanie socjologiczne któe pokaze co komu si ebardziej podoba:)
akcja typu ferrari?czy lamborgini?hmmmmmmmm...
ja za konom ......wy za sc....i basta :)
kolo nieh przewiezie dupsko na tym i na tamtym i nieh mu dupa powie na czym sie jej wygodnie buja........
kątownik?rura dolna od suportu do główki ramy..co to owal jest?jak tak to ja jestem murzynem :) to raczej cos kątownikopodobne:) ..
wahacz......
w konie dolne rury nie dosc ze tesz majom przekrój prawie kątownika to som mocarne..górne som jusz mnie mocarne -ale tam nie działajom takie siły jak w przpadku dolnych..
malowanie sc jest do bani :)
to ma byc ładny rower?
w tym całym temacie tesz nie ma za bardzo sensu :)
jak i w podobnyh z kategorii co wybrac to czy to :)
rower jak i wszystko jest kwestiom gustu..i nie mozna sie tu spierac co jest lepsze...ramy som podobne wienc zostaje tylko nam to co wyzwala w nas wieksze emocje gdy widzimy te 2 rowery...czy kona?czy sc?
a tak na forum wypowie sie 30 osób za sc bo im si epodobajom a 29 za konom..i co ?to bedzie rzetelna wypowiedz?wontpie to bedzie badanie socjologiczne któe pokaze co komu si ebardziej podoba:)
akcja typu ferrari?czy lamborgini?hmmmmmmmm...
ja za konom ......wy za sc....i basta :)
kolo nieh przewiezie dupsko na tym i na tamtym i nieh mu dupa powie na czym sie jej wygodnie buja........
live fast
die young
die young
W tym jest problem panowie że nikt chyba nie wie na 100% co jest głównym kryterium przy określaniu czy rama to 1- czy 4-zawias - czy jest to sposób przniesienia siły na damper, czy ruch koła względem reszty roweru.
Jeśli brać pod uwagę to pierwsze to Kona jest 4-zawiasem, natomiast biorąc pod uwagę trajektorię tylnego koła to jest to jednozawiasowiec bo ogniwo Leitnera znajduje się na górnych widełkach i nie ma wpływu na ruch koła. Ja też tego nie wiem więc nic się nie wyjaśni :)))
A mi się bardziej podoba inny SantaCruzik - Blur 4X :)))
Jeśli brać pod uwagę to pierwsze to Kona jest 4-zawiasem, natomiast biorąc pod uwagę trajektorię tylnego koła to jest to jednozawiasowiec bo ogniwo Leitnera znajduje się na górnych widełkach i nie ma wpływu na ruch koła. Ja też tego nie wiem więc nic się nie wyjaśni :)))
A mi się bardziej podoba inny SantaCruzik - Blur 4X :)))
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg