W mielcu musieli by miec tez maszyny cnc ktorych zaprogramowanie kosztuje tyle co 3 takie ramy. Stelaze etc tez kosztuja.troyo pisze:Ze polecam mu chronic cos nad czym spedzil szmat czasu i wladowal swoje siano, zeby jakis dupek nie UKRADL mu po prostu pomyslu ?
Moj brat nadzoruje budowe maszyny do produkcji papieru w Chinach ktora chinczycy kupili tylko po to aby ja "zgapic", nie da sie przed tym uchronic w PRAKTYCE. A firmy ktore produkuja owe maszyny obracaja znacznie wiekszym kapitalem niz jakis tam Trek czy Santa.troyo pisze:Stworz cos swojego, a potem patrz jak male chinskie raczki szybciutko wygryzaja cie z interesu z twoja wlasna pomoca...
Jestem w stanie w ciagu kilku godzin zrobic sobie samemu projekt napinacza - PROBLEM TO WYKONANIE PROJEKTU, wysle go listem do Chin i mi odesla paczuszka? Czy do mielca? Czlowieku jestes smiesznytroyo pisze:Ja proponuje zeby Segativ wrzucil szablony do wycinki swoich napinaczy. Tez pewnie powiesz "bez przesady" ? Przeciez to tylko kawalek blachy lub kompozytu ! Z pewnoscia nikt nie skorzysta.
Widze, ze musze cie po prostu oswiecic. Bikepol posiada centrum obrobcze cnc. "Zaprogramowanie" jak to ciekawie nazywasz nie kosztuje tyle co 3 takie ramy i nie wiem skad wzieles taka kwote, bo jest ona po prostu wyssana z palca. Widac po prostu, ze wiesz o czym mowisz...BikerJG pisze: W mielcu musieli by miec tez maszyny cnc ktorych zaprogramowanie kosztuje tyle co 3 takie ramy. Stelaze etc tez kosztuja.
Moj brat nadzoruje budowe maszyny do produkcji papieru w Chinach ktora chinczycy kupili tylko po to aby ja "zgapic", nie da sie przed tym uchronic w PRAKTYCE. A firmy ktore produkuja owe maszyny obracaja znacznie wiekszym kapitalem niz jakis tam Trek czy Santa.
Jestem w stanie w ciagu kilku godzin zrobic sobie samemu projekt napinacza - PROBLEM TO WYKONANIE PROJEKTU, wysle go listem do Chin i mi odesla paczuszka? Czy do mielca? Czlowieku jestes smieszny
Rower na sezon 2011
Zaprogramowanie obrabiarki sterowanej numerycznie tyle wlasnie kosztuje, w sklad tego wchodzi wiele czynnosci. Zadzwon do mielca i zapytaj czy wykonaja Ci element taki jak w Emesie za powiedzmy 500zl - wysmieja Cie.troyo pisze:Bikepol posiada centrum obrobcze cnc. "Zaprogramowanie" jak to ciekawie nazywasz nie kosztuje tyle co 3 takie ramy i nie wiem skad wzieles taka kwote, bo jest ona po prostu wyssana z palca.
Zaprojektuj rame bez skomplikowanej matematyki. Nie masz zielonego pojecia jak wyglada jakikolwiek PROCES produkcji takiej ramy. Samo znalezienie odpowiednich rurek to juz problem w malych ilosciach. Do tego sprawdzenie naprezen etc.troyo pisze:bez skomplikowanej matematyki jak to bywa u skosnookich.
Twoj mozg pochodzi z otchlani mojej dupy. Napinacz to banalnie prosta konstrukcja, nie ma tam totalnie nic skomplikowanego, skomplikowane jest samo zalatwienie materialu i ludzie chetnych do wykonania jednego czy 5 egz.troyo pisze:To ze sobie przyjmiesz jakis ksztalt wyjety z otchlani twojej dupy to nie znaczy ze taka czesc zaprojektujesz.
No wlansie nie ma problemu w wykonaniu PROJEKTU napinacza, problem jest z jego realizacja.troyo pisze:w czym jest problem w wykonaniu napinacza w tym kraju, poza cena jesli slabo szukasz?
Z tego co wiem Troyo ma całkiem dobre pojecie jak wyglada taki proces.BikerJG pisze:Zaprojektuj rame bez skomplikowanej matematyki. Nie masz zielonego pojecia jak wyglada jakikolwiek PROCES produkcji takiej ramy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 1 gość