Jaką ramę polecicie?
Podam teraz taki dobrze zrobiony zarys trzech ram:
1) Prodigy Johny Bravo:
- geometria: 557(główna) / 420(podsiodłowa) / 415(t. trójkąt) / 120(główka) / 1060(długość) / 73st.(kąt tylni) / 70st.(kąt z przodu).
- rozmiar 16,5 cala
- waga 2,1 kg
- cena 450 zł
2) Dartmoor 4X:
- geometria: 554(główna) / 406(podsiodłowa) / 420(t. trójkąt) / 125(główka) / 1078(długość) / 73st.(kąt tylni) / 69st.(kąt z przodu).
- rozmiar 16 cali
- waga 1,9 kg
- cena 500 zł
3) Autor A-gang P.M.
- geometria: 547(główna) / 419(podsiodłowa) / 420(t. trójkąt) / 120(główka) / 1064(długość) / 72st.(kąt tylni) / 69st.(kąt z przodu).
- rozmiar 16,5 cala
- waga 2,2 kg
- cena 600 zł
Teraz to już napisałem jak tylko można najobszerniej o danych ramkach nad którymi się zastanawiam. Może teraz więcej się wypowiecie. Kurde, a-gang jest ok....tylko 6 paczek trzeba wyłożyć. Ech....zawsze są ciemne strony mocy. Pozdrawiam!!!
1) Prodigy Johny Bravo:
- geometria: 557(główna) / 420(podsiodłowa) / 415(t. trójkąt) / 120(główka) / 1060(długość) / 73st.(kąt tylni) / 70st.(kąt z przodu).
- rozmiar 16,5 cala
- waga 2,1 kg
- cena 450 zł
2) Dartmoor 4X:
- geometria: 554(główna) / 406(podsiodłowa) / 420(t. trójkąt) / 125(główka) / 1078(długość) / 73st.(kąt tylni) / 69st.(kąt z przodu).
- rozmiar 16 cali
- waga 1,9 kg
- cena 500 zł
3) Autor A-gang P.M.
- geometria: 547(główna) / 419(podsiodłowa) / 420(t. trójkąt) / 120(główka) / 1064(długość) / 72st.(kąt tylni) / 69st.(kąt z przodu).
- rozmiar 16,5 cala
- waga 2,2 kg
- cena 600 zł
Teraz to już napisałem jak tylko można najobszerniej o danych ramkach nad którymi się zastanawiam. Może teraz więcej się wypowiecie. Kurde, a-gang jest ok....tylko 6 paczek trzeba wyłożyć. Ech....zawsze są ciemne strony mocy. Pozdrawiam!!!
Moje zdanie jest takie abyś brał Darmoora Street Fightera-lekki, tani, ładny i ma fajne geo i ogółem uniwersalny jest na swoj sposób. Dartmoor 4x jest tylko i wylacznie do 4x i to tez dla ludzi którzy dobrze jezdza jak chcesz go kupic to zapomnij o dropach. Kumpel na niej jezdzi i ona jest bardzo delikatna... Tylko że on jezdzi zajebiscie.
Dropy... 2m max, ogólnie wysokości w dół to tylko do 2m. Tak to szybka jazda, manuale i inne świry takie nie przesadzone itp. Wypady na tory czysto Xc. Gumy zmieniam dlatego z 2,5 na 2,0. Obręcze na lżejsze ale dalej mocne tyle że dętki zostawiam do Dh..żeby było zabezpieczenie.
Więc mówisz, że na 4X'ie za_eb_e się?? Pójdzie się...grzmocić? Na serio mogę polamać ramę? Loty mam opanowane, ale jak widzisz wyżej to już nie będą mega rzeczy. To co mam myśleć??????
Więc mówisz, że na 4X'ie za_eb_e się?? Pójdzie się...grzmocić? Na serio mogę polamać ramę? Loty mam opanowane, ale jak widzisz wyżej to już nie będą mega rzeczy. To co mam myśleć??????
No tak. Ale Lil'Kadi powiedzial, że delikatna - tak wnioskuję.
An nie macie naprawdę sensownych opinii o PJB ??
Jak narazie to za a-gangiem stoi duużo ludzi.
Tak szczerze to jestem w punkcie wyjścia. Podobają mi się 3 ramy, wiadomo, że im mniej się wyda tym lepiej dla duszy bo na inne można dołożyć więcej...ale jakoś to jakość. Także suma sumarum nie wiem.
Co teraz???????
An nie macie naprawdę sensownych opinii o PJB ??
Jak narazie to za a-gangiem stoi duużo ludzi.
Tak szczerze to jestem w punkcie wyjścia. Podobają mi się 3 ramy, wiadomo, że im mniej się wyda tym lepiej dla duszy bo na inne można dołożyć więcej...ale jakoś to jakość. Także suma sumarum nie wiem.
Co teraz???????
aaaaa.....mogę ewentualnie dopisać:
- Jestem posiadaczem DJ III (130) 2004. Więc nie wiem czy to ważne przy doborze ramym, ale podaje :):):).
Nie zamierzam w ŻADNYM wypadku tego zmieniać. On jest niebiański, a nie wiem jak to możliwe, ale taaaaak pracuje jak maszyna bojowa. Praca miod malina, daltego za nic go nie oddam. Swoje waży ale jest kooochany.
- Jestem posiadaczem DJ III (130) 2004. Więc nie wiem czy to ważne przy doborze ramym, ale podaje :):):).
Nie zamierzam w ŻADNYM wypadku tego zmieniać. On jest niebiański, a nie wiem jak to możliwe, ale taaaaak pracuje jak maszyna bojowa. Praca miod malina, daltego za nic go nie oddam. Swoje waży ale jest kooochany.
no bierz jb albo tego 4x, co chcesz wiedziec o JB napiaslem jak sie jezdzi, masz konkretne pytania??
z tego co piszesz to nie bedzie Twoj 1 czy 2 rower ,wiec pewnie masz juz techniki i nie bedziesz sie uczyl, skoro skladasz lekki rower to bierz 4x na bank da rade pojechac traske XC i masz napinasz to tez 4x by byl lepszy.
jb jest zajebisty tez tylko 2200 16"
z tego co piszesz to nie bedzie Twoj 1 czy 2 rower ,wiec pewnie masz juz techniki i nie bedziesz sie uczyl, skoro skladasz lekki rower to bierz 4x na bank da rade pojechac traske XC i masz napinasz to tez 4x by byl lepszy.
jb jest zajebisty tez tylko 2200 16"
????
Kuuurde. No takiej ochoty mi narobić to ja nie wiem!!! No nie będzie. Masz rację....hehe.
Będę jeździł często po mieście, a więc lekki rower. Równie często lubię przyświrować - wtedy wybieram się na miejscówki zbliżone do 4x'a, lasy, zjady takie w miare, gdzie niegdzie schooody, drooopy.
To w-stko w miarę rozsądku. Wiem, że na DM'ie pozwalałem sobie na naaaprawdę mocne jaja. Ale teraz trochę pasuję i się uspokoilem, lecz duch zawsze drzemie.
Dlatego odchudam rower o kilka kilo i zmniejszam opory toczenia, ale nie chcę aby rower stracił duuużo wytrzymałości. Bo jak będę chciał przypieprzyć gdzieś wybitnie to z myślą, że każda część wyjdzie bez szfanku.
A-gang:
- cena mnie lekko odstrasza, ale jak DM'a dobrze bym puścił to czemu nie.
JB:
- młody wilk, wchodzi dopiero, pokusić się da i to bardzo...opinie spoko.
4x:
- caaaałkiem nowa na rynku, dopiero zaczyna kariere, baaardzo lekka....
I haven't got an idea!!!!!! Jestem w krooopce...... echhhhh.
Będę jeździł często po mieście, a więc lekki rower. Równie często lubię przyświrować - wtedy wybieram się na miejscówki zbliżone do 4x'a, lasy, zjady takie w miare, gdzie niegdzie schooody, drooopy.
To w-stko w miarę rozsądku. Wiem, że na DM'ie pozwalałem sobie na naaaprawdę mocne jaja. Ale teraz trochę pasuję i się uspokoilem, lecz duch zawsze drzemie.
Dlatego odchudam rower o kilka kilo i zmniejszam opory toczenia, ale nie chcę aby rower stracił duuużo wytrzymałości. Bo jak będę chciał przypieprzyć gdzieś wybitnie to z myślą, że każda część wyjdzie bez szfanku.
A-gang:
- cena mnie lekko odstrasza, ale jak DM'a dobrze bym puścił to czemu nie.
JB:
- młody wilk, wchodzi dopiero, pokusić się da i to bardzo...opinie spoko.
4x:
- caaaałkiem nowa na rynku, dopiero zaczyna kariere, baaardzo lekka....
I haven't got an idea!!!!!! Jestem w krooopce...... echhhhh.