Fajny temat, będę go śledził. Co prawda jestem po pierwszym roku mechany, ale pisanie pracy pewnie trzeba będzie już za dobre 1,5roku zacząć.
Generalnie musisz wytłumaczyć promotorowi,że geometria roweru to składowa wielu czynników, ogólnie z ramą zjazdową byłoby Ci ciężko bo tutaj rowery projektuje się pod kątem możliwości wygładzenia trasy czy po prostu ułatwienia rowerzyście ruchu rowerem przy zjeździe z dużą prędkością po stromym podłożu. Łatwiej byłoby Ci z ramą szosową - tam myślę, że znalazłbyś dużo więcej informacji na temat tego jak wykorzystywać potencjał ciała do lepszego napędzania roweru, w ramie zjazdowej bardziej stawia się na ułatwienie pokonywania przeszkód, nie zapomnij o tym żeby odizolować jak najbardziej pracę napędu ( łańcucha ) od kinematyki zawieszenia, to może być kluczowy element Twojej pracy, jest to bardzo ciekawe zadanie i podchodzi pod typowo czystą mechanikę. Szerokość pakietu nie ma znaczenia dla naszego tyłka, znaczenie ma tylko dla roweru gdzie tylna piasta,a dokładnie jej szerokość zmieniać nam może położenie linii łańcucha, co też jest sprawą dość istotną. No ale zauważ,że np. niektóre ramy norco miały mufę 68mm i piastę 150mm więc na to nie ma reguły. Kumpel na inżynierkę robił ramę rowerową to ustawione to było typowo pod obliczenia wytrzymałościowe, technologię spajania i takie rzeczy...
Jak możesz to dziel się pomocami w tym temacie, na pewno mi się przydadzą

pozdrawiam