5th element serwis? poszukiwana osoba z trojmiasta
-
- Kontakt:
Gdzie mieszkasz? Blisko Wrzeszcza? Jak tak, to wpadłbym do Ciebie. Bo kilka Foxów zrobiłem. Masz narzędzia i olej?sokol3miasto pisze:No zdaje sobie juz z tego sprawę.. ale spod iglicy cieknie niemilosiernie.. nie mam 120zł żeby dac na serwis.. Może byłaby chętna osoba z 3miasta do której moglbym podjechać i by mi pokazała jak mniej wiecej rozebrac i wymienic ta uszczelke.. jestem w stanie zaplacic ale mniej...
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Serwis Zrobiony
Myślałem, że jest to trudniejsze ale poszlo szybko i sprawnie. Z dopasowaniem oringów nie było problemów
4 rolnicze w okolicy odwiedzone i dopasowane wszystko idealnie. olejem zalane i niezbyt zrozumialem to na ile wcisnac ten płaski tłoczek w zbiorniku powietrznym. dla mojego dampera 222mm podobno trzeba wcisnac na (okolo nie pamietam dokladnie) 45mm.

Najlepiej sprawdzić tak:sokol3miasto pisze:niezbyt zrozumialem to na ile wcisnac ten płaski tłoczek w zbiorniku powietrznym. dla mojego dampera 222mm podobno trzeba wcisnac na (okolo nie pamietam dokladnie) 45mm.
(Oczywiście robisz to po zalaniu dampera olejem i go odpowietrzeniu

Montujesz tłok z tłoczyskiem w damperze. Zbiornik IFP zostawiasz otwarty. I całkowicie ściskasz damper. W zbiorniku powinno być miejsce na śrubę zamykającą denko IFP. Jak nie będzie miejsca w IFP, to dobijając damper, możesz uszkodzić go.