661 full comp vs Bell bellistick

Krakus_dh
Kontakt:

Post autor: Krakus_dh »

Ja sobie wziołem tego:
bell belistic

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=57504611

oczywiście nie na allegro i nie po tej cenie...
Ale kask jest zajebisty, kup ten bo full bravo wygląda jak garnek! W bellu pomyka sam master gracia!!
http://www.pinkbike.com/photo/924780/

naaakurwiaj!
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

dzis mialem pierwsza glebe w kasku ;D (bell)

no wiec tak:

mamy z kolega taka hope, w ktorej powiekszylismy wybicie do 1,50 m, zrobilismy je bardziej pionowe, ale jak wiadomo troszke sie rozklapcialo i zamiast maxymalnie w gore, to latalo sie trtoche w dal (dziura miedzy wybiciem a ladowaniem to 2,20), a ze ladowanie bylo za krotkie, stwierdzlilismy, ze je powiekszymy.

no i tak je powiekszylismy

skoczylem raz, drugi, a za trzecim zrobilem za duzego whipa i nie zdazylem odkrecic.

no i jak wiadomo, wyladowalem troche bokiem. niby wszystko OK, ale ladowanie bylo jeszcze swiezre i przednie kolo "wkroilo" mi sie w ziemie no i wylecialem.

lece sobie i lece, az w koncu wyladowalem na prawym reku, trzasnalem sie morda w glebe (bokiem), obkrecilo mnie nie wiem jak, jakos przez bark, zrobilem niby przewrot i starlem lokiec troche.

ale jak by nie bylo, kask sie przydal, przydzwonilem tak, ze mnie szyja boli teraz troche i biodro i lokiec, ale przynajmniej nie bania...

kask byl nie zapiety i pomimo wszystkiego, byl w tym samym miejscu jak go zalozylem ;P ogolnie jest na nim pare zadrapan, ale znikna pod naklejkami :D

ogolnie oceniam kask na bardzo dobry :]
marbuc
Kontakt:

Post autor: marbuc »

witam
czy ktorys z was moze nie slyszal jakis opinii na temat kasku full face BELL MONGOOSE BMX/DH czy jakos tak

pozdrawiam
ODPOWIEDZ