b-hop b-spin
A zresztą pomyśl kiedy ty to siodło dasz nisko skoro sie nauczysz jak je masz pod dupą ?? i jak to potem będzie wyglądać ?? trzeba sie uczyć i tyle
zakręcasz jedną ręką łapiesz drugą (tak jest najszybciej) i jak to opanujesz to nic nie obciera...
zakręcasz jedną ręką łapiesz drugą (tak jest najszybciej) i jak to opanujesz to nic nie obciera...
http://www.pinkbike.com/photo/?op=view&image=605497 letni lans :D
qbik jak chcesz to napisz na gygy (1301593) i sie mozemy na mieście spotkać i cie pokaze jak ja mam i zobaczysz co i jak jeśli chodzi o barspina....... :) rozumiem cie erenes tez tak myślałem jak to zrobic i tak myśle ze na moje umiejętności to bedzie cięzko sie tego nauczyć:/ pozdrawiam
http://www.pinkbike.com/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=53488/
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
dobra, nie czytam komentów, tylko napiszę, jak ja to robię - a więc 1# siodło powyżej kolan, żeby wygodnie łapać (oczywiste), 2# poćwicz wpierw bunny no hand, odchylaj się przy no handzie tułowiem do tyłu, (bunny one hand może się przydać, bo puszczasz przy barspinie wpierw 1 rękę) 3# jak najwcześniej zacznij obracać kierę, tzn. w momencie, gdy już bunny dochodzi dopunktu najwyższego, lekko puszczasz jedną rękę, a drugą tj. followed barspin - podążasz drugą ręką za kierownicą, WAŻNE - nogi nie muszą od razu oprzeć się o siodło, łapiesz kolanami siodło w momencie zaczęcia kręcenia! Trudno to tak wytłumaczyć, byśmy kiedyś pojeździli, to bym Ci wytłumaczył, mam filmik, jak ktoś chce:) Pozdro
No pain, no gain
ostatnio wpadłem własnie na głupie pomysły robienia bunny nohand na krawężniki. Ale pozycja wtedy jest strasznie koślawa dla mnie. To sie bardzo różni od normalnego bunnego. Może trzeba z wysokosią i pozycją siodła poeksperymentowac? A ja mysle że bez followed bym robił, bo nei lubie tego- czy wtedy po prostu łatwiej Ci złapac?
A jesli robie normalnego dużego bunnego - bo tak bym chciał to rozumiem że najpier po wyrwaniu w górze wypycham kiere do przodu i cały rower przód w dół i krece i dopiero jak wypchne do siodło które było z tyłu wpada miedzy kolana?
brak wyobraxni.
A jesli robie normalnego dużego bunnego - bo tak bym chciał to rozumiem że najpier po wyrwaniu w górze wypycham kiere do przodu i cały rower przód w dół i krece i dopiero jak wypchne do siodło które było z tyłu wpada miedzy kolana?
brak wyobraxni.
dupa.
Hm...wiesz, co Ci poradzę jeszcze? Spróbuj X-upa z bunnyego z lądowaniem x-up, o tym zapomniałem napisać, jak robię to nie jest to taki totalny followed, ale ręka przynajmniej do połowy b-spina trzyma jeszcze kierę, nieraz ciężko złapać, ale skuteczność już mam z 75% na pewno:) a co do dużego bunnego, jak masz podkurczone nogi to wtedy w momencie osiągnięcia największej wyokości b-hopa zakręcasz kierę (jw.) i łapiesz siodło łapiesz kolanami, najlepiej, jakbyś miał oba koła na tej samej wysokości przy b-hopie, nie wiem, tego się tak łatwo nie tłumaczy:) pozdro
No pain, no gain
Ja ostatnio ćwiczyłem i wychodzi mi już 3/4 barspina, czyli robie bunnego, kiera 270 stopni obrotu i lądowanie z kołem bokiem. I pojawił się jeszcze problem z zahaczaniem kołem o buta w połowie obrotu - muszę nogę na palcach kłaść żeby nie haczyło.
I pytanko do mcmlodego - masz jakiegoś linka do tego filmiku?
I pytanko do mcmlodego - masz jakiegoś linka do tego filmiku?
twój stary i 40-stu rozbójników!!
www.freeride.swidnica.prv.pl
www.freeride.swidnica.prv.pl
-
- Kontakt:
nie zagl;adalem tu od poprzedniego wpisu...wiec maly komentarz do tekstu z poprzedniej strony - molmagic - ( czy jakod tak )
- robic barspina z b.hopa - w powietrzu - mozna bardzo latwo zeby stracic - jakos tak to szlo.......
- wiec panie molmagic....bany hop barspin odbywa sie jakies 20 cm. nad ziemia przy niezbyt duzej predkosci....wiec w razie niepowodzenie najwyzej sie wywalisz , a nie zaraz zeby stracisz...
...jezeli to jest dla ciebie takie straszne to co bys powiedzial jak mialbys zrobic NOHAND'a 3m. na ziemia ????
słucham ?!
- robic barspina z b.hopa - w powietrzu - mozna bardzo latwo zeby stracic - jakos tak to szlo.......
- wiec panie molmagic....bany hop barspin odbywa sie jakies 20 cm. nad ziemia przy niezbyt duzej predkosci....wiec w razie niepowodzenie najwyzej sie wywalisz , a nie zaraz zeby stracisz...
...jezeli to jest dla ciebie takie straszne to co bys powiedzial jak mialbys zrobic NOHAND'a 3m. na ziemia ????
słucham ?!
głupota nie boli...głupota kosztuje !...lecz prawda juz może zaboleć...!
nie mam problemów z kreceniem, nie potrzebuje followa. Łapanie ok. Tylko nie umiem robiac bunnego puścić kiere. Doszedłem do tego że muszę ja pchnac przed siebie ale jeszcze nie próbowałem / rower w czesciach. Robiąc dużego bunnego jestem daleko od siodła. Moze musze podniesc siodło. dam znac jak sie naucze :)
dupa.
Jak na hopie zrobiłem (dzięki filmikowi z ftp://snow.plus.ru - Covan Training, w którym to J.Cowan powiedział, że barspin jest prosty, jak się umie no handa:)), na drugi dzień zrobiłem z bunnego:) 2 pierwsze razy zahaczałem o nogę:) nawet filmik jakiś tam mam na kamerce, nawet jest fajna gleba, jak nie złapałem na funboxie na jutrzence barspina:) chyba zrzucę niedługo...zobaczymy. Życzę powodzenia w jeździe! PoZdRo
No pain, no gain
kurw.a ZONKU ,własnie o to chodzi,jak lecisz wysoko to masz wiecej czasu tym samym....a z bunnego trzeba sie ładnie streszczać...przynajmniej tak mi sie wydaje... , a zreszta kto zakłada że to ma być przy małej predkości?Ty bunnego robisz na 20cm że zakładasz że na tyle ma być?
Moim zdaniem łatwiej zeby postradać przy b-hop b-spinie niż przy no handzie(oczywiście nie z bunnego)...masz inne zdanie?trudno...nie zamierzam Cie przekonywać
Moim zdaniem łatwiej zeby postradać przy b-hop b-spinie niż przy no handzie(oczywiście nie z bunnego)...masz inne zdanie?trudno...nie zamierzam Cie przekonywać
http://molmagic.fm.interia.pl/mostki/mostek_b.jpg <sprzedam pare sztuk!