Zawody w kopalni
Co do ceny to jest wysoka przyznaje ale nie dla tego ze ubzdurało sie tak nam i chcemy na Was zarobić a dla tego ze musimy zapłacic kopalni za to ze mozemy tam robić zawody i to całkiem ładną sumkę. A co do tego ze ktoś chce przyjechać na jeden dzień i szybko się pozbierać mozna owszem tylko jest taki problem ze to jest kopalnia . Zjazdy będą windą po 4 osoby z rowerami . Sam zjazd będzie trwał troche czasu i dla tego musimy zarezerwować tan czas a on kosztuje 

Ja mam takie pytanie odnosnie zakwaterowania :
"Bezpłatne w kopalni soli (z piątku na sobotę oraz z soboty na niedzielę), temp. ok. 15 stopni,naleŜy zabrać ze sobą śpiwór."
Na czym bedziemy spac (matka ziemia czy jakies lozka polowe) ? Niektorzy maja czasy obzow harcerskich dawno za soba, a tym bardziej plec piekna moze nie zdzierzyc za dlugo takich warunkow... Bo skoro nie mozna wnosic napojow "rozgrzewajacych" to mozna niezle zmarznac podczas takiej nocy... co zle wyplywa tez na kondycje jak czlowiek jest niewyspany.
Czy beda dostepne toalety oraz ciepla woda (prysznic ?). Bo jak ktos ma do przejchania pareset kilometrow po naszych wspanialych drograch to przydloby sie jakosc odswiezyc..
I czy dobrze wyczytalem, ze zjazd do kopalni jest w piatek a wyjzazd w niedziele... co oznacza, ze przez 3 dni bedziemy zamknieci pod ziemia ?
Czy jest mozliwosc zakwaterowac sie we wlasnym zakresie gdzies indziej i miec dostep do zawodow ?
"Bezpłatne w kopalni soli (z piątku na sobotę oraz z soboty na niedzielę), temp. ok. 15 stopni,naleŜy zabrać ze sobą śpiwór."
Na czym bedziemy spac (matka ziemia czy jakies lozka polowe) ? Niektorzy maja czasy obzow harcerskich dawno za soba, a tym bardziej plec piekna moze nie zdzierzyc za dlugo takich warunkow... Bo skoro nie mozna wnosic napojow "rozgrzewajacych" to mozna niezle zmarznac podczas takiej nocy... co zle wyplywa tez na kondycje jak czlowiek jest niewyspany.
Czy beda dostepne toalety oraz ciepla woda (prysznic ?). Bo jak ktos ma do przejchania pareset kilometrow po naszych wspanialych drograch to przydloby sie jakosc odswiezyc..
I czy dobrze wyczytalem, ze zjazd do kopalni jest w piatek a wyjzazd w niedziele... co oznacza, ze przez 3 dni bedziemy zamknieci pod ziemia ?
Czy jest mozliwosc zakwaterowac sie we wlasnym zakresie gdzies indziej i miec dostep do zawodow ?
najbardziej podoba mi się pomiar czasu za pomocą chipów - dla tych co nie wiedzą o co chodzi: tak mierzy się czas na maratonach i wyścigach xc gdzie czasy są długie a różnice spore, więc wystarczy mierzenie z dokładnością do 1 sekundy - dokładniej jest ciężko gdyż nie przecina się cienkiej wiązki fotokomórki, tylko najeżdża na dość szeroką matę z czujnikami. Ciekaw jestem jak organizatorzy będą rozstrzygać kto jest pierwszy a kto drugi jeśli różnice między zawodnikami będą minimalne, co jak wiemy w DH jest codziennością
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
GÓRNIK tak tamto + to ze z reguły ubezpieczenie było w cenie wpisowego, a tu trzeba miec własne? Niektórzy już swoje zużyli :P
BTW. Czy ja dobrze widze czy to wyglada tak, ze w piatek sie zjedza i dopiero w niedziele można wyjść? Bo to troche komicznie wychodzi.
Chrabał cii moze jak szczescie dopisze pare miejsc do góry podskocze
BTW. Czy ja dobrze widze czy to wyglada tak, ze w piatek sie zjedza i dopiero w niedziele można wyjść? Bo to troche komicznie wychodzi.
Chrabał cii moze jak szczescie dopisze pare miejsc do góry podskocze

coś coraz bardziej mnie te informacje zniechęcają ;|
licząc, że jadę z warszawy wyjdzie mniej więcej 150 zł wpisowego + ok. 100 na wache + w/w ubezpieczenie, które jak się dowiedziałem w tym temacie nie jest zawarte w cenie wpisowego (podejrzewam, że też kilkadziesiąt zyły), czyli z jakimś jedzeniem, piciem, bo nie jestem wielbłądem, trzeba wydac około 300 zł...
a jakoś mi się wydaje, że organizacja tych zawodów jest delikatnie mówiąc kulawa...
Napiszcie jakie są nagrody... bo skoro wpisowe 150 zł to powinny byc "bogate"...
czemu nic nie może byc takiego przejrzystego jak podczas DH Contest czy Groobera, te zawody mają dużo wątpliwych kwestii...
aha jeszcze jedno! pisząc tego posta, wspomagałem się tym Waszym regulaminem:
w punkcie UCZESTNICTWO, ustęp 3 jest mowa o dowodzie własnego ubezpieczenia (wnioskuję, z tego jak już wyżej nadmieniłem, że powinienem miec wykupione ubezpieczenie)
po czym w punkcie POSTANOWIENIA KOŃCOWE, ustęp 5 jest mowa o tym, że wszyscy uczestnicy ubezpieczenie są przez organizatora.
Więc jak to jest bo ja już się pogubiłem i myślę, że nie tylko ja.
licząc, że jadę z warszawy wyjdzie mniej więcej 150 zł wpisowego + ok. 100 na wache + w/w ubezpieczenie, które jak się dowiedziałem w tym temacie nie jest zawarte w cenie wpisowego (podejrzewam, że też kilkadziesiąt zyły), czyli z jakimś jedzeniem, piciem, bo nie jestem wielbłądem, trzeba wydac około 300 zł...
a jakoś mi się wydaje, że organizacja tych zawodów jest delikatnie mówiąc kulawa...
Napiszcie jakie są nagrody... bo skoro wpisowe 150 zł to powinny byc "bogate"...
czemu nic nie może byc takiego przejrzystego jak podczas DH Contest czy Groobera, te zawody mają dużo wątpliwych kwestii...
aha jeszcze jedno! pisząc tego posta, wspomagałem się tym Waszym regulaminem:
w punkcie UCZESTNICTWO, ustęp 3 jest mowa o dowodzie własnego ubezpieczenia (wnioskuję, z tego jak już wyżej nadmieniłem, że powinienem miec wykupione ubezpieczenie)
po czym w punkcie POSTANOWIENIA KOŃCOWE, ustęp 5 jest mowa o tym, że wszyscy uczestnicy ubezpieczenie są przez organizatora.
Więc jak to jest bo ja już się pogubiłem i myślę, że nie tylko ja.
www.cykloza.pl
ave na przetrwanie | amen
http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
ave na przetrwanie | amen
http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
Spaced i GÓRNIK
szanowni panowie moderatorzy !!!, tylko narzekać umiecie, wstyd
czekam kiedy Wy zorganizujecie zawody, może proponuję zjazd po schodach z pałacu Kultury i Nauki w Warszawie.
Wiecie ile wysiłku kosztuje przygotowanie takich zawodów??.
Nie podoba sie to nie przyjeżdżajcie dla mnie to super okazja by pośmigać pod ziemią - może jedyna w życiu!!! wiec na pewno sie pojawię.
szanowni panowie moderatorzy !!!, tylko narzekać umiecie, wstyd
czekam kiedy Wy zorganizujecie zawody, może proponuję zjazd po schodach z pałacu Kultury i Nauki w Warszawie.
Wiecie ile wysiłku kosztuje przygotowanie takich zawodów??.
Nie podoba sie to nie przyjeżdżajcie dla mnie to super okazja by pośmigać pod ziemią - może jedyna w życiu!!! wiec na pewno sie pojawię.
ja tez sie wypowiem co do tego regulaminu jak juz pisali poprzednicy troche ciezko sobie te zawody wyobrazic, 3 dni pod ziemia, spanie w" spartanskich" warunkach, troche smieszny pomiar czasu, niezrozumiala sprawa z ubezpieczeniem heh zaczynam sie powaznie zastanawiac czy warto sie wybierac. niech prganizatorzy rozwieja te wszystkie watpliwosci bo jak nazrazie ten regulamin odstrasza a nie zacheca.
GG:5342672
sklep: http://www.hadronsport.com/
sklep: http://www.hadronsport.com/
Schodek no ja mam nadzieje bo sprzeczne emocje mną targaja. Pomysł swietny tylko organizacyjnie widze, ze jest bałagan.
Mam 2 pytania:
1. Jak jest z dostepem na dół. Domyslam sie, ze nie bedzie mozna jezdzic jak zwykła windą ale dokładnie co i jak bo z regulaminu wynika, ze trzeba mieszkac pod ziemia od piatku do niedzieli, a jest to troche absurdalne.
2. Jak opieka medyczna? Bedzie na dole ktoś ?
snizy my nie krytykujemy zawodów. Obaj jestesmy bardzo napeleni bo to jest fajny pomysł tylko zadajemy pytania i zastanawiamy sie czy nie da sie czegos zmienic skoro jest jeszcze troche czasu do zawodów. Co by nie patrzec ten watek nie powstał tylko po to, zeby kazdy powiedzial, ze fajnie zawody i bede ale również zeby troche o całym pomysle i realizacji podyskutować.
Mam 2 pytania:
1. Jak jest z dostepem na dół. Domyslam sie, ze nie bedzie mozna jezdzic jak zwykła windą ale dokładnie co i jak bo z regulaminu wynika, ze trzeba mieszkac pod ziemia od piatku do niedzieli, a jest to troche absurdalne.
2. Jak opieka medyczna? Bedzie na dole ktoś ?
snizy my nie krytykujemy zawodów. Obaj jestesmy bardzo napeleni bo to jest fajny pomysł tylko zadajemy pytania i zastanawiamy sie czy nie da sie czegos zmienic skoro jest jeszcze troche czasu do zawodów. Co by nie patrzec ten watek nie powstał tylko po to, zeby kazdy powiedzial, ze fajnie zawody i bede ale również zeby troche o całym pomysle i realizacji podyskutować.
Co do tych "spartańskich" warunków to przegieliscie... Tam jest calkiem spoko... wygodne, szerokie łozka pietrowe. Tylko trzeba miec spiworek i jest git. Z tego co wiem to toalety i umywalki są ale prysznicy to ja tam nie widzialem. Pewnie są w tym hoteliku ale czy będą udostępnione to juz sprawa organizatorow.
Ja byłem strasznie napalony na te zawody ale 16 kończe dopiero w sierpniu a ojca ze sobą brał nie bede, chociaz jeszcze zobaczymy:/ Strasznie duzo niedomowien w tym regulaminie... strasznie
Ja byłem strasznie napalony na te zawody ale 16 kończe dopiero w sierpniu a ojca ze sobą brał nie bede, chociaz jeszcze zobaczymy:/ Strasznie duzo niedomowien w tym regulaminie... strasznie
http://picasaweb.google.com/LaunorFR
fridge spoko spoko zrogowaciały naskórek dekadami garbowany skutecznie izoluje od takich problemów
...no ten dostęp do prysznica to faktycznie mnie interesuje bo tak 3 dni zapoconym to raczej mało przyjemnie...i ciekawe ile osób zeświruje będąc tyle czasu pod ziemią ???
Hym Panowie ORG - to może być problem nieprzewidziany, ludzie panikują często w najmniej odpowiednim momencie...kiedyś kolo nam na obozie płetwonurkowym wpadł w panikę na 20m i mimo że wiedział że nie wolno płynąć na powierzchnię to przestraszony wyłączył umysł i pyta w górę. W ostatniej chwili został złapany i przytrzymany !!! mogło być bardzo zle ale instruktor był profesjonalistą i się nim zaopiekował na tych 20m pod wodą ...

...no ten dostęp do prysznica to faktycznie mnie interesuje bo tak 3 dni zapoconym to raczej mało przyjemnie...i ciekawe ile osób zeświruje będąc tyle czasu pod ziemią ???
Hym Panowie ORG - to może być problem nieprzewidziany, ludzie panikują często w najmniej odpowiednim momencie...kiedyś kolo nam na obozie płetwonurkowym wpadł w panikę na 20m i mimo że wiedział że nie wolno płynąć na powierzchnię to przestraszony wyłączył umysł i pyta w górę. W ostatniej chwili został złapany i przytrzymany !!! mogło być bardzo zle ale instruktor był profesjonalistą i się nim zaopiekował na tych 20m pod wodą ...
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
bez kitu, mialem sie nie wypowiadac ale jak widze takie wypowiedzi jak ta wyzej to mnie krew zalewa... Czlowieku, zrobiles kiedys jakies zawody? Wiesz ile to pracy, telefonow, rozmow i wysilku? Jak zapewne wyczytales, wpisowe obejmuje nocleg i zarcie a poza tym ma pokryc koszty poniesione na organizacje zawodow, jesli dla Ciebie za duzo - nie przyjezdzaj, nie bedziesz przynajmniej narzekal na miejscu. jesli nie odpowiada Wam cena wpisowego, jest za daleko, nie macie opon i jeszcze tuzin innych problemow to nie wysylajcie zgloszen. Dajcie szanse tym ktorzy chca pojechac i przezyc pierwsze w tym kraju zawody pod ziemia.