Drop ze skoczni narciarskiej
-
- Kontakt:
000Marcin000 przeczytaj sobie post powyzej. Max powiedział tak jak ja ze skok z takiej skoczni nawet przy predkosci 50kmh jest głupota bo lecisz prawie na płaskie chyba ze masz w sobie benderyzm :) .. tez kiedys widziałem w jakiejs relacji ale jak koles na dh zjezdzł z samego ladowania bez skoow.. pozdro..
-
- Kontakt:
Najbardziej do bani jest to ze jak spadniesz zaraz za uskokiem to luz, nio z 2m na plaskie to i tak glupota, szkoda baja nio ale nic ci nie bedzie.
Natomiast jak spadniesz centralnie na garba ( na malej skoczni jest krotki - stromy ) to cie wyjebie przez kiere i wtedy pieknie polecisz pionem na sam dol... Raz juz tak prawie mialem, gdyby nie to ze mam pod dupa wpizdu skoku na dobrym tlumieniu to moglobybyc kiepsko ;/
Dlatego zbudujemy tam kladke, wybicie bedzie mialo z 4m wysokosci i bedzie ladowanie naturalne bardzo strome. Zamiast walic bedzie sie wpadalo idealnie w ten zjazd i potem piiiiiiiiizda
A no wlasnie, tam sie tak nabiera predkosci ze to sie w pale nie miesci, doslownie momencik i sie tak zapierdala ze lzy w oczach :D na wyplaszczeniu jest takie przeciazenie ze zawiecha na moment ( nie na ulamek sekundy ) dobija i zosaje tak wgnieciona :D Super uczucie ;]
Jak ktos kiedys lecial samolotem i pilot nagle zaczal opadac i potem wyprostowal lot to wie o czym mowie ;]
Natomiast jak spadniesz centralnie na garba ( na malej skoczni jest krotki - stromy ) to cie wyjebie przez kiere i wtedy pieknie polecisz pionem na sam dol... Raz juz tak prawie mialem, gdyby nie to ze mam pod dupa wpizdu skoku na dobrym tlumieniu to moglobybyc kiepsko ;/
Dlatego zbudujemy tam kladke, wybicie bedzie mialo z 4m wysokosci i bedzie ladowanie naturalne bardzo strome. Zamiast walic bedzie sie wpadalo idealnie w ten zjazd i potem piiiiiiiiizda
A no wlasnie, tam sie tak nabiera predkosci ze to sie w pale nie miesci, doslownie momencik i sie tak zapierdala ze lzy w oczach :D na wyplaszczeniu jest takie przeciazenie ze zawiecha na moment ( nie na ulamek sekundy ) dobija i zosaje tak wgnieciona :D Super uczucie ;]
Jak ktos kiedys lecial samolotem i pilot nagle zaczal opadac i potem wyprostowal lot to wie o czym mowie ;]
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
-
- Kontakt:
"a ja sie z tobą nie zgadzam ja kiedyś widziałem w telwizji jak koleś skakał z skoczni na rowerze było to przed jakimiś zawodami narciarskimi ale dawno to było i nie pamiętam jaka to skocznia była ale jedno pamiętam że mała to ona nie była:P "
"tak to jest w dodatku z glebami z NWD 5 :D dobry lot"
Jesli mowicie o tym samym to tylko chce nadmienic iz mowimy o skoczniach narciarskich STRICTE , a nie chopach snowboardowych czy narciarskich. A ta na dodatku do nwd to akurat chopa. To nie ma nic wspolnego ze skocznia.
A ze lot byl ostry to inna sprawa :D
"tak to jest w dodatku z glebami z NWD 5 :D dobry lot"
Jesli mowicie o tym samym to tylko chce nadmienic iz mowimy o skoczniach narciarskich STRICTE , a nie chopach snowboardowych czy narciarskich. A ta na dodatku do nwd to akurat chopa. To nie ma nic wspolnego ze skocznia.
A ze lot byl ostry to inna sprawa :D
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: