Manitou CIRCUS expert vs Rock Shox SEKTOR RL Solo Air

Impus
Kontakt:

Post autor: Impus »

Mają być dwie wersje i pod 26 i pod 27.5
TrzecieKolo
Kontakt:

Post autor: TrzecieKolo »

Nie znam tego drugiego amora, ale jako taki "all-rounder", że hopki, że stoliki, że pumptrack, to mi się sprawdza bardzo dobrze Sektor RL, tyle że mam w wersji U-Turn (sprężyna). Można go zjechać do 110mm, ale prawie nigdy tego nie używam, i zawsze mam 150mm.

Tu masz mój rowerek:
http://forfunbike.blogspot.com/p/moj-ro ... mones.html

Mam szczęście mieszkać obok Kazury, czyli tor 4x i pumptrack, są też dirty, ale za stary na te ostatnie jestem ;)
Na pumptrack wrzucam blokadę skoku, na torze 4x jeżdżę normalnie ze 150 skoku i jest gitara. Rower też mi służy w sumie do xc/nizinnego enduro/lokalne leśne traski z hopkami i... w lesie też Sektor bardzo fajnie pracuje.
Rower był też w Bike Parkach górskich, i nawet tam nie miałem zastrzeżeń do Sektora, oczywiście nie latałem nie wiadomo jakich hop, i nie pędziłem 100km/h ale do jazdy i małych skoków jest super.
For Fun - ja rowerowo, czyli blog rowerowy :)
Kalais Studios - ja zawodowo, czyli grafik z Warszawy :)
made07
Kontakt:

Post autor: made07 »

a jakieś awarie sektora były?? długo go masz??
TrzecieKolo
Kontakt:

Post autor: TrzecieKolo »

Awarii żadnych nie było, pracuje jak nowy, regularnie go czyszczę. Zbieram się teraz profilaktycznie go rozebrać całego i wymienić olej, bo jeszcze tego nie robiłem.

Mam go, uhmm, zaraz zerknę...

...od stycznia 2012, kupiony nowy na wyprzedaży.
For Fun - ja rowerowo, czyli blog rowerowy :)
Kalais Studios - ja zawodowo, czyli grafik z Warszawy :)
ODPOWIEDZ