..::Front manual::..
[quote="emat-e"]sam fakt. czlowiek nie wie jak zrobic front manuala, a juz mysli o zmianie roweru... modernizacji itd.
paranoja.[/quote]
a co ci do tego, to że nie umiem front manuala to znaczy ze mam jeżdzić na tym złomie tak jak by front to by było to samo co bunny
a co do mojego problemu to dzisiaj próbowałem robić fronta i dalej nic
jak nacisne mocniej klamke to rower staje na kole ale jak lekko puszcze znowu mi opada :( co robić??
paranoja.[/quote]
a co ci do tego, to że nie umiem front manuala to znaczy ze mam jeżdzić na tym złomie tak jak by front to by było to samo co bunny
a co do mojego problemu to dzisiaj próbowałem robić fronta i dalej nic
jak nacisne mocniej klamke to rower staje na kole ale jak lekko puszcze znowu mi opada :( co robić??
Sprzedam amor capa t4, manetki altus, przeżutka altus x2, kiera i mostek zoom. gg:6987597
-
- Kontakt:
ja jezdzilem juz na wielu hampelkach, i tylko na magurze hs33 wywalalem niezle manuale, zgorki przy duzej predkosci podchodzilo pod 9m , ale zmienilem na tarcze mechaniczna i kicha wielka, na wiosne zmieniam na julie wiec sie zobaczy :D, co do robienia manuali to rozpedzalem sie wciskalem hampel dosc ostro i szybko go popuszczalem i znow wciskalem ale lekko i tylko wraz ze zmniejszaniem sie predkosci dociskalem, wieksza tajemnica tkwi w uginaniu nog, ale to juz kazdy musi sobie pocwiczyc, (ps powiem ze tylko na hs-kach da sie cwiczyc na innym gownie nie da rady, chyba ze zajebi*sta tarcza)
<OTR>
ja to robię tak, jadę z jakąś tam prędkością na stojąco, naciskam lekko przedni hamulec i podkurczam nogi. Łatwiej wtedy wyczuć położenie roweru i szybciej idzie w górę niż na siedząco, na siedząco to musiszmieć dobrą tarczę a nie v-ke żeby porządne stoppie zrobić. A hamuj jednym palcem albo dwoma, staraj się to bardziej ciałem niż hamem robić.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=565504
Front manual... U nas mówia Nose Manual ale my w ciemnogrodzie zyjemy i co rano trzcinke z dziadkiem scinam nad stawem.
Lubie Fronta :) Oj lubie, ale troche meczy sprzet :/ Od czego tu zaczac... Wiec tak: Na HMX1 HD robilem z palcem w dupie. Modulacja fajna a sila nie az tak grozna. Robiac go najpiewr jadac predkoscia "v" lekko naciskam hamulec i jednoczesnie wypycham lekko rece do przodu i podkurczam nogi, kolo tylne sie unosi, w tym momencie zaczynam operowac hamulcem i balansowac we wszystkich kierunkach (przod-tył zeby nie przeleciec ani "usiąść" a lewo prawo bo znosi na boki :P ) gdy juz sie czuje ze sie jedzie nalezy utrzymywac nacisk na klamke, luzowac gdy ciagnie zabardzo na przod, zaciskac gdy siada. Pod koniec sezonu musialem sie przesiasc na V-ke Acery i bylo nawet łatwiej... :) Moze dlatego ze mocno wypycham rower a slabiutki hamules przyjemnie daje sie regulowac. A kurde na jednych malych schodkach na zjezdzie dla wozkow mozna sie dlugo pobawic Hehe... Ahy na sztywnym widelcu jest super... HMX'a mialem w Boxxerze i w sumie fajnie bo wybiera nierownosci ale na sztywnym łatwiej.
Lubie Fronta :) Oj lubie, ale troche meczy sprzet :/ Od czego tu zaczac... Wiec tak: Na HMX1 HD robilem z palcem w dupie. Modulacja fajna a sila nie az tak grozna. Robiac go najpiewr jadac predkoscia "v" lekko naciskam hamulec i jednoczesnie wypycham lekko rece do przodu i podkurczam nogi, kolo tylne sie unosi, w tym momencie zaczynam operowac hamulcem i balansowac we wszystkich kierunkach (przod-tył zeby nie przeleciec ani "usiąść" a lewo prawo bo znosi na boki :P ) gdy juz sie czuje ze sie jedzie nalezy utrzymywac nacisk na klamke, luzowac gdy ciagnie zabardzo na przod, zaciskac gdy siada. Pod koniec sezonu musialem sie przesiasc na V-ke Acery i bylo nawet łatwiej... :) Moze dlatego ze mocno wypycham rower a slabiutki hamules przyjemnie daje sie regulowac. A kurde na jednych malych schodkach na zjezdzie dla wozkow mozna sie dlugo pobawic Hehe... Ahy na sztywnym widelcu jest super... HMX'a mialem w Boxxerze i w sumie fajnie bo wybiera nierownosci ale na sztywnym łatwiej.
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s: