Tor Kraków nowe oblicze
Enzo tam jest na tyle miejsca że wszystko się zmieści! Ale z tym slpe stajlem to troche przesadziłeś! Ja mam pomysł aby na dole zbudować wypas tor do 4c a n górze dh takie fajne jakiś northshore i połączyć by to można było w taką fajną trasę fr! Jakiś dirt i dla każdego coś dobrego! A na otwarcie zrobimy Red bull Wolski Rampage!!!
http://www.pinkbike.com/photo/924780/
naaakurwiaj!
naaakurwiaj!
żeden piastów tylko łosiedle piastów w hucie :) a że sławka nie znam no trudno ale obiło mi sie coś o uszy jak grzebałem w necie o wiercholmii.
i tu Enzo pokazałeś jaki jesteś mądry. My tu mówimy o torze legalnym na którym w późniejszym czasie bedą mogły się odbywać zawody i imprezy.
Krakus dzisiaj pomyśle nad szczegółowym planem. Myśle że z miastem itp to już byśmy załatwiali po szklarskiej bo teraz też mam nawał pracy.
i tu Enzo pokazałeś jaki jesteś mądry. My tu mówimy o torze legalnym na którym w późniejszym czasie bedą mogły się odbywać zawody i imprezy.
Krakus dzisiaj pomyśle nad szczegółowym planem. Myśle że z miastem itp to już byśmy załatwiali po szklarskiej bo teraz też mam nawał pracy.
"Krakus dzisiaj pomyśle nad szczegółowym planem. Myśle że z miastem itp to już byśmy załatwiali po szklarskiej bo teraz też mam nawał pracy."
Ciekawy jestem co wykombinujecie. Juz nie jeden sie deklarowal ze zlegalizuje jakas trase... i co???
i nic bo dalej wszystko tak nielagalne jak bylo.
Albo znow sie okaze ze to czyjs teren i bedzie jeszcze gorzej.
Gdzie to chcecie zrobic??
Ciekawy jestem co wykombinujecie. Juz nie jeden sie deklarowal ze zlegalizuje jakas trase... i co???
i nic bo dalej wszystko tak nielagalne jak bylo.
Albo znow sie okaze ze to czyjs teren i bedzie jeszcze gorzej.
Gdzie to chcecie zrobic??
to jest tam ;]Krakus_dh pisze:Jes to teren z drugiej strony lasku wolskiego, od strony bielan, konkretnie łąka o dużej powierzchni całkowicie pusta (ani lasu ani ludzi).
Tu macie foty tego wspaniałego terenu:
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=543179
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=543178
Teren wydaje się być idealny, jest tam nie za ostre nachylenie i co naj. jest całkowicie pusty. Potrzeba nam kogoś kto mugł by sie tą sprawą zająć! Faktycznie może nam pomuc dupcon? Piszcie swoje opinie, jak pomysł się spodoba to wyślemy do nich mejla co myślą o tej sprawie i co mogą zdziałać!
a ja sobiew mysle żeby walić kraków, zrobić cos w jakimklwiek kierunku za krakowem, np na myślenice, na bochnie, na wieliczke,Pojeźdizc poszukać meijsc, ąłtwiej sie z chłopami niż z maistem dogadac, dorwac kawał lasu i polanke i zroibć spory, 2-3 kilometroy tor do freeridu a nie jakigoś 4 crossu itp bo to za dużo roboty na dobre profile itp. A tak wziaśc na raz z 50-100 osób, wszystkich któych sie da, z łopatami po 10 zł z oby, pare osób któe mają pomysł albo doświadczenie , pooglaac zdjecia tras z pinkbike, zdobyćy tak z 30-40 palet, ktoś by samochodemm dowiócł, rozwalić j i są deski, ziemi w lesie pełno.,W lesie jakieś shorey, dropy, a na polankach pare seped jumpów itp. BO w mieście to raz zę z księżmi sie dupa a nie dogadamy bo pewnie są zacofani jak gruzińskie rolnictwo, to ejscze pewnei upierdliwi, poza tym zaraz jakiś resy to rospierdolą- a kwałąek od maista spokój, cisza, mozńa dojechać samemu albo busem, tyle ich do myślenic jeździ przeież:) łatwiej uprosić miasto zęby na jakiejś dodatkowej lini uchało bagażńki na autobusach niż zęby nam z tym terenem pomogli:) tylko ktoś musi znaleźćź GDZIE
Ale o to nam chodzi żeby to było właśnie w mieście! Nie każdego stać na codzienny dojazd np. do myślenic! A tak w krakowie każdy by mugł pobrykać! A poza tym co to za królewskie miasto jak trasy nie ma, Warszawa ma to czemu kraków nie może mieć? Trzeba prubować! Jak ktoś wie do jakiego użedu w tej sprawie należy się pytać to piszcie bo ja nie wiem!
http://www.pinkbike.com/photo/924780/
naaakurwiaj!
naaakurwiaj!
ludziska... jedni chcą robic w Krk... jedni pod Krk... a tak szczerze, to wydaje mi sie, że proponowana łąka nie jest terenem ojczólków kamedulskich bo on są klasztorem o zaostrzonej klauzurze (tj. nie moga dupki z za muru wychylic:D)... i mysle ze te tereny nalerzą do władz miasta... a skoro sa nie zagospodarowane od czasów komuny to mysle ze nie predko je władze miasta zagospodarują;] Najlepiej sie przejść, przejechac do włądz miasta, albo do kuratora (ten od szkolnictwa) żeby udostepnic teren w ramach "zainteresowan uczniow"... bo wkoncu szkola nam nie zabrania uprawiania sportow (gravitacyjnych) a tymbardziej pomoze (ponad 50% polakow ma nadwage:D)...
a jak wladze miasta sie nie zgodzą "bo nie"... to trza isć do wpływowych ludzi... np. do koscioła... myśle, że A.B.Dziwisz jest bardziej szanowany niz Majchrowski czy ktos tam... a napewno pomoze młodzieży... i nie ma ze "nie ma go bo wyjechał..." - każdego przyjmie;]
No, wkażdym razie teren uważam za pierfforzędny... a co do Koscioła, to przemyslcie "ewentualnosc", ale nie bierzcie jej za jedyne wyjscie z sytuacji;]
heyah bannana;]
a jak wladze miasta sie nie zgodzą "bo nie"... to trza isć do wpływowych ludzi... np. do koscioła... myśle, że A.B.Dziwisz jest bardziej szanowany niz Majchrowski czy ktos tam... a napewno pomoze młodzieży... i nie ma ze "nie ma go bo wyjechał..." - każdego przyjmie;]
No, wkażdym razie teren uważam za pierfforzędny... a co do Koscioła, to przemyslcie "ewentualnosc", ale nie bierzcie jej za jedyne wyjscie z sytuacji;]
heyah bannana;]
www.feel-free.pl
ja jestem jak najbardziej za budową traski :D Tylko taka mega freeridowa:) i dużo drabinek.Ta łąka napewno nie należu do kamedułów bo oni swoje tereny maja ogrodzone murem.Ja jestem chetny do pomocy :] Mam nadzieje ze cos w końcu wypali z naszych planów tylko za budowe trzeba sie wziąć jeszcze w czasie wakacji o jak bedaie szkoła to lipa nie kazdy bedzie miał czas wiec sprężmy sie i di roboty :D