NS Bikes Fuzz&Snabb
Re:
w sumie wygląda jak 650BSpaced pisze:Snabb pod 26'' ? Bo jak tak to troche dziwne
wlasnie mowie o cenie tez jest lekko kosmiczna, choc wiem wiem NS to swiatowa marka etc etc etc. Lecz licze ze dla polski cena bedzie deko inna + moze jakies znizki to w miare w rozsadnej kasie da sie to kupic bez dampera. Tylko dalej pytanie jak ta rama sie zachowuje czy jest kanapowata czy skoczna i zwrotna
No i odwieczna sprawa cena 
Spaced Cos sie upral z tymi banszi. Powiedz mi co jest zlego w Transitionach, pekaja lamia sie ? Czemu sa wedlug ciebie gorzej zrobione obecnie teraz wszystko klepia chiny i temu podobne

Spaced Cos sie upral z tymi banszi. Powiedz mi co jest zlego w Transitionach, pekaja lamia sie ? Czemu sa wedlug ciebie gorzej zrobione obecnie teraz wszystko klepia chiny i temu podobne
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
GG:1560098
Re:
Wystarczyło doczytać news-a na PinkuSpaced pisze:Snabb pod 26'' ? Bo jak tak to troche dziwne

http://miki-ck.pinkbike.com/ Freeride!
Re: Re:
W pracy jestem to lookam 1 okiem. Nie jestem zwolennikiem rozwiazania bo geo w 1 ustawieniu wychodzi zawsze takie sobie. Podobaja mi sie nowe banshee do am i en ale tlyko w ustawieniu 26'' w 27.5'' geo juz tak mnie nie jara w rune 2miki_ck pisze:Wystarczyło doczytać news-a na PinkuSpaced pisze:Snabb pod 26'' ? Bo jak tak to troche dziwne26 lub 27,5 zależnie od tego, jakie haki się przykręci.
@Jozan skoro wszystko klepia chiny to rower z marketu trzeba kupic, tez chiny

Re:
Zastosowane profile, odkuwki, cnc. Czy koszt produkcji roweru jest wysoki czy niski. TR nie jest drogi w produkcjiJozan pisze:Spaced ale sam pisales o taniosci wykonania wiec to do projektu ramy ma sie nijak rozumiem jakbysmy mowili o zawieszeniu ale dla mnie taniosc wykonania to np material czy wykonczenie. Dlatego liczylem ze wypowiesz sie bardziej
Re:
Nie, koszt produkcji nie odzwierciedla wytrzymałosci. Po prostu idąc w droższe technologie masz większe mozliwosci, jak je dobrze wykorzystasz mozesz miec sztywniejsza,mocniejsza,lżejsza rame zaleznie jak sobie ktos wymysliJozan pisze:A taki fuzz jest czy legend ? W kazdym razie uwazasz ze koszt produkcji odzwierciedla to czy rama jest wytrzymala czy nie ?

Na Fuzza nie patrzyłem ale raczej nic drogiego tu nie widze. W legendzie cene odkuwki + cnc windują + tytanowe ośki zawieszenia. Min ale jestem kapke nieprzytomny dzis wiec na profilach sie nie skupiam az tak bardzo

Dlatego żeby nikt się nie połapał od razu to domieszali do Commencala trochę Norco Aurum i nowa rama gotowa 
Nigdy nie zrozumiem po co ludzie wytykają podobieństwa i jeszcze krytykują na tej podstawie jakąś ramę. Po co kombinować jak koń pod górę i na siłę udziwniać rower jeśli są prostsze, sprawdzone rozwiązania którymi można się inspirować. Rama jest ładna i już (choć może malowanie niezbyt szczęśliwe) :P

Nigdy nie zrozumiem po co ludzie wytykają podobieństwa i jeszcze krytykują na tej podstawie jakąś ramę. Po co kombinować jak koń pod górę i na siłę udziwniać rower jeśli są prostsze, sprawdzone rozwiązania którymi można się inspirować. Rama jest ładna i już (choć może malowanie niezbyt szczęśliwe) :P
http://miki-ck.pinkbike.com/ Freeride!
-
- moderator
- Kontakt:
Re:
Jozan pisze:No pomijajac rodzaj zawieszenia to ta sama rama

Wygladaja identycznie, ale jesli juz cos pomijamy, to poza rodzajem zawieszenia musimy jeszcze pominac geometrie (nie liczac masy, wykonania itd.).
Innymi slowy, pomijamy dwa najwazniejsze czynniki w ramie DH - wyglad to, w lekkim cudzyslowie, nic nie znaczacy detal.
Oczywiscie, milo by bylo miec zupelnie nowy design - nawet dla samej roznorodnosci - ale to nie wyglad decyduje o prowadzeniu ramy. Tak samo jak Mercedes C-Class diesel jest podobny do C-Class DTM

-
- Kontakt:
Mnie ciągle szokuje ta cena na Europę... Toć w najtańszej wersji Fuzz kosztuje trochę taniej niż tak samo biedne nowe GT Fury, gdzie po nią ustawiają się pewnie już kolejki przez sukcesy pewnej rodzinki :P
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów