66RC czy 66VF2

yoonior
Kontakt:

Post autor: yoonior »

Xxsin pisze:Boxxer Ride też wydaje się być ciekawą propozycją, szczególnie z racji reg. skoku. Mi praca boxxerów (do 2005) ogólnie nie bardzo odpowiada, nie wiem jak tobie. Nie wiem jak działają modele z motion control, więc ciężki mi coś o tym powiedzieć. Jeżeli Ride 2006 byłby w podobnej cenie jak 66 to z pewnością jest się nad czym zastanawiać..
Polecam lekture:
http://forums.mtbr.com/showthread.php?t ... oxxer+ride

Wiem, że nie to samo co realny test, ale może być zachętą :)
Junior/G3R
www.g3riders.com
kubabike
Kontakt:

Post autor: kubabike »

co do Boxxera ride'a to ja mam rocznik 2005 przerobiony na 2006, tzn mam załozone tłumiki motion control. Dzieki temu amor zyskał na bezawaryjności, progresji (teraz bardziej nadaje sie do fr, minimalnie gorzej wybiera nierówności niz w wersji z tłumikami HC2), mnósto regulacji, mozna go zablokować na dojazdówke asfaltem.
Kumpel ma 2006 rocznik i o dziwo pracuje bardziej czule, pozatym ma oske maxle, co super sprawdza sie w warunkach wyjazdowych, flakach na szlaku itp. najlepiej brac ten rocznik.
Jezdzilem też na 66 RC2X, porównujac je: boxxer nie nurkuje i nie buja sie tak jak 66, za to boxxer musi sie "rozgrzać" zanim zacznie pracowac najlepij jak potrafi. Dziś wybrałbym 66 ale z regulacja U-Turn...to chyba niemożliwe :) wiec pomyssle o Totemie
ODPOWIEDZ