Rower do 20 tyś. Porady.

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Summum, Undead, Tr450 to dość rózne rowery. Czego konkretnie szukasz? Piszesz, że racej hopy i na dh. Polskie dh czy zagranico chcesz? Bo może lepiej odpicowanego coś zwinniejszego typu Entourage, poczekać na Banshee Darkside czy coś takiego?

Można też się zastanowić nad Canfieldem Jedi 2014. Rama raczej specyficzna i pewnie będzie wymagać przyzwyczajenia ale zawieszenie jest mega ciekawym pomysłem.

Z wymienionych - summum fajny i fajnie ustawiac geo chociaz długasna rama jak chcesz wygłupy.

Undead - super pomysł na zawieszenie ale zeby dobrze damper ustawic się namęczysz jak w każdym rowerze z podwójną krzywą progresji.

TR450- moim zdaniem nic ciekawego nie oferuje.

Polecilbym legenda ale za bardo pług.

Ale skoro masz tyle kasy to może jakis egzotyk? Turner DHR fajny projekt i fajne kąty plus dobrze rozkminione zawieszenie ale opcją też jest np. Nicolai Ion i zrobienie sobie totalnie ramy na zamówienie. Ustawisz sobie kąty, rodzaj piasty, głowki, mocowania isgc, przelotek, kolory wszystkiego.
ANIMAL
Kontakt:

Post autor: ANIMAL »

Krajowe dh jak najbardziej, jednak chciałbym też moc wybrać się zagranice. Na pewno bedę miał okazje za dłuższy czas wybrać się do stanów, także chciałbym do tego czasu mieś juz maszynę gotową, na niemal wszytko:)

Entourage chodził mi po głowie, ale nie znam nikogo kto by takowego używał, zęby spytać o jakąś opinię, ewentualnie się spotkać, przetestować. Banshee wydaje mi się bardzo ciekawy jeśli chodzi o zawieszenie, chociaż z tej stajni bardziej mis ię podoba właśnie Legend.

Na summumie już wielokrotnie miałem okazje jeżdizć, na różnych trasach i musze przyznać, ze na prawdę świetnie się spisywał. Nawet ta jego długość nie była az tak odczuwalna przy jakiś whipach czy table topach.

Do Turnera nie wiem czemu, ale nie potrafię się przekonać;/ a o Nikolaiu w ogóle nie myślałem jeśli mam być szczery,

A co sadzicie o commencalu dh v3? ktos ma, jeżdził, widział, testował?:)
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

na rowerowym sa promocje na summumy, to sobie zobacz jescze to.
Spaced
moderator
Kontakt:

Re:

Post autor: Spaced »

ANIMAL pisze:Krajowe dh jak najbardziej, jednak chciałbym też moc wybrać się zagranice. Na pewno bedę miał okazje za dłuższy czas wybrać się do stanów, także chciałbym do tego czasu mieś juz maszynę gotową, na niemal wszytko:)

Entourage chodził mi po głowie, ale nie znam nikogo kto by takowego używał, zęby spytać o jakąś opinię, ewentualnie się spotkać, przetestować. Banshee wydaje mi się bardzo ciekawy jeśli chodzi o zawieszenie, chociaż z tej stajni bardziej mis ię podoba właśnie Legend.

Na summumie już wielokrotnie miałem okazje jeżdizć, na różnych trasach i musze przyznać, ze na prawdę świetnie się spisywał. Nawet ta jego długość nie była az tak odczuwalna przy jakiś whipach czy table topach.

Do Turnera nie wiem czemu, ale nie potrafię się przekonać;/ a o Nikolaiu w ogóle nie myślałem jeśli mam być szczery,

A co sadzicie o commencalu dh v3? ktos ma, jeżdził, widział, testował?:)

Kolega tu na forum ma, zawsze w tematach o konie i entourage sie odzywa, przekop dział rowery.

A co do Legenda - chcesz bardziej skoczny rower? Bo legend to raczej rower do jazdy gdzie wpadasz na pałe pełną predkościa niż do skakania i whipów. Ty chciałes bardziej skakac dlatego o Darkside myslalem bo to jest taki mocny rower do całodziennego katowania w bikeparku

Turner fajny bo to lekka rama, dopracowane zawieszenie i sensowne kąty.

Nicolaia podsuwam bo wlasnie custom pełen + fsr wiec zawieszenie pewnie znasz. A kąty będą takie jakie sobie wymyslisz i bedzie rower dokładnie taki jaki chcesz.

V3 fajna rama i dystry przyjazny ale ja sie boje Commencala centrali bo oni często mieli problemy z obsługa klienta chociaz moze przez Horizon będzie ok.
OKI
Kontakt:

Post autor: OKI »

mam v3, przyjemna rama, stabilna, skoczna, nie miałem z nią żadnego problemu, zmieniłem boxxera na 888 i tylko czekam żeby wypróbować set, niestety na nizinach.
ODPOWIEDZ