[TexonBikes ] Mondraker Summum Pro Team+Rock Shox Boxxer RC

Puncu
Kontakt:

Post autor: Puncu »

Siodełko tak ma być?
Mnie ciekawi ten wózek przerzutki. To jest maskowanie czy on tak wygląda póki co?
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
TexonBikes
Kontakt:

Post autor: TexonBikes »

W sensie że tak wysoko czy że taki kąt?
Wózek przerzutki to na razie prototyp, testuję kształt i grubość elementów. Jak na razie mam problem bo nie wskakuje mi jeden bieg, a dokładnie przeskakuje o dwa i nie jest to wina ustawienia bo mam ją dobrze wyregulowaną. Może to być spowodowane tym, że zastosowałem za grube aluminium, które zmieniło pozycję kółek przerzutki.
TexonBikes
Kontakt:

Cześć
Właśnie złożyłem Zee do kupy. Jest to ostateczna wersja wózka, który testowałem przez cały rok. Po drodze był też wózek carbonowy, ale nie wytrzymał testów- obrobił się otwór, w który wciska się oś wózka.
Wypolerowałem też ramię przerzutki żeby dodać Zee bardziej saintowego charakteru :D

Obrazek
Obrazek

BTW. Mała zmiana kolorków bo szykują się duże zmiany w sprzęcie :twisted:
TexonBikes
Kontakt:

V.3 :D
Nowa rama, korby, support, zębatka, mostek, sztyca, napinacz.
Hubertof
Kontakt:

Post autor: Hubertof »

Przerzutka wygląda obłędnie. Duża różnica w wadzę w porównaniu do oryginału?
Gratuluję roweru :)
TexonBikes
Kontakt:

Dzięki :)
Zee jest cięższa o ok. 20g od oryginału. Po roku testowania stwierdziłem, że nie ma sensu zbijać wagi na wózku, lepiej zrobić konstrukcję bardziej wytrzymałą tak więc wózek jest wykonany z aluminium 3mm zamiast 2,4-2,5 ( zapewne elementy były wykonywane pod prasą stąd te różnice w grubości ). Jest też wzmocniona w stosunku do standardowej by nie było problemu z pękaniem
ODPOWIEDZ