film PSEUDOSTREETOWY z poznania
A pussy zajebista ramka , krótka, nawet na kołach 26 zajebiście się jeździ może w końcu będzie sensowna konkurencja dla sla SL. Może nie mi oceniać ale mam wrażenie że streetowcy się skończyli , to testować muszą trialowcy. Sprzedać się trzeba panowie, bierzcie przykład z ekipy z NS, ci to nawet na forum się potrafili zareklamować, gdyby nie oni to taki leszcze jak ja by nie kupił streetlegala sobie. Pozdrawiam Poznań, zajebiste umiejętności.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=565504
metalbeast co do ujec to nie byly one pierwsza klasa, ale nikt nie zwracal na to wiekszej uwagi - mial byc film i jest film. powstal glownie dla tych co wystepowali coby mogli siebie obejrzec teraz i za rok, porownac umiejetnosci i posmiac sie.
a twoje filmy podziwiam nie od dzis.... wlasnie jestem w trakcie krecenia filmu o podobnej masci (zblizonej do the collective) gdzie bedzie sie liczyc nie tylko jazda ale tez i ujecie trzeciego planu w jak najlepszy sposob.
peys zielony nie jest trialowcem, po prostu podlapal wiekszosc elementow tej dyscypliny i je wykorzystuje. gdyby byl owym 'trialowcem' to na pewno jego rower nie wazylby wiecej niz moj full, nie mowiac juz o tym ze sa na rynku lepsze ramki do trialu niz cr-mo do streetu :) ale fakt moze jazda wyglada bardziej na trial ale co zrobic, grunt ze dobrze sie bawimy
a twoje filmy podziwiam nie od dzis.... wlasnie jestem w trakcie krecenia filmu o podobnej masci (zblizonej do the collective) gdzie bedzie sie liczyc nie tylko jazda ale tez i ujecie trzeciego planu w jak najlepszy sposob.
peys zielony nie jest trialowcem, po prostu podlapal wiekszosc elementow tej dyscypliny i je wykorzystuje. gdyby byl owym 'trialowcem' to na pewno jego rower nie wazylby wiecej niz moj full, nie mowiac juz o tym ze sa na rynku lepsze ramki do trialu niz cr-mo do streetu :) ale fakt moze jazda wyglada bardziej na trial ale co zrobic, grunt ze dobrze sie bawimy
www.trialshop.pl
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Fajny filmik kolego INUR <ok>
Dzieki takim filmika w poznaniu bedzie sie bardziej rozwijal taki styl jazdy i poziom bedzie szybciej wzrastal :D
Spoko to wyglada jak pokolei robimy bunnego na murek, trzeba wiecej takich akcji !!!
muza tez spoko i plus ze to polska muza :D
Yo yo, dzieki, trzymaj sie ziomex
Dzieki takim filmika w poznaniu bedzie sie bardziej rozwijal taki styl jazdy i poziom bedzie szybciej wzrastal :D
Spoko to wyglada jak pokolei robimy bunnego na murek, trzeba wiecej takich akcji !!!
muza tez spoko i plus ze to polska muza :D
Yo yo, dzieki, trzymaj sie ziomex
Lubie przeszkody,ktore nie byly budowane z mysla o jezdzie na rowerze
STREET to tylko BMX
STREET to tylko BMX
-
- Kontakt:
dzieki.Inur pisze:metalbeast co do ujec to nie byly one pierwsza klasa, ale nikt nie zwracal na to wiekszej uwagi - mial byc film i jest film. powstal glownie dla tych co wystepowali coby mogli siebie obejrzec teraz i za rok, porownac umiejetnosci i posmiac sie.
W filmach pelnometrażowych liczy sie nei tylko sama jazda, otoczenie tez warto pokazac, oczywiscie w odpowiedniej formie. The Collective ma wlasnei taki klimat. Obejrzyj tez "Suspect" - tu jest jak dla mnie niepowtarzalny klimat, jazda jest ok, nic wielkiego (jak na takie filmy) ale aż miło to obejrzec.
Jeszcze nei wiem co zrobie z GRAWITACJA 2 ale napewno coś wymysle.
Warto podczas filmowania zbierać zdjęcia ciekawych rzeczy, moze byc to niebo, zachod slonca, woda, krajobraz, wszystko co sie moze do takiego filmu przydac.
Co innego w filmach krutkich, 3-4 min, gdzie mozna wpakowac samą akcje (choc tez niekonicznie ;)
BTW: Inur, to ty montowałes ?
Pawel M.
Fotka: http://www.pinkbike.com/photo/827159/
www.hardcore-glogow.prv.pl
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
[quote="Inur"]tak to ja montowalem... na szybko - przykladam sie dopiero wtedy kiedy sam krece caly film - a tu operatorow bylo wielu wiec nie ja decydowalem o tym jakie maja byc ujecia i w ogole.
[quote]
aha, to luzik, na szybko tez dobre rzeczy powstaja. Ja to co teraz na grupie jest zmonotowalem w 3-4h moze a najwiecej to wyszukiwaniue ujec mi zajmowalo bo w sumie mam jakies 5h tego ;| wiec jest w czym grzebac.
Na przyszlosc jak bedziesz juz sam filmowal to polecam zwrocic uwage na kadrowanie i milo by bylo jak bys na manual przeszedl, bo cos mi sie wydaje ze na automacie krecone ;)
[quote]
aha, to luzik, na szybko tez dobre rzeczy powstaja. Ja to co teraz na grupie jest zmonotowalem w 3-4h moze a najwiecej to wyszukiwaniue ujec mi zajmowalo bo w sumie mam jakies 5h tego ;| wiec jest w czym grzebac.
Na przyszlosc jak bedziesz juz sam filmowal to polecam zwrocic uwage na kadrowanie i milo by bylo jak bys na manual przeszedl, bo cos mi sie wydaje ze na automacie krecone ;)
Pawel M.
-
- Kontakt:
owszem bylo na automacie, bo nikomu nie chcialo sie z tym *********, a w takim oswietleniu praktycznie kazda scene trzebaby odpowiednio ustawic. film ktory teraz krece jest na pelnym manualu, za wyjatkiem ostrosci ktora niestety sony zjebal (piescien do regulacji jest elektroniczny a nie mechaniczny). swoja droga jaka kamerka krecisz? pewno 3CCD?metalbeast pisze:milo by bylo jak bys na manual przeszedl, bo cos mi sie wydaje ze na automacie krecone ;)
www.trialshop.pl
-
- Kontakt:
pierscien ostrosci elektorniczny w niczym nie przeszkadza. O ile jest to plynna regulacja spokojnie mozesz tym uzyskac swietne efekty. Widzisz na filmie ktory wrzucilem, jest pare przeostrzen. uzywlam kamery panasonic'a nv-ds65 (bardzo poręczna i wszystko na manualu ma). A piszesz o oświetleniu. Nie trzeba nic ustawiac, wystrczy sie dostosowac do warunkow, mozna ciekawe efekty uzyskac. Ja lubie na plytkiej głębi filmować, ale wtedy trzeba naprawde uwazac z ostrością, bo latwo o rozostrzenie, szczeoglnei jak sie filmuje rowery :)Inur pisze:Inur
zauwazylem tez ze np przy migawce 1/1000 - 1/2000 jazda wyglada na o wiele szybsza, niz przy wolniejszej migawce, ale tu juz zalezy od światła, bo ten numer nei zawsze przejdzie jak jest np. pochmurno...
Pawel M.
-
- Kontakt: