1998 zarejestrowana przejechane 1500 km ( chyba 1472 dokladnie nie pamietam ) w sumie bardzo malo jezdzona pojemnosc 50 nowy lancuch zebatka tyl. serwisowana w yamasze - serwisowan = wymiana uszczelek .
Bkillah na pewno znasz się lepiej tylko z tego co patrzyłem na tych najprostrzych yamahach nówka chodzą po 14000zł enduro jest 14 kM przy 125cc czyli 2 razy więcej niż w mojej kosiarce :)
weź sobie pieniekziom kup jakiś bike do dh(karpiel apocalipse:D) amor z przodu super monster zamontuj z tyłu taki silnik do roweru na rolke cierną i masz super motorek do fmx:D
[quote="pieniekziom"]hmm a czy wymiana cylindra np. z jakiegos motorku co ma 50cm na np. 125 zaszkodzila by mu?? to jest wykonalne?[/quote]
Z 50 na 125 to przesada. Wszystko Ci się posypie. Jeżeli już to na 80, ale wtedy też jest mniej wytrzymały. Najlepiej odrazu kupić 125 i nie pieprzyć się z jakimiś tunningami.
eeeeeh "125 to kosiarka do trawy" boooze kretyni, jeździłes chociaz na takiej 125? jakis suzuka RM czy jakaś kawa? to ma pod 40 KM i z 2 jeszcze na koło ci z gazu rwie wiec nie wiem czy taka zabawka;/ ja sie przejechałem RMem w terenie i banditem po szosie!! nie ma porównaia RM rządzi!!
"bart" crossy nie tylko są 2-suwowe.
Są 3 zasadnicze klasy w polsce:
- 80cc motocykle mają koło 27KM
- 125cc motocykle mają koło 38-40KM
- klasa Open tam jeźdzą wszystkie motocykle powyżej 175cc czyli wszystki 4-takty i 250cc dwusuwowe bo 500cc jusz nie jeźdzą niestety ;(.
"Bkillah" 4-takty od 2-suwów różnią się nie tylko mocą ale także i momętem. 4-takt ma odejście jusz z niskich obrotów a 2-suwa trzeba wkręcić na te 10tys żeby mieć moc.
"pieniekziom" raczej jest niemoźliwe założenie cylindra od 125cc do 50cc bo kartery będą za małe :D w 50cc i cylinder by wystawał :P pozatm wał by tego nie wytrzymał.
Dedal dał mi marzenia, powiedział jutro będzie wiatr...