części, doradźcie
Re: części, doradźcie
Różni sie zakresem. Ale w wiekszosci przypadkow działa pod 8
Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka
Różni się skokiem linki, są to różnice rzędu pół milimetra, ale w niektórych przypadkach potrafi już spowodować że napęd będzie działał źle bądź bardzo źle. Ostatnio w serwisie mieliśmy takie połączenie, i jak teoretycznie 'powinno być dobrze' to już było tak sobie i były kłopoty z dokładną regulacją przerzutki.
Dlatego też dla idealnie prawidłowej pracy manetek SRAM z przerzutkami Shimano Zee niektórzy smażyli taki ładny adapterek pod linkę - choć tam różnica była i między liczbą przełożeń i marką - takie same różnice występują w tych samych modelach przerzutek aczkolwiek o innej liczbie przełożeń.
Żeby nie było! Wiem że takie rzeczy działają - ale nie u każdego! U Ciebie działa - spoko, u większości działa
Ale polecisz koledze coś takiego, kupi potrzebne rzeczy i okaże się że u niego działa już zdecydowanie gorzej.
Dlatego też dla idealnie prawidłowej pracy manetek SRAM z przerzutkami Shimano Zee niektórzy smażyli taki ładny adapterek pod linkę - choć tam różnica była i między liczbą przełożeń i marką - takie same różnice występują w tych samych modelach przerzutek aczkolwiek o innej liczbie przełożeń.
Żeby nie było! Wiem że takie rzeczy działają - ale nie u każdego! U Ciebie działa - spoko, u większości działa