Łańcuch od motorynki a rower?

Tryton
Kontakt:

Post autor: Tryton »

Moze pekaly bo nie smarowaliscie.
Od paru lat jezdze dh xc i szose i bardzo zadko pekal mi lancuch.
Nie wiem czy wiecej niz dwa razy. Moze jakies ******* te lancuchy na 7 kupowaliscie?
HARTKOR FAKKER
Lucid
Kontakt:

Post autor: Lucid »

jak sie grinduje na łancuchu, wskakuje na sprockety i takie tam to nie dziw sie ze łąncuchy sie rozciągaja i pekają :)
erenes
Kontakt:

Post autor: erenes »

motorynkowy tez peka i to szybko jak bezpośrednio na nim na dysku sie grinduje. Mi wystarczyło ostatnio 4 grindy na chropowatym murku. No ale na peknietym dojechałem kilometr do domu (na blaszce tylko z jednej strony trzymającej pina). do grindów- rockringi/grindiski.
dupa.
Xprot

Post autor: Xprot »

jam mam singla z patentowanym napinaczem i lancuchem od motorynki juz pol roku jak sie masz i nic sie nie dzieje z lancucem, mozna se anwet troche krzywo zdystansowac zebatke i bedzie git..... znaczy ze na normalnym by byl przekos a na tym nie ma .
agressor
Kontakt:

Post autor: agressor »

u nas w miescie trialowcy szukaja takich ciężich starych łańcuchów od rometow tylko zeby nie zardzewialyu byl i to podobno k*urewsko mocne jest ^^
agressor
Kontakt:

Post autor: agressor »

u nas w miescie trialowcy szukaja takich ciężich starych łańcuchów od rometow tylko zeby nie zardzewialyu byl i to podobno k*urewsko mocne jest ^^
kq
Kontakt:

Post autor: kq »

ja kupiłem ten łańuch kmc (voxom) coś tam za 50 dych w skateshop.pl czy skateshop.andegrand.pl, nie wiem w którym, bo teraz jakieś zamoty tam są

ale łańcuch jest pioruński ;-)
Fallout
Kontakt:

Post autor: Fallout »

erenes.. to jak mam napiąć łańcuch mając pionowe haki ? a nie bedzie problemu z zębatką z przodu ?
Tryton
Kontakt:

Post autor: Tryton »

Panowie a moze zamiast kombinowac z łancuchami, ktore po grindowaniu i tak wszesniej, czy pozniej sie zerwa, lepiej zainwestowac w taki blat:

http://www.dabombbike.com/htm/product/d ... daring.htm

Wydale mi sie ze widzialem tez takie wynalazki na balty do korb mtb.
Nie zastanawialiscie sie nad takim czyms?
HARTKOR FAKKER
mati-biker
Kontakt:

Post autor: mati-biker »

Jak zakładać łańcuch od motorynki to tylko do BMX albo do MTB z singlesppedem
hui
Seba DEFENDHC
Kontakt:

Post autor: Seba DEFENDHC »

ja tam kiedyś miałem BMX-a i mialem do niego łańcuch od motorynki i było wypas nawet opierał sie cięzkim grindom :0 ,ale do MTB to nie dy rydy chyba ze pod single spid
www.defendhc.com - MARIENWERDER HARD-CORE DANCE CREW
ODPOWIEDZ