jeżeli to Roco ze zbiorniczkiem, stawiałbym na nie. 5th element i Swingery to były kiedyś dobre dampery. Mają pare regulacji więcej niż takie Roco... ale to już stare i wysłużone dampery, zwłaszcza 5th elementy. Są też znacznie mniej warte niż 350 zł.
Myśle że z DHXa byłbyś zadowolony. W ramie pracuje bardzo fajnie, masz możliwość zmiany progresji w ramie Serwis dampera jest bardzo prosty i przyjemny
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Mam pytanie odnosnie mojej ramy poniewaz na 2 dziury w wachaczu do mocowania dampera sa dwie rozne wersje tego wachacza czy jak ?? Wachacz rozni sie od orginalnego i wyglada jak wachacz nowsze big hita 2008 ?
pokaż zdjęcie swojej ramy. BH 04 i 05 wyglądają tak samo. 2006 to już kwadratowe rury z tylko 2 ustawieniami. Poniżej 2004 mają 3 ustawienia w ramie ale tylko 2 w linku (podobnie jak od 2006). Jeżeli masz tak jak w ostatnim prypadku, to nie masz BH 04 tylko starszego.
No tak, poniżej 2003 link wyglądał zupełnie inaczej. Choć da się znaleźć 2002 tez z takim linkiem. I nie wiem dokładnie przez to od którego roku takowy wprowadzili zamiast tych dwóch śmiesznych plaskownikow.
No to teraz mam pytanie jak rozebrac wahacz przy lozyskach czy te srobe jakos sie wybija czy jak ?? Rama to bh z 2003 zalezy mi na szybkiej odpowiedzi?? Czy potrzebny jest jakis sciagacz?
Rozkrecasz i wyciągasz, ewentualnie pokaż lekko w juz wykrecona stronę jak śruba zaczyna wystawać. Tam nie ma nic na wciska prócz samych łożysk., ale jak dawno nie było rozkręcane to może ciasno siedzieć.
musisz wkręcić śrubę prawie do końca. Zostaw około 2 mm przerwy tak, by najwięcej śruby siedziało gwintem w tulei. I przywal młotkiem przez jakieś drewienko czy coś. Nie ma wyjścia. Ale najpierw zalej to jakimś wd 40 i zostaw na pare godzin, niech spenetruje.