Dragon-kr ma racje odnosnie swiateł. W dzien zupelnie niepotrzebne ale w nocy troszke daja, z tym ze trzeba byc odwaznym zeby po krakowie smigac po wszystkich ulicach na biku - szczegolnie nocą. Ja glownie jezdze po chodnikach, tam gdzie sa zatloczone ładuje sie na ulice.. Nieprawda zeby był jakikolwiek zakaz jazdy po rynku itp. Mnie SM na rynku zatrzymali za to ze wjechalem w jakas uliczke pod prad ale tylko mnie zawrocili. Niestety ładują mandaty za jazde po pasach jesli traficie na jakiegoś oszołoma, ale w sumie trzeba uwazac na pasach -wczoraj dwukrotnie jakies ślepe puty wjechaly by we mnie furą gdybym mając zielone nie zatrzymal sie przed przejsciem. Niektorzy kierowcy to zwykle ciule co sie wpieprzaja na nas jakbyśmy nie istnieli - dlatego jezdze po chodnikach. Pozostaje jedynie uwazać i środkowy palec.. :(
Acha, odnosnie jazdy po chodnikach to nie wolno w miejscach gdzie dozwolona maksymalna predkosc wynosi 50km/h wiec teoretycznie w całym naszym mieście..
Pozdro
Zakaz jazdy po krakowie :/