jeżeli chodzi o mtb, to jakbym sie zdecydował to myslę nad czyms takim:
rama: NS Capital 2007
amortyzator: Marzocchi jakis przerobiony na 70-80mm lub sztywny widelec
stery: FSA Pig
hamulce: breakless
suport wraz z korba bmxowy
łańcuch: bmx
piasta przód: ns roller simple
piasta tył: jakas bmx os 14mm
obręcze Sun Rims mtx na tyl, przod single track
szprychy: dt
opony: przod schwalbe table top, tyl nokian xxx, chyba ze bez grindow to table top
kierownica: ns discrit 2007 high skrocona na 600mmm
gripy: Demolition jakies
mostek: hussefelt
pedały: primo lub ns leg eaters 2007
sztyca: accent
siodło: Earthworks Rocker, pręty Cr-Mo 8 mm, kevlarowe wykończenie
Wyjdzie dosc duzo kasy i waga w granicach 13kg raczej :]
Chyba taniej bmx, ale mtb bardziej stylowe.
BMX vs MTB
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
"Chyba taniej bmx, ale mtb bardziej stylowe"
no to o co tutaj chodzi...
mówie bmx i mtb to 2 rózne sprzety rózne rzeczy na nich sie robi 2x mtb to bezzsens tzn jest sa podobne rozumiem full i streetowka do czego etz bede darzyl ale tak to bez sensu.
tyle na gg gadalismy o bmxie a ty ciagle o mtb grr;p
no to o co tutaj chodzi...
mówie bmx i mtb to 2 rózne sprzety rózne rzeczy na nich sie robi 2x mtb to bezzsens tzn jest sa podobne rozumiem full i streetowka do czego etz bede darzyl ale tak to bez sensu.
tyle na gg gadalismy o bmxie a ty ciagle o mtb grr;p
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale
http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
Manitou Travis
24 cale
http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
stary jak dla mnie proste...
jesli Twoj street ma wygladac lekko trialowo (pivoty, pedalkicki, kangurki... itp) to wez mtb, ale jesli kreca Cie same grindy i rotacje to x.
ja jezdzilem dluzszy czas na xsie i na nim uczylem sie rotacji barspinow, i reszty trickow streetowych, ale jak zlozylem mojego mtb na 26" to wcale tego wszystkiego mi sie ciezej nie robi, a do tego wlasnie dolaczylem elementy trialowe (przedni + tylni hampel) i jest to co chacialem zaczynajac przygode z bike'iem.
moj wazy okolo 13,5kg. czesci nie sa mega lekkie, bo rower jest relatywnie tani, ale waga jest bardzo ok.
aha moja streetowka ma z przodu pike'a i slozy mi rozwiez w czybszych odmianach jazdy :) w tym sezonie bedzie Wierchomla na nim hehe a w sumie bardzo czesto jezdze jakies fr no i dirt. i dojazd na miejscowke jest bardzo przyjemny, poniewaz rower jest cholernie uniwersalny (ponoc takie rowery sa do dupy, ale mi sie tak fantastycznie jezdzi).
jesli Twoj street ma wygladac lekko trialowo (pivoty, pedalkicki, kangurki... itp) to wez mtb, ale jesli kreca Cie same grindy i rotacje to x.
ja jezdzilem dluzszy czas na xsie i na nim uczylem sie rotacji barspinow, i reszty trickow streetowych, ale jak zlozylem mojego mtb na 26" to wcale tego wszystkiego mi sie ciezej nie robi, a do tego wlasnie dolaczylem elementy trialowe (przedni + tylni hampel) i jest to co chacialem zaczynajac przygode z bike'iem.
moj wazy okolo 13,5kg. czesci nie sa mega lekkie, bo rower jest relatywnie tani, ale waga jest bardzo ok.
aha moja streetowka ma z przodu pike'a i slozy mi rozwiez w czybszych odmianach jazdy :) w tym sezonie bedzie Wierchomla na nim hehe a w sumie bardzo czesto jezdze jakies fr no i dirt. i dojazd na miejscowke jest bardzo przyjemny, poniewaz rower jest cholernie uniwersalny (ponoc takie rowery sa do dupy, ale mi sie tak fantastycznie jezdzi).
http://www.pinkbike.com/photo/1136980/
Kupie Kamere Canona MVX !!!!!!!!!
Kupie Kamere Canona MVX !!!!!!!!!