5th element serwis? poszukiwana osoba z trojmiasta

pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Pompka samochodowa nie ma prawa napompować tego dobrze... Nawet jeśli nabijesz dość powietrza to upuścisz je przy ściąganiu końcówki. Nikogo nie obchodzi, że z opony samochodowej czy rowerowej ucieknie trochę powietrza. Tylko dla dampera to trochę to jest już całe...
sokol3miasto
Kontakt:

Post autor: sokol3miasto »

No zdaje sobie juz z tego sprawę.. ale spod iglicy cieknie niemilosiernie.. nie mam 120zł żeby dac na serwis.. Może byłaby chętna osoba z 3miasta do której moglbym podjechać i by mi pokazała jak mniej wiecej rozebrac i wymienic ta uszczelke.. jestem w stanie zaplacic ale mniej...
ari4
Kontakt:

Post autor: ari4 »

sokol3miasto pisze:No zdaje sobie juz z tego sprawę.. ale spod iglicy cieknie niemilosiernie.. nie mam 120zł żeby dac na serwis.. Może byłaby chętna osoba z 3miasta do której moglbym podjechać i by mi pokazała jak mniej wiecej rozebrac i wymienic ta uszczelke.. jestem w stanie zaplacic ale mniej...
Gdzie mieszkasz? Blisko Wrzeszcza? Jak tak, to wpadłbym do Ciebie. Bo kilka Foxów zrobiłem. Masz narzędzia i olej?
sokol3miasto
Kontakt:

ja w wejherowie :) jestem w stanie zalatwic olej a narzedzia na 100% jakies sa. (imadło też ;) ) A jaki olej bedzie odpowiedni?
ari4
Kontakt:

sokol3miasto pisze:A jaki olej bedzie odpowiedni?
Prawdopodobnie 7,5W, ale ręki nie dam sobie uciąć ;) .
sokol3miasto
Kontakt:

Serwis Zrobiony ;) Myślałem, że jest to trudniejsze ale poszlo szybko i sprawnie. Z dopasowaniem oringów nie było problemów :) 4 rolnicze w okolicy odwiedzone i dopasowane wszystko idealnie. olejem zalane i niezbyt zrozumialem to na ile wcisnac ten płaski tłoczek w zbiorniku powietrznym. dla mojego dampera 222mm podobno trzeba wcisnac na (okolo nie pamietam dokladnie) 45mm.
ari4
Kontakt:

sokol3miasto pisze:niezbyt zrozumialem to na ile wcisnac ten płaski tłoczek w zbiorniku powietrznym. dla mojego dampera 222mm podobno trzeba wcisnac na (okolo nie pamietam dokladnie) 45mm.
Najlepiej sprawdzić tak:
(Oczywiście robisz to po zalaniu dampera olejem i go odpowietrzeniu ;) ).
Montujesz tłok z tłoczyskiem w damperze. Zbiornik IFP zostawiasz otwarty. I całkowicie ściskasz damper. W zbiorniku powinno być miejsce na śrubę zamykającą denko IFP. Jak nie będzie miejsca w IFP, to dobijając damper, możesz uszkodzić go.
ODPOWIEDZ