Legendy.

wujekeman
Kontakt:

Post autor: wujekeman »

Luneti DH ...jedna taka jeszcze po Toruniu lata :)
https://www.facebook.com/brodacimechanicy
liseQ
Kontakt:

Post autor: liseQ »

ja od siebie bym dodal jedna z udanych produkcji jaka jest univega ram dh9

Obrazek
NAKLEJKI NA ROWER !! gg3095008 [S]
kolo tył kiera mostek
mathieu_88
Kontakt:

Post autor: mathieu_88 »

Ja wstawię kolejny unikat na skalę co najmniej krajową :)
Marzocchi Bomber Super T 1997. Skok 150mm. Tłumiki HSCV. Z tego co doczytałem kiedy byłem w jego posiadaniu to robiony był tylko pod zawodników.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

zdjęcie 2 i 3, są zdjęciami amorka, którego byłem jakiś rok temu właścicielem :)
joncek
Kontakt:

Post autor: joncek »

O tak, to były amory ;) Też byłem kiedyś w posiadaniu podobnego zabytku. Marzocchi Junior T, rok produkcji 1997!

Obrazek

Amor jeździ do dziś, ale z tego co wiem jest już w nienajlepszej kondycji :(
50Groszy
Kontakt:

Post autor: 50Groszy »

Witam ! Zainteresował mnie ten temat ,gdyż mam podobne podejście do części użytkowników forum, tzn. nie ma dla mnie większego znaczenia waga,ba tamte ciężkie i za razem piękne części mi imponują !
Udało mi się kupić zacny rower ,składany jeszcze....no można powiedzieć starym stylu.
Z przodu stary Gustaw M (przemalowany, ale jeszcze widać na mocowaniu klamki tą seledynowo\zieloną farbę) do tego 888 z 2005r (w sumie to jeszcze całkiem młody sprzęt) Cocker......hmmm polska niezniszczalna legęda ! Z tyłu Double Wide, przód Double Track ,a mostek to wielki NS Super Moto ! (przetrwał 2 dzwony w drzewo :D)
Aha bym zapomniał, na zdjęciu tego nie ma (wrzucę za jakiś czas aktualne) ale w rowerku są pedały Da Bomb Shin Guru !!! jak by ktoś nie znał to http://bikeshop.com.ua/images/dabombshinguru.jpg

A tu rowerek w całej okazałości http://www.pinkbike.com/photo/3725916/
Fly high and never fall down.....
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

50Groszy pisze:Cocker......hmmm polska niezniszczalna legęda !
Po pierwsze: chyba "nieco" przeceniasz tą ramę ;) Nie mylmy Cockera z Evil'em Imperial... Rama jest jeszcze całkiem świeża i zdecydowanie żadnych legend o niej nie słyszałem, przez co do tego tematu całkowicie się nie kwalifikuje. Poza tym to ewolucja pękającego na potęgę Cocka, co jej legendarną "niezniszczalność" też stawia pod znakiem zapytania.

Stawiać ten plagiat Evila obok pionierskich Cannondale'i, GT Lobo, ATX-ów, pierwszych Intense'ów, czy Tomac'ów? Śmiech na sali... Mam wrażenie, że niektórzy nie rozumieją słowa "legendarny", tak samo jak okrutnie nadużywane jest określenie "kultowy" itp. Do chwalenia się swoim rowerem jest inny temat.

Po drugie: słownik ortograficzny! Masz "ściągę" w tytule tematu, a takiego byka strzelasz - wstyd...
50Groszy
Kontakt:

Post autor: 50Groszy »

Przepraszam, ale nigdy nie słyszałem o pękniętym cocku lub cokerze, ale też nie jeżdżę długo, byłem również przekonania ,że to cock był przed Evilem no ale jak widać zawsze jest dobra pora na dokształcenie.
Ale zawsze jakieś tam części znane i stare są , tak jak pisałem Gustaw i oba Sun Rimsy ;)

Dzięki za to małe dokształcenie , a co do błędu ,to nigdy królem pisowni i ortografii nie byłem, skupiam się bardziej na przedmiotach ścisłych i sztuce ;)
Wooyek pisze:Do chwalenia się swoim rowerem jest inny temat.
Nie miałem takiego zamiaru, raczej chciałem wskazać, że niektóre z tych świetnych części można spotkać jeszcze na polskich trasach. Chociaż przez niektórych ten znajdujący się w moim wozidle Gustaw został wyśmiany za "fatalna pracę" czy dla nich tak zwany system "on, off" .Według mnie mówią tak, bo ,po prostu nie mają wyczucia w ręce ,a ten hamulec jest wybitny, jeszcze nigdy mi się nie przegrzał ,a poradzi sobie w każdych warunkach ;)

Pozdrawiam
Fly high and never fall down.....
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Gustav tak.
Ale Double Track legendą? Swego czasu był popularny i nic poza tym.
888RC? Mam i jeszcze nie jest takim oldsqlem... bez przesady.
Wooyek, masz jakieś foty pękniętego Cocka? Wiem, że to zrzyna, ale myślałem do tej pory, że mocna zrzyna.
A Shin Guru nie trzymają dopóki się np. nie powkręca w nie dodatkowych śrub, jeździ tak u nas w Ldz jedna para i dostaje mocno po dupie. Ale szału ni ma.
W NS ktoś coś widzi legendarnego?
Sepholie
Kontakt:

Post autor: Sepholie »

Obrazek

Junior T 2001 rok... Dalej na nim jeżdze i pracuje świetnie :)
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

Las3k_91 Ldz pisze:Wooyek, masz jakieś foty pękniętego Cocka? Wiem, że to zrzyna, ale myślałem do tej pory, że mocna zrzyna.
Nie mam, nie kolekcjonuję takich rzeczy ;) Ale wszystkie Cocki, jakie znam, prędzej czy później padły, podobnie jak np. Pitbulle. Swego czasu sporo można było o tym poczytać. Dlatego też powstał Cocker.

Las3k_91 Ldz pisze:W NS ktoś coś widzi legendarnego?
Legendarnego nie, ale sentyment na pewno można mieć, o ile było się z tą marką w momencie jej powstania - to były pierwsze przystępne części do rowerowej ekstremy dostępne w polskich sklepach, od Pancake'ów, a potem X-Up'a zaczęła się moja przygoda ze skakaniem na rowerze. Pierwszy Streetlegal też odbił się sporym echem na Świecie (zwłaszcza za sprawą specyficznego połączenia dolnej rury z główką). Ale teraz, w czasach 9-kilogramowych streetówek i lanserskich fixów nikt już tego nie pamięta ;)
michalnz
Kontakt:

Post autor: michalnz »

Ja widzialem peknietego nawet jezdzilem
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
Killo
Kontakt:

Post autor: Killo »

Nie wiem czy ktoś tu już wrzucał tego amora... RST Hi5 rocznik bodajże '97 + Magury Race line rocznik '90.

Obrazek

Btw.Swoją drogą poszukuję jakiejś ciekawej ramki która by do tej reszty pasowała
http://www.facebook.com/13bikes
http://tnij.org/7pfafp4 Satanistyczna Kosa FR
Tolek
Kontakt:

Post autor: Tolek »

U mnie w piwnicy stoi legenda. Co prawda nie dowhnhillu, ale jest.
Rower mojego ojca, rama spawana w Łodzi wiele lat temu, przez firmę zajmującą się produkcją ram dla czołowych zawodników XC. Amortyzator Marzocchi XCR z 1997 roku, do tej pory zepsuły się tylko uszczelki, hamulce hydrauliczne magura z serii HS - nie mogłem nigdzie znaleźć dokładnego ich modelu, klamka wielka jak w motorze. Do tego cały osprzęt to Shimano STX RC jeśli się nie mylę, obręcze Mavic 271 w kolorze kameleon!
www.happynegro.ownlog.com
www.tolek.pinkbike.com
agressor
Kontakt:

Post autor: agressor »

niech ktos sprecyzuje pojecie legenda bo połowa tego tutaj to tylko byle jaki stary sprzet.
XXX
Kontakt:

Post autor: XXX »

legendarny - nieprawdopodobny; opromieniony wielką sławą.

co do wytrzymalosci cock'a to fakt pękały na hakach tylnego kola ale tylko modele 2004. pozniejsze modele mialy przeprojektowane haki i nic nie pekalo, sam mialem ta ramke z 66rc i wytrzymala niezle katusze
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

Tak czy owak ramy, która jest kopią faktycznej legendy, niepowtarzalną bym nie nazywał.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
topick
Kontakt:

Post autor: topick »

marin b-17, na fotkach nie wdzialem, a linkow wszyskich nie przegladalem ale z pewnoscia jest to produkt kultowy i dosc popularny w naszym kraju

Obrazek

Obrazek

cycle craft csp . pomyslesc ze ok 1996 kosztowaly po ok3500

http://www.piranha-team.de/bilder/mater ... f_orig.JPG[/url]

wheeler dzx8000 -snil sie po nocach:

Obrazek
sprzedam rame Santa Cruz Bullit L-ka 04 dodatki . sprzedam roco tst 215 + sprezyna
topick
Kontakt:

Post autor: topick »

giant z serii atx , dobrze sie przyczylil do rozwoju mtb w Polsce

Obrazek

proflex slynna choc droga marka

Obrazek na uwage zasluguja kola spinergy (takie same jak w giancie) i widelec dzialajacy na zasadzie pantografu -czulosc nie do pobicia

trek y-22

Obrazek

slynal ze tego ze amortyzowal tylko jak sie siedzialo na siodle
oraz z pacyfic blue:

http://www.youtube.com/watch?v=h2brDsO-PBU

SC Heckler I

Obrazek
sprzedam rame Santa Cruz Bullit L-ka 04 dodatki . sprzedam roco tst 215 + sprezyna
venon666
Kontakt:

Post autor: venon666 »

jezeli do legendy zalicza sie rower z 2003 to mam taki niedawno zakupilem orginal Big Hit ale nie wiem czy to legenda ale kultowy napewno nie jeden wczesniej czy pozniej na nim takim rowerze jezdzil foty w odpowiednim dziale
ODPOWIEDZ